Boekverslag : Dirk Bracke - Het Uur Nul
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 392 woorden.

VRAAG 1 : Verklaar de titel in een tekst.

Ben Verheagen is een tiener met aids. Wanneer hij ontdekt dat hij seropositief is stort zijn wereld ineen. Zijn vader wil niets meer met hem te maken hebben. Ben vindt het moeilijk om zijn lief nog te zien en daarom maakt hij het uit. «Nu ik aids heb kan ik enkel nog aftellen, aftellen naar de dag, het uur waarop ik niets meer ben. Niks, nul. Aftellen naar Het uur nul. » denkt Ben. (Pagina 141 regel 22 – 23.). Voor Ben zijn aids en dood synoniemen. Hij vraagt zich af hoe de dood zal voelen; zal het pijn doen of niet. Op het einde van het boek voelt Ben dat het uur nul nadert. Hij lijdt te veel en wil er nu al het uur nul van maken. Hij neemt afscheid en hangt zich op.Vraag 2 : Beschrijf het karakter van een nevenpersonage.

Diana is een tiener van ongeveer 14 jaar. Ze heeft een vriendin Rebecca. Diana voelt zich aangetrokken tot Ben en wordt er later hopeloos verliefd op. Diana is heel sociaal maar toch soms speels. Ze heeft al enkele jaren geen band meer met haar vader. Ze is heel bezorgd om Ben en ze heeft medelijden met hem. Ze is ook soms kwaad ,jaloers of geprikkeld op Ben. Diana kan ook heel Romantisch zijn. Soms is ze heel koppig. Diana heeft een lichtgeraakt karakter. Ze is heel verlegen bij mensen die ze niet kent.Vraag 3 : Volg een personage dat u niet ligt en zeg waarom.

Ik heb als personage dat mij niet ligt Tom gekozen, de vriend van Filip. Hij is heel onbeleefd, bv : (Pagina 126 ) Hij kijkt naar de televisie wanneer Ben bij Tom thuis is. Wanneer Ben de huishuur niet wil voorschieten zegt Tom : « Fuck off. Als je niets voor ons wilt doen, dan donder je maar op. ». Tom schenkt ook geen aandacht aan andere mensen en vrienden, vb : (Pagina 162 ) Wanneer Ben hem zegt dat Filip dood is, zegt hij : « So what ? » en Tom heeft Filip van de trap gesleurd, hem in het park gedumpt en hij heeft er niet meer naar omgekeken. Ik vind dat als je je uitgeeft voor vriend moet je je ook zo gedragen. Dit doet Tom zeker niet.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen