Boekverslag : Remco Campert - Op Reis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 511 woorden.

Op Reis

Schrijver : Remco Campert

Titel : Op Reis

Eerste uitgave maart 1974

verhalenbundel.

Het boek gaat over twee personen, de ik-persoon en Willem, die op een dag werden overvallen door het verlangen om te reizen.Ze pakken hun spullen en reizen maar in het wilde weg naar een onbekende bestemming. Ze komen op de reis aan in een onbekend dorp en blijven daar slapen in een herberg al snel merkt de ik-persoon op dat Willem het goed kan vinden met de dochter van de waard.’S avonds word hij dan ook betrapt met de dochter van de waard en ze pakken snel hun spullen en vluchten.

a:tegenwoordige tijd, er rijden al auto’s en treinen.

b: +/- 2 dagen, ze slapen 1 nacht buiten na hun vertrek en dan willen ze de nacht erop slapen in een herberg maar daar moeten uit vluchten.

c:geen van allen.

a:Buiten, in de open lucht.

b:Ik denk in het avonturiers milieu, ze willen namelijk iets anders en gaan puur onderweg om het avontuur. (blz1, bovenaan)

c:Rustig, het word allemaal heel "gewoontjes" vertelt.De schrijver doet ook geen poging om echte spanning of sfeer op te bouwen.Ik-vertelwijze, alles word vertelt vanuit een ik-persoon waarvan je de naam en/of andere dingen niet van weet.

Er word helemaal niks vertelt over de personen, van 1 persoon weet je nog maar net de naam, Willem , en meer niet.

a:Je krijgt het gevoel te maken te hebben met een open eind doordat het verhaal nog niet helemaal af is, maar de ik-persoon vertelt aan het eind van het boek : "Ik had het gevoel dat we het middelpunt van onze reis bereikt hadden en dat we nooit meer dichterbij en nooit meer verderweg van huis zouden geraken als nu".Dit heeft ook iets van een gesloten eind in verband met het thema,de titel "Op Reis".

b:Als ik vanuit ga dat het een open eind is dan stel ik me voor dat einde zoiets zal hebben dat ze de reis voor gezien houden en naar huis gaan.

a:Twee vrienden worden overvallen door het verlangen om te reizen en geven toe aan dit verlangen.

b:Ja, ze willen reizen en de titel van het boek is dan ook "Op Reis".

a:De titel "Op Reis" slaat precies op de inhoud van de boek die ook gaat over twee vrienden die op reis gaan.

b:Ja, je kunt wel zeggen dat die ongeveer hetzelfde zijn.

Geen, er zit geen spanning in dit boek.

Ik vind het een mooi boek maar een te kort verhaal. De schrijver had het verhaal wat langer en spannender moeten maken. De personen in het boek worden slecht omschreven en het zijn niet echt personen maar meer een toepassing van het verhaal.

Het stuk bij de herberg vond ik waardeloos, Willem is ineens verdwenen en door 1 of ander voorgevoel pakt de ik-persoon alles in 1 keer in en dan komt Willem eraan in zijn nakie, achterna gezeten door de waard die door had dat Willem met zijn dochter bezig was, ze vluchten snel en dan is het boek ook al afgelopen.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen