Boekverslag : Paul Van Loon - Nooit De Buren Bijten
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1240 woorden.

Boekverslag NederlandsTitel: Nooit de buren bijten.

Schrijver: Paul van Loon.

Tekenaar/illustrator: Camila van Fialkowski.

Uitgever: Elzenga

Druk: 1e

Plaats: Tilburg, 1995.Waarom ik dit boek gekozen heb:

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik het al eerder had gelezen en ik het een leuk boek vond om daar een boekverslag over te maken.Waar het verhaal zich afspeelt:

Het verhaal speelt af in een rustige buurt.De belangrijkste personen of hoofdpersonen:

In dit verhaal spelen mee:

Jimi Rip: hij is een jongen van +/- 12 jaar het is een jongen die graag gitaar speelt.

Ernst Rip: hij is een jongen van +/- 12 jaar het is een jongen die erg van klassieke muziek houdt.

Lea Rip: zij is een spook van duizenden jaren oud, ze kan door alle muren vliegen.

Meneer Knieper: is een man van +/- 30 jaar en hij probeert zijn buren weg te jagen.

Mevrouw Rip is een moeder van duizenden jaren oud en zij probeert om haar zoons aardig te houden.

Oom Angus is een skelet die telkens uit elkaar valt en hij is meestal in de kelder.Waar het verhaal over gaat:

Er staat een huis in brand. De brandweer kwam met loeiende sirenes aan en bluste de brand. De mensen er omheen waren blij dat het huis afgebrand was, omdat ze zijden dat de bewoners van dat huis monsters waren.

DRIE MAANDEN LATER

Het huis was weer opgebouwd en de Familie Rip was daar ingetrokken. Jimi maakte weer veel lawaai waar de buurman niet tegen kon dus ging de buurman bij de familie Rip langs en ziet daar spookachtige dingen gebeuren. Hij denkt dat het het licht is. De herrie gaat steeds door en moeder vindt het allen maar leuk. Maar als het aan meneer Knieper lag dan waren ze allang weg. Meneer Knieper ging weg en moeder ging Ernst uit zijn kist halen, want Jimi had hem weer eens erg goed in gepakt. Na dat alles weer goed was gingen ze een griezelfilm kijken. Meneer Knieper wou van ze af daarom had hij een afreken lijstje gemaakt:

1) De stroom uitschakelen.

2) De hond naar het asiel brengen.

3) Een actie beginnen: RIP ROT OP.

Hij begon met plan 1: De stroom uitschakelen. Hij ging naar het kelderraampje van de Familie Rip en klom daar naar binnen. Daar gebeurde allemaal rare dingen. Het werd hem allemaal teveel dus klom hij weer door het kelderraampje naar buiten en rende snel naar zij huis. Plan 1 was mislukt. Maar de Familie Rip zat nog steeds film te kijken tot dat Jimi iets hoorde in de kelder. Van moeder moest hij gaan kijken, maar hij zag niets alleen oom Angus was weg. Toen Jimi terug was vertelde moeder dat ze geen echt gezin waren. Ernst en Jimi had ze opgegraven op een kerkhof en Lea had ze gevonden in een oud kasteel. Ondertussen was meneer Knieper weer bij gekomen van de schrik. Maar toen viel het licht uit. Hij liep naar de meterkast en al zijn draden waren door geknipt. Zijn plan was gepikt.

DE VOLGENDE DAG.

Jimi gaf een cadeautje aan Ernst. Het was een spiegel maar Ernst vind spiegels vreselijk, omdat hij geen spiegelbeeld heeft. Nu zal hij hem eens terug pakken met een cadeautje. Het was ondertussen al s’avonds en het was volle maan dus ging Jimi naar buiten. Meneer Knieper zat de hond op de loer, want hij ging plan 2 uitvoeren. Maar jammer genoeg mislukte plan 2 ook, want hij ving Boris de huiskat van plaats de hond. Op dat moment zag hij een raam op staan en dacht eraan om die gitaar in stukken te hakken, want dan had hij ook geen last meer van dat lawaai. Hij ging thuis zij uitschuifbare ladder pakken en zette het tegen het huis aan en klom daarna naar boven. Boven zag hij Ernst met zij scherpe hoektanden en hij wou snel naar beneden maar beneden stond de hond. Meneer Knieper liet zich van de schrik vallen en viel op de grond. Jimi zette zij behaarde poot op zijn borst. Toen kwam mevrouw Rip aan en stuurde Ernst en Jimi weg.

EEN WEEK LATER

Meneer Knieper ligt in het ziekenhuis en probeert de verpleegster wijs te maken dat zijn buren monsters zijn. Maar de verpleegster geloofde dat niet. De familie Rip zat thuis weer een film te kijken. Jimi vond het niet zo leuk meer en wou op zijn gitaar spelen maar zijn gitaar was weg. Hij ging gelijk naar Ernst toe en ze gingen vechten. Uiteindelijk zij Ernst waar zijn gitaar was. De volgende dag ging de Familie Rip op ziekenbezoek in het ziekenhuisbij meneer Knieper, want hij lag er nog steeds in. Ze hadden een bloemetje meegenomen die Ernst uit de tuin ven de buurman hij geplukt. Meneer Knieper was helemaal overstuur. De verpleegster kwam en vroeg of ze weg wouden gaan. Toen iedereen weg was dat meneer Knieper eraan om plan 3 uit te voeren: RIP ROT OP. Ondertussen loopt de familie Rip naar huis. Iedereen die ze tegen komen rennen of rijden hard weg. Onderweg praten ze over meneer Knieper en besluiten zijn huis te versieren voor zijn thuis komst.

De volgende dag kwam meneer Knieper thuis en zag zijn versierde huis en dacht dat de blonde buurvrouw dat had gedaan. Maar eerst ging hij plan 3 uitvoeren dus schreef hij een brief. De volgende dag was het de 150e sterfdag van mevrouw Rip. Jimi speelde en stuk op zijn gitaar. En van Ernst kreeg ze een film. Plotseling werd er aangebeld. Moeder dacht dat het vader was en rende meteen naar de deur. Maar het was vader niet het was heel de buurt. Moeder liet ze allemaal binnen. En toen ze allemaal binnen waren wachtte meneer Knieper het goede moment af om binnen te vallen. Plotseling begon iedereen te schreeuwen. Toen kwam hij binnen maar ze waren gewoon aan het feesten. Plotseling werd meneer Knieper de dansvloer opgetrokken door mevrouw Rip. Toen bleef meneer Knieper hang en met zijn gipsbeen en viel hard op de grond. Opeens is iedereen stil er stond iemand in de deuropening helemaal gewikkeld in verband. Het was oma. Iedereen was stil en meneer Knieper hield een hele preek over dat de familie Rip monsters waren. Niemand geloofde hem en gilde ROT OP KNIEPER, KNIEPER ROT OP. Meneer Knieper rende naar buiten en sloeg de deur dicht. Meneer Knieper liep zijn huis binnen en pakte een dynamiet, want hij wou het huis opblazen. Maar er stond een man bij zijn hek die vroeg waar de familie Rip woont. Meneer Knieper wees naar de buren en zei ook dat hij er beter maar in heen kon gaan, omdat alles de lucht in zou gaan. De man vroeg of hij wat te drinken mocht. Ze liepen samen het huis van meneer Knieper binnen. Ondertussen Liet moeder de buurtbewoners uit. Toen ze allemaal weg waren werd er aangebeld het was vader. Iedereen was blij alleen meneer Knieper niet, omdat hij twee kleine wondjes en geen spiegelbeeld meer had.Eigen menig:

Ik vind het verhaal spannend en lachwekkend, omdat de dingen die gebeuren zijn erg spannend maar je moet er ook wel om lachen want er gaan ook dingen mis. Ik vind het vooral niet griezelig of eng, omdat het verhaal fantasie is. Ik zou andere mensen aanraden om dit boek te lezen, want het is een erg leuk boek. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen