Boekverslag : Anke De Vries. - Blauwe Plekken.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 354 woorden.

Blauwe plekken.Anke de Vries.Inleiding:Ik heb het boek blauwe plekken een paar keer gelezen.

De schrijfster van het boek heet Anke de Vries.

De uitgeverij is lemniscaat.

Het boek is in 1993 bekroond door de Nederlandse kinderjury.Hoofdpersonen:Judith: meisje dat wordt mishandeld door haar moeder.

Micheal: goede vriend van Judith; vroeger weg gelopen van huis.

Dennis: het jongere broertje van Judith; die wordt voorgetrokken door hun moeder.Samenvatting:Judith de hoofdpersoon wordt ernstig mishandeld door haar moeder, terwijl ze zo haar best doet om voor het huishouden en haar broertje Dennis te zorgen.

Ze krijgt vaak briefjes mee naar school dat ze niet mee kan doen met gym omdat ze hoofdpijn of buikpijn heeft, maar de echte reden is dat ze door het mishandelen onder de blauwe plekken zit en zich daar erg voor schaamt.

Ze loopt midden in de zomer ook met dikke coltruien rond en wordt daardoor ook gepest in de klas.Gelukkig komt er een nieuwe jongen in de klas die Micheal heet en haar een keer uitnodigt bij hem thuis, wat erg gezellig is.

Toen Michael nog klein was, was hij weggelopen van huis, omdat zijn vader te graag wou dat hij goede cijfers op school haalde, en dat hij heel goed was in zwemmen.

Hij moest altijd leren en mocht nooit buitenspelen.

Toen was hij weggelopen naar zijn tante die drie kinderen heeft; een tweeling David en Mark en een dochtertje Michele.

Judith en Michael krijgen een hele goede vriendschap.Op een dag komt de tante van Judith logeren en ze vertelt Judith dat haar moeder vroeger een broertje had die erg werd voorgetrokken.

Judith lijkt erg veel op dat broertje.

Judiths moeder kon het niet uitstaan dat haar broertje voorgetrokken werd en besloot dat dus niet bij Judith te doen maar dat doet ze nu wel met Dennis.

Het mishandelen wordt later zo erg dat Judith wegloopt van huis.Mijn mening:Het is een hartstikke leuk boek, maar of en toe wel zielig, bijvoorbeeld toen ze wegliep nadat ze werd mishandeld door haar moeder met een stofzuiger.

Maar het boek is echt een aanrader!Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen