Boekverslag :  - Heer Doos
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1144 woorden.

Waarom ik dit boek heb gekozen???

Dit boek las ik voor het eerst.

Het boek stond maar in mijn kast en dus dacht ik:

Zal ik het eens voor mijn boekverslag lezen.

Dus pakte ik het boek uit mijn boekenkast en las ik de achterkant. Toen ik dat had gelezen leek het me wel een mooi boek. Dus ben ik het boek helemaal gaan lezen. Toen ik het boek uit had vond ik het nog steeds een mooi boek en een goed boek voor mijn leesverslag. Dus ben ik er nu een leesverslag van aan het maken.Heer Doos Samenvatting:Het verhaal gaat over Erwin die in het eindexamenjaar van het gymnasium zit. Hij is er helemaal kapot van als zijn vriendin Els het uitmaakt. Doordat hij Els niet meer op school wil zien gaat hij maar niet meer naar school. Hij gaat als hij eigenlijk op school moet zitten bij de zwervers in het park zitten want bij de zwervers voelt hij zich thuis.Hij raakt bevriend met Heer Doos die met zijn doos zwerft omdat hij door zijn kinderen het huis is uitgepest. Maar hij wordt ook verliefd op Anita. Anita is een fotografe die aan een boek over zwervers werkt. Anita komt er achter dat Erwin en Heer Doos geen echte zwervers zijn en gaat hun helpen.Maar op een dag zijn al de zwervers in gevaar omdat de politie eraan komt om hen te arresteren. Heer Doos weet dat ze naar het grasveld bij het fort kunnen vluchten. En Erwin gaat mee met zijn tent die hij net thuis had gehaald. Erwin en Heer Doos zitten elke dag bij elkaar om over hun leven te vertellen.Maar Anita kon hen nog net waarschuwen voor de politie. En haalde de zieke Heer Doos en Erwin naar haar huis. Daar maakte Erwin en Anita een plan om Heer Doos weer terug te krijgen in zijn huis. Verder zorgde Anita ervoor dat Erwin weer terug naar huis gaat en weer terug naar school om zijn eindexamen jaar af te maken. Verder werd de beste vriend van Erwin die (trouwens Douwe heet) ook bevriend met Heer Doos en Douwe gaat elke dag na school naar het huis van Heer Doos om een potje te gaan schaken. Daar is Heer Doos heel blij mee want zo helemaal alleen in dat grote huis is niks voor hem.Erwin krijgt ook nog verkering met Anita en zo is hij van zijn verdriet van zijn relatie met Els over.Erwin moet veel studeren om over te gaan maar het lukt hem toch.

EindeMijn eerste persoonlijke reactie van het boek:

Het boek Heer Doos vond ik een mooi en ontroerend boek.

Ik vond het mooi omdat het zo ontroerend was.

En ik vond het boek ontroerend omdat Heer Doos niet terug naar huis kon omdat zijn kinderen hem uit zijn huis hadden gepest.

Verder vond ik het boek spannend omdat het spannend was of Erwin uit zijn crisis kwam en of Heer Doos terug kon naar zijn huis.

Ik zal iedereen dit boek aanraden omdat het zo mooi is. En het is zeker een aanrader.

Beschrijving van mijn leeservaring:1 onderwerp: Heb je door het lezen van dit boek wat geleerd? Wat?

Ja, want ik heb geleerd dat je niet altijd door de liefde weg moet laten drijven.

 Ben je door het lezen van het boek anders over het onderwerp gaan denken?

Ja, want ik ben gaan denken dat de liefde je ook in een heel groot dal kan laten brengen.2 gebeurtenissen: Bevat het verhaal voldoende gebeurtenissen om te blijven boeien?

Ik vind dat het verhaal voldoende gebeurtenissen beschikt om het verhaal boeiend te houden

 Komen de gebeurtenissen logisch uit elkaar voort of is het verband moeilijk te verklaren?

De gebeurtenissen komen in een logische volgorde uit elkaar voort.3 personages: Hebben de personages eigenschappen die je bewondert, gewoon vindt of verafschuwt?

Ik vind dat Erwin zich niet zo aan moet stellen en ik bewonder Heer Doos dat hij het in een doos uithoudt.

 Van welke personages kom je het meest te weten? Genoeg om hun gedrag te begrijpen?

Van Erwin, Heer Doos en Anita kom je het meest te weten en hun gedrag is te verklaren.4 Bouw: Is het verhaal spannend?

Ja, het verhaal is spannend want er komen open-plekken in het verhaal voor.

Zoals: Of Els en Erwin weer verkering krijgen en Hoe het verder met Heer Doos gaat.

 Is het verhaal boeiend?

Ja, ik vind het verhaal een boeiend verhaal want anders had ik het boek niet uitgelezen. Het verhaal is zo boeiend omdat het een spannend verhaal is.5 Taalgebruik: Vind je het verhaal lastig om te lezen? Hoe komt dat?

Ik vond het verhaal niet lastig om te lezen omdat ik wel moeilijkere boeken gewend ben om te lezen.

 Vind je dat de taal past bij de personages en het onderwerp?

Ja, ik vind van wel want de zwervers sloegen ander taalgebruik uit dan bijvoorbeeld Els en de leraren van Erwin.

Verwerkingsopdrachten:Opdracht 1: Erwin: Moet zorgen dat hij slaagt voor school en hij hecht veel waarde aan Els.

 Heer Doos: Mag eigenlijk niet zwerven en hecht veel waarde aan zijn verloren huis.

 Douwe: Hecht veel waarde aan zijn beste vriend Erwin.

 Anita: Hecht veel waarde aan haar werk en vind dat ze Heer Doos en Erwin moet helpen

 Els: Hechte waarde aan Erwin maar nu niet meer. En heeft het recht Erwin te dumpen.Verder zou ik met regenachtig weer niet in een doos gaan wonen.

En zou ik niet gaan zwerven als mijn vriend het uitmaakt.Opdracht 2: Erwin: Is er helemaal kapot van dat Els het heeft uitgemaakt en gaat daarom zwerven.

 Heer Doos: Is het huis uit gepest en is daarom in een doos gaan wonenBij Erwin zou ik niet gaan zwerven en met Heer Doos ben ik het helemaal eens maar toch zou ik proberen mijn huis terug te krijgen.Opdracht 3:Het verhaal is spannend omdat er veel open-plekken in zitten en andere verhaallijnen en dat maakt een verhaal spannend.Opdracht 4:De tijden lopen goed op volgorde zodat ik het verhaal goed snap en begrijp.

Het is een Chronologische volgorde en er is een verhaallijn.

Opdracht 5:Je ziet het verhaal door de ogen van Heer Doos, Erwin en Els en dat maakt het verhaal net spannend.Opdracht 6:Er blijven vragen onopgelost zoals:

Hoe gaat het verder met Heer Doos?

Komen Erwin en Els weer bij elkaar?

Enz.Ik denk dat het met Heer Doos steeds beter gaat en dat Erwin niks meer met Els krijgt.Het verhaal heeft een open einde.Opdracht 7:Het verhaal gaat over:

Zwervers

LiefdeIk vind het boek en mooi en geslaagd boek.

En de onderwerpen zijn goed.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen