Boekverslag : Dirk Bracke - Blauw Is Bitter
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 401 woorden.

Aantal bladzijden

144Uitgeverij

davidsfonds InfodokNationaliteit auteur

BelgVertaling

neeThema

kinderprostitutieWANNEER SPEELT HET VERHAAL ZICH AF ?

Het was een heel actueel onderwerp en het verhaal speelt zich af in 1991WAAR SPEELT HET VERHAAL ZICH AF (Plaats, omgeving, weersomstandigheden)?

Het begin van het verhaal speelt zich af in de Fillipijnen, en een krotttenwijk ergens tussen Tarlac en Malina. Het verhaal gaat dan verder in een bar ('De blauwe lotus') in Malina.

Aangezien het verhaal zich afspeelt in de Fillipijnen, weet je dat het daar er warm is.GEEF HET KARAKTER VAN HET HOOFDPERSONAGE.

Lina is een pienter meisje, ondanks haar ongelukkige jeugd in de krottenwijken. Ze is erg wantrouwig tegenover vreemden, maar tegenover mensen die ze vertrouwd is ze er open. Ze is vastberaden, ze wil altijd haar doel bereiken, ook al is dat ontzettend moeilijk. De harde wereld waarin ze terecht is gekomen, heeft haar verbitterd, maar toch blijft ze gemotiveerd om haar familie te helpen. Ondanks haar 13jarige leeftijd is ze erg zelfstandig en is ze een volwassen type. Wat haar verder typeert is dat ze ze zich er rustig kan houden in onverwachte situaties. Lina is ook vrij intelligent, al heeft ze nooit mogen studeren.WAT GEBEURT ER (probleemsituatie) ?

Lina, het hoofpersonage, wordt door haar ouders verkocht omdat zij de lening van hun veld zouden kunnen betalen. Zo kimt Lona in de kinderprostitutie terecht, waar ze tegen haar zin elke avond verschillende keren naar kamer 5 moet waar ze dan telkens verkracht wordt. Ook wordt ze vaak geslagen door haar baas. Op een dag komt er een jongen binnen die enkel met haar wil gaan wandelen, en haar niet verkrachten wil. Dan komt z'n ware aard boven, hij verkracht haar meerdere maals en slaat haar verschillende keren bewusteloos.Ze ziet hoe haar beste vriendinnen op straat worden gezet omdat ze tyfus hebben of aan de drugs zitten.Ook haar zusje komt in de prostitutie terecht. Ze verminkt zichzelf, zodanig dat ze ook op straat wordt gezet en met haar gespaarde geld koop ze zo haar zusje vrij en gaat ze bij haar broer gaan wonen.EINDBEOORDELING.

Ik vond het een aangenaam boek om te lezen. Alles wordt er mooi en duidelijk beschreven. Het is een vreselijk onderwerp en dat maakt het boek erg aangrijpend. De schrijver neemt je mee in een bikkelharde wereld en laat je ogen openen voor al die harde realiteit en onrecht dat er in de wereld gebeurd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen