Boekverslag : Stasia Cramer - Strippoker
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 777 woorden.

Titel: Strippoker

Auteur: Stasia Cramer

Verslag:

Van school uit is er een werkweek georganiseerd in een bungalowpark. Kim & Petra zijn 2 vriendinnen van elkaar en zitten samen met Daniëlla & Francien die ook 2 vriendinnen van elkaar zijn) en Maaike in een huisje. Maaike is geen vriendin van de 4, zij is een vriendin van Josje die niet mee kon komen omdat ze een arm had gebroken tijdens het fietsen.De eerste nacht van de werkweek gaan Kim, Petra & Maaike naar de bungalow van de jongens.

Petra gluurt naar buiten en ziet dat de leraren nog steeds wacht lopen. Dus gaan de 3 meiden via de achterdeur naar de jongens. Maaike moet dan buiten de wacht houden, zodat Petra & Kim bij de jongens naar binnen kunnen gaan.

De 2 meiden gaan samen met de jongens naar boven en roken samen in het donker een sigaret. Kim wilde meer met Rick, maar die had er geen zin in.

De meiden besluiten als ze de sigaret op hebben om weer te gaan. Toen ze bij hun huisje aankwamen zagen ze dat het op slot is gevallen. En niemand had de sleutel bij zich. Maaike kreeg het idee om naar de leraren bungalow te gaan en te vragen om een aspirientje en als ze dan bij hun huisje terug komen is de duur in het slot gevallen, en… .De volgende avond wil Kim weer naar de jongens en vraagt aan Maaike of ze meewil, maar die glimlacht geheimzinnig en zei dat ze al een afspraak had met Harry en Roel. Die avond trok Maaike haar leukste jurk aan en ging naar het huis van de jongens om met hun te kaarten. Ze gingen pokeren. De kaarten waren van tevoren al geschud en werden uitgedeeld. Maarten wil 2 kaarten ruilen, Maaike 3, Roel 2 en Harry geen. Maaike had 2 heren en 2 vrouwen. De jongens deden hun trui uit Maaike pakt haar portemonnee. Roel zegt dat dit niet nodig is en dat ze kleren moet inzetten, omdat ze strippoker spelen. Maaike kijkt verbaasd. Ze vindt het een eng idee om haar kleren in te zetten, maar omdat ze geen spelbreker wil zijn trekt ze een schoen uit en zet die in. De jongens knikken goedkeurend. Bij de volgende ronde zetten de jongens hun blouse in. Behalve Maarten, want die past. Maaike zet dan haar 2 sokken in en haar blouse. Maarten en Roel kunnen het bijna niet inhouden van het lachen en vertrekken even naar buiten . Nu zit Maaike er alleen met Harry. En dat vindt ze helemaal niet erg, omdat ze al een paar maanden verliefd op hem is. Alleen Harry vindt haar niet leuk. Harry zei voor de grap dat ze een leuke BH had en vroeg of ze een bijpassend slipje had. Maaike was helemaal in de ban van Harry. En ze trekt haar broek omlaag. Zo staat ze dan in haar slipje en BH voor hem. Maaike gaat op haar knieën voor hem zitten. Harry vroeg meteen op harde toon wat ze aan het doen was. En hij duwt Maaike weg. Maaike trok snel haar kleren aan en ging naar haar eigen huisje. Daar vertelde ze haar verhaal aan Francien en Daniëlle.

De 2 meiden werden zo kwaad dat ze de jongens terug wilden pakken. Toen de jongens gingen zwemmen haalde ze hun kleren onopvallend uit hun kleedhokje en zette dat voor hun huisje neer met een stikker op de deur waarop stond geschreven: “Strippoker gespeeld? Zeker verloren!”. De jongens werden woedend, want het zwembad lag buiten het park en ze moesten dus helemaal terug lopen in hun zwembroek.De volgende avond is er een dropping. Iedereen deed mee. Alleen waren de meiden die avond verdwaald, en hadden de jongens hun opgesloten in een hutje in het bos. Behalve Kim en Petra, die niet. Later op die avond toen Maaike, Francien & Daniëlla nog niet terug waren vroegen Petra en Kim aan de jongens waar ze waren. De 2 meiden gingen zoals de jongens het zeiden naar het hutje en lieten de andere 3 meiden vrij.De laatste avond op het park was de slotavond. In die avond was er een disco. En die tijd hebben de meiden volop benut om te bedenken hoe ze de jongens konden terugpakken. Ze hadden Roel en Harry vastgebonden aan een boom.

De meiden renden om de boom heen en schreeuwden: “Komt dat zien, komt dat zien”. De meiden hadden zichzelf verkleedt als indianen. De leraren wisten van niets, ze dachten dat de meiden samen met de jongens het toneelstuk hadden opgezet. De leraren zeiden: “Je zou bijna zweren dat het echte krijgsgevangenen waren”.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen