Boekverslag : Wim De Bie - Meneer Foppe Over De Rooie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 337 woorden.

Meneer Foppe over de rooie

Zakelijke gegevens

Meneer Foppe over de rooie is geschreven door Wim de Bie uitgegeven in Amsterdam door de Harmonie in 1995. Ik heb de 1e druk gelezen.Informatie over de schrijver

Wim de Bie is geboren in Den Haag, 1939. Op het dalton-lyceum improviseerde hij toneelstukjes en speelde een absurde sketch op een schoolavond. Hij had een voorliefde voor voor het ironisch gebruik van de gemeenplaats, het cliché, en van de woordenspeling. Hij had een afkeer van het studenten cabaret. Samen met Kees van Kooten richtte hij hun eigen cabaretensemble Cebrah. Toen dit niet ver van de grond kwam, ging Wim Nederlands studeren. Hij ontdekte dat hij geen leraar wou worden en ging na een oproep in de krant een auditie doen bij de N.R.U.. In 1963 kreeg hij het diploma en was daarmee kleinkunstenaar. Later begon hij weer met Kees van Kooten als de Klisjee-mannetjes. Ze kregen een contract van de VPRO en daarmee begon het Van Kooten en De Bie tijdperkHoofdpersoon

Meneer Foppe is de hoofdpersoon van dit verhaal.Andere personen

René Grotebol

JavindaWaar en wanneer

Het verhaal speelt zich in deze tijd af, omdat: er treinen zijn en de televisie bestaat al.Thema

Een man die buitengesloten is probeert de winter door te komen.Eigen mening

Het was een dun en gemakkelijk boek. Er werden weinig moeilijke woorden in gebruikt en ik kon me goed verplaatsten in de verhaalsituatie.

Het was een boeiend boek, over dat mannetjes dat door de vrieskou werd buitengesloten van zijn huis en door allerlei manieren probeerde de winter door te komen. Soms ergerde ik me wel aan de hoofdpersoon, omdat hij zich bijvoorbeeld normale dingen niet deed of durfde.

Het was een leuk boek, omdat het ander liep dan ik verwacht had. Ook was een goed boek, omdat het in je eigen leven ook zo zou kunnen gaan.

Het was een geweldig leuk boek, omdat er humor in zat, maar toch gelijk een beetje zielig was dat zo'n mannetje haast niets durft.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen