Boekverslag : Thomas Brezina - Het Groene Spookhuis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 845 woorden.

Over de schrijver

Thomas Brezina

Oostenrijker

http://www.thomasbrezina.comSamenvatting

Maik Jansen wordt vaak gepest en uitgescholden voor Maikie Schijtebroek of watje.

Op en dag gaat hij met zijn zus Dodo en haar vriendje Diederik naar het pretpark. Op het pretpark is ook een oud spookhuis wat niet meer bezocht wordt omdat de mensen naar andere dingen toe willen. Maik vindt het spookhuis nog best eng. Dodo wedt met hem dat hij nog geen half uur alleen in het spookhuis durft. Zij doet dit alleen maar omdat zij alleen wil zijn met Diederik. Maik neemt de weddenschap aan en gaat naar binnen. Daar is het heel eng. In het spookhuis komt hij echte monsters tegen. Na twee minuten komt hij alweer naar buiten. Dodo plaagt hem en vraagt de twee maanden zakgeld die hij aan haar moest geven wanneer hij eerder uit het spookhuis zou komen. Maik is boos en wil bewijs hebben dat er echt monsters wonen. Hij gaat naar de schiettent op het terrein en vraagt of hij de foto-camera kan lenen om een monster op de foto te zetten.

Bij het spookhuis aangekomen wordt hij naar binnengesleurd. De monsters hadden mensen vlees nodig voor Vladimir Romanov, de weerwolf. Maik zegt tegen de monsters dat hij een beter idee heeft. Voor twaalf uur 's nachts heeft hij een oplossing. Samen met Voetje, een van de monsters gaat hij terug naar huis. Daar pikt hij de rustgevende pillen van zijn moeder. Hiermee gaat hij terug naar het spookhuis. Samen met Frank Steen, het broertje van Frankenstein, voert hij de pillen aan de weerwolf. Eerst lijkt het of de pillen niet helpen maar uiteindelijk valt Vladimir toch in slaap. De monsters zien hem nu als een vriend en hij wordt nu voorgesteld aan alle monsters zoals bijvoorbeeld Zebbi de Hellehond, Zizella de hagedis en Ra de mummie.

De monsters dachten eerst dat hij een spion was van Carla Kattekop. Zij wil alle spookhuizen van de wereld sluiten omdat de mensen daar toch niet meer komen en eigenlijk alleen maar een eigen show met echte monsters hebben voor de mensen. De mensen kunnen die monsters dan bespotten en bijvoorbeeld eieren naar hun gooien.

De dag na de ontmoeting met de monsters komt Maik uit school bij het spookhuis. Daar ziet hij twee mannen. Een in een zwartleren pak en een ander die een aanplakbiljet aan het aanplakken is waarop staat dat het pand gesloopt wordt door H. Bulldozer en dat er een parkeergarage gebouwd zal worden.

Diederik, de vriend van Dodo, is de zoon van H. Bulldozer. Dodo gaat naar zijn feest, een zwembadfeest. Maik besluit om de heer Bulldozer eens flink te laten schrikken zodat hij geen parkeergarage neer zal zetten. Hij neemt de monsters mee op de dag van het zwembadfeest naar het huis van Diederik. Maar de heer Bulldozer is helemaal niet bang. Integendeel, hij sluit een contract af met de monsters waarbij zij zouden optreden bij de opening van een van de warenhuizen van de heer Bulldozer. Terwijl ze het contract afsluiten weet Ra, het mummie-monster de vergunning van de gemeente te veranderen. Nu staat er dat er geen parkeergarage gebouwd mag worden op die plek.

Intussen komt het circus van Carla Kattenkop in de stad. Meneer Bulldozer neemt Maik, Dodo en Diederik mee naar het circus. Ze vinden het echter niet zo leuk. Meneer Bulldozer zegt tegen Carla dat hij veel betere monsters onder contract heeft. Maik voelt aan dat hij in actie moet komen. Zijn moeder past op het huis van mevrouw de Groot, die 3 maanden naar Canada is. Maik vraagt of hij de planten water mag geven omdat hij dan stiekem de telefoon van mevrouw de Groot kan gebruiken. Met een zware stem geeft hij een telegram op om Carla Kattenkop naar Schotland te lokken. Hij zegt dat haar mensen het Monster van Loch Ness hebben gevangen. Carla trapt er in.

Het Spookhuis is intussen niets meer waard. Er kan immers geen parkeergarage meer komen. Maik gaat weer naar de telefoon van Mevrouw de Groot en bluft in een gesprek met de heer Bulldozer de prijs naar beneden tot 50.000 gulden. Maik doet net of hij van de Firma Monsterverhuur is.

Maik gaat langs bij de monsters om te vertellen hoe de situatie nu is. Dan wordt het huis opengebroken met een kettingzaag door twee mannen in zwart leren pakken. Zij zijn op zoek naar een sporttas waar het geld in verborgen zit dat ze buit gemaakt hebben bij een bankroof. Maik had dit gelezen in de krant. De monsters willen de mannen niet het geld geven. Dan nemen ze Maik te pakken en dreigen dat ze hem neer zullen schieten als ze het geld niet geven. Als de boeven even niet opletten vallen de monsters aan en bevrijden Maik. De bankrovers worden vastgelegd en de politie wordt gebeld door Maik. Hij krijgt de beloning voor het pakken van de boeven. Hiermee wordt het spookhuis betaald. Maik is nu voor iedereen een held. Zelfs zijn zusje Dodo is trots op hem en ook Diederik wil overal met hem gezien worden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen