Boekverslag : Dagmar Chidolue - London, Liebe Und All Das
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 723 woorden.

Titel

London, Liebe und all dasAuteur

Dagmar ChidolueInhoud

Katharina heeft een vriendje, Olivier. Olivier is helemaal gek op haar. In de zomervakantie gaat Katharina alleen op vakantie naar London waar ze zou logeren bij de Rahjan’s. Hier zit het echter vol en zo komt ze bij vrienden van de Rahjan’s. Ze komt bij John, die getrouwd is met de zwangere Lillian en het zoontje van John Amobi. John is ambassadeur. Katharina kan goed opschieten met Amobi. Op een dag komt Francis langs, het neefje van John. Hij laat Katharina de stad zien en op het einde van de dag dringt hij zich op aan Katharina. Katharina wil hem zodoende niet meer zien. John vraagt aan Katharina of ze meegaat naar een feestje voor autoriteiten, het zijn allemaal sjiekke lui en als enige blanke valt ze erg op. D’r is een normale jongen die haar uitnodigt voor een rondleiding door de universiteit waar hij wiskunde studeert, die jongen heet Azuka. Ze gaat in op zijn uitnodiging en ze gaan steeds vaker met elkaar om. Katharina wordt verliefd. Op een dag wordt Francis weer lastig en ze besluit weer nmaar huis, nabij Frankfurt te gaan. Ze vertelt haar ouders en Olivier over Azuka en ze vinden een zwarte niet goed genoeg. In Oktober gaat ze weer naar London, naar Azuka. Op dat moment zit Azuka net in de verhuizing naar Cambridge. Eerst gaan ze naar een feest. Na dat feest ga ze langs een oude vriend van Azuka, Sunny. De volgende dag helpt een oude vriend van Azuka met het verhuizen. Phil en zijn zusje Joy. Als Katharina weer thuis is, mist ze Azuka verschrikkelijk. Dan, na veel zeuren, wordt er besloten dat Azuka met kerst naar Duitsland mag komen. Hij wordt voorgesteld aan de familie. In de omgeving van Katharina wordt er niet echt goed gereageerd opdat ze met een zwarte heeft. Zo ook haar familie. Maar, als de familie dan met kerst komt. Zien ze toch wel in, dat Azuka een gewone, goede jongen is. Dan keuren ze de relatie niet meer af. Azuka verteld dat zijn vader advocaat is in Nigeria. Als Azuka weer weg is, schrijven ze elkaar. Op een dag maakt Azuka het uit. Zijn vader is het er niet mee eens dat zijn zoon met een blanke omgaat. Ondertussen woont Katharina dan al op kamers in Frankfurt, vlakbij de universiteit. Ze woont samen in huis met Brigit, een dame van rond de 30, en met een vriendin Claudia. Claudia heeft het allemaal geregeld, Claudia heeft doordeweeks een vriend, Arno. Hij is eigenlijk getrouwd en heeft 4 kinderen. Als ze thuiskomt in het weekend zit Olivier daar. Hij wil het nog een keer proberen, Katharina weigert. Als Azuka jarig is stuurt ze hem toch een kaartje. Ze krijgt een kaartje terug uit Straatsburg waar hij een paar weken verblijft. Hij schrijft dat hij wil langskomen. Dit doet hij ook en, Katharina en Azuka verzoenen zich weer. Hij heeft nu wel toestemming van zijn vader. Katharina gaat met hem mee naar Engeland!Hoofdpersonen

Katharina: meisje uit Duitsland. Ze gaat eerst met Olivier en later, als ze naar Engeland is geweest, met Azuka.

Oliver: ex-vriend van Katharina. Hij wil steeds proberen om Kathi terug te krijgen.

Vader en moeder: Zij zijn de hele tijd bezorgt om Katharina.

Lilian: De vriendin van John. Katharina verblijft daar tijdens haar trip naar London. Vindt Kathi niet zo aardig

John: De vriend van Lilian. Hij mag Kathi wel.

Amobi: De zoon van John. Kathi wordt bevriend met hem. Hij stottert.

Francis: Hij laat Kathi een keer de stad zien. Probeert haar dan te verzieren. Kathi vond dat niet zo leuk en wil nix meer met hem te maken hebben. Om hem gaat ze ook de 1e keer terug naar huis.

Cousin: Een stilpersoon.

Azuka: Kathi wordt verliefd op hem, tijdens een feest. Hij is een donkere jongen, en hij studeert eerst wiskunde in London, later gaat hij naar Cambridge.

Claudia: Vriendin van Kathi. Zij is verliefd op een man, die eigenlijk getrouwd is en 4 kinderen heeft.

Birgit: Zij verhuurt de kamer in Frankfurt.Waar?

Haar verhaal speelt zich af in Engeland, en Duitsland.Hoelang?

1 tot 1,5 jaarWaarover?

Over liefdeTitelverklaring

Het speelt zich af in London, daar vindt Katharina haar grote liefde. En all das, daarmee bedoelt ze wat daarom heen allemaal gebeurt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen