Boekverslag :  - La Place
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 484 woorden.

Aantal pagina’s: 103

2. Ik denk dat met "La Place" de plaats in de samenleving wordt bedoeld. Annie’s vader blijft zijn hele leven lang op een bepaalde plaats in de samenleving. Hij maakt eigenlijk nooit "vooruitgang".



3. Ik vind dat de titel niet echt goed gekozen is. De titel vertelt niet echt veel over de inhoud van het boek. Ik vind de titel wel een beetje erg ver gezocht. De schrijfster had beter een titel kunnen kiezen die wat meer over de inhoud vertelde.



4. Ik denk dat het een autobiografische roman is. Annie, de schrijfster, vertelt over haar eigen leven en over dat van haar vader.



5. De hoofdpersonages:



-Annie’s vader: een arme man die altijd hard moest werken om zijn gezin te kunnen onderhouden.



-Annie: een ijverig en begripvol meisje dat een boek over haar vader’s leven schrijft.



6. Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af in Frankrijk.



7. Het verhaal speelt zich af gedurende de twintigste eeuw.



8. De inhoud van het boek:



Het verhaal begint als Annie geslaagd is voor haar examen en haar vader sterft. Annie besluit zelf een boek te gaan schrijven over haar vaders leven.



Annie’s arme opa werkte als voerman op een boerderij. Haar opa en oma waren erg arm. Haar vader ging wel naar school maar maakte die nooit af. Nadat haar vader in het leger had gezeten en in een touwfabriek had gewerkt trouwde hij en kon hij samen met zijn vrouw een klein huisje kopen. Samen hadden ze een winkeltje en een cafĂ©. Na een tijdje ging Annie’s vader werken op een werf en leidde haar moeder het winkeltje. Hun eerste kind stierf op zeven jarige leeftijd. Hun tweede kind, Annie, werd in de oorlog met Duitsland geboren. Na de oorlog vonden ze een nieuw winkeltje. Annie kon heel goed leren en deed het goed op school. Haar vader wilde dat ze het door goed te leren beter zou krijgen dan hemzelf. Plotseling werd haar vader ziek en moest hij geopereerd worden aan zijn maag. Na de operatie van haar vader trouwde ze met haar vriend en samen kregen ze een kind. Haar vader, die na de operatie weer van het leven hield kon het goed met Annie’s vriend vinden. Bij een bezoek van haar ouders zagen zij voor het eerst het twee en een half jaar oude kind. Even later werd haar vader erg ziek en stierf hij, zoals het boek ook begon.



9. Ik denk dat de schrijfster niet echt een doel heeft gehad. Ik denk dat ze de lezer gewoon iets over haar leven en over dat van haar familie wilde vertellen.



10. Ik vond het een beetje een saai boek. Er gebeurde niet zoveel in, waardoor er ook weinig spanning in zat. Ik vond het ook wel een moeilijk boekje om te lezen. Er stonden best wel veel woorden in die ik niet kende. Dat maakt het allemaal toch wel tot een niet zo leuk boek om te lezen.







Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen