Boekverslag : Herbert Reinecker - Falle Fur Den Kommissar
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1082 woorden.

Verhaal 1: Messer im RückenA:

Titel :Fälle für den Kommissar

Schrijver :Herbert Reinecker

Illustraties :Oscar Jorgensen

Uitgever :Grafisk Institut A/S

Niveau :CB: W-vragenWie zijn de hoofdpersonen?

De hoofdpersonen zijn:Heer Heynold, dit is de vermoorde man in het boek. Hij was rond de 50 en hij was een rijk man. Hij had alleen problemen met zijn vrouw, want ze waren gescheiden terwijl hij dit eigenlijk niet wou, daardoor liet hij zijn eigen bedrijf in de steek.Traufer, dit was de zwager van Heynold een man van ongeveer 45 jaar oud. Hij is getrouwd en heeft een intelligent gezicht. Hij was de manager van het bedrijf van Heer Heynold, alleen omdat Heer Heynold geen interesse meer toonde in het bedrijf en daardoor het bedrijf ten onder zou gaan, was hij kwaad op hem.Maria Heynold, de gescheiden vrouw van Heer Heynold. Zij was ongeveer 40 jaar oud en had lang haar. Omdat zij pas gescheiden was van Heer Heynold wou hij elke keer met haar praten, terwijl zij dat helemaal niet nodig vond.Heer Blasek, dit is een oudere man met weinig geld. Hij dronk veel en hield veel van vissen. Hij heeft een zoon en een dochter. Ook zou hij heel graag terug naar Canada toe gaan.Der Wirt, hij runde een soort café, en was een vriend van Blasek. Blasek vertelde altijd verhalen over Canada en der Wirt vond dat ook heel mooi.Wat is de inhoud van het boek?

Het boek gaat over Heer Heynold. Hij wordt vermoord door een messensteek die hij in zijn rug kreeg. Hij heeft toen nog een aantal meters gelopen en was in een taxi gaan zitten en is toen dood gegaan. De moord vond plaats voor een café. Om erachter te komen wie de moordenaar is maakt de politie foto's van de mensen die er op het moment na de moord komen kijken, want misschien zit de moordenaar daar wel tussen. Daarna informeerde de politie de familie en gingen direct naar de familie toe. De politie ondervroeg waar ze de avond van de moord waren, maar iedereen had een alibi. Net toen de politie weg wou gaan werd er 3 keer aangebeld, er stond niemand voor de deur. De politie had zo'n flauw vermoeden dat er iets achter zat dus bleven ze buiten wachten. Een half uur later kwam Maria Heynold (de gescheiden vrouw van Heer Heynold) buiten en er kwam een motor aan waar zij achterop ging zitten. De politie kon hen helaas niet meer achtervolgen. Toen de politie de foto's, die gemaakt waren toen het ongeluk net was gebeurd, nog een keer bekeek zagen ze dat Maria Heynold op de foto stond, voor een raam boven het café. De politie ging gelijk naar de plaats waar Maria stond. Ze kwamen terecht in het huis van Blasek. Blasek was een arme man, dus hij had geen grote kamer en geen slot op de deur dus iedereen kan er zomaar binnen lopen. Toen de hulp van de commissaris naar buiten keek zag hij plotseling Traufer lopen. Ze gingen naar Traufer toe en vroegen wat hij kwam doen. Traufer vertelde dat hij niet alles verteld had wat hij wist. Hij vertelde nu dat hij wist dat iemand Heynold afgehaald had en weg was gereden. Toen kwam er een motorrijder voorrijden, het was de zoon van Blasek. Dat was de motorrijder die ook op een van de foto's stond. Traufer vroeg aan de commissaris of hij meewilde gaan naar zijn kantoor. Toen ze op het kantoor aankwamen vertelde Traufer dat hij gister niet de waarheid had verteld, maar dat vanavond wel zou doen. Heer Heynold had haast geen tijd meer voor het bedrijf en het verwaarloosde, omdat hij gescheiden was van zijn vrouw, omdat zijn vrouw dat wilde, maar hij niet. Hij ging steeds naar haar toe om met haar te praten maar zijn vrouw vond dit natuurlijk niet leuk. Zij had namelijk een nieuwe vriend Ingo Blasek, de zoon van heer Blasek. Toen Traufer de foto's zag wou hij ze gelijk hebben. De commissaris begreep maar niet waarom. Hij zei dat hij de foto wilde bewaren, omdat het over zijn familie ging en als dit bij de pers zou belanden zou dit de goede naam van zijn familie beschadigen. Toen de politie naar het huis van Blasek ging kwamen zij daar Ingo en Maria tegen. Heer Blasek kwam de deur binnen en zei dat hij gelogen, omdat hij zei dat hij niet wist waar ze waren, maar dat wist hij wel, hij wou ze er liever buiten houden zij hij.

Nog steeds kon de politie niks vreemds op de foto's vinden. Traufer vertelde ondertussen aan de politie dat hij een ander alibi had. Want zijn vorige alibi klopte niet. Toen opeens ontdekte de commissaris dat de auto van Traufer op de foto stond, hij vroeg aan een collega het alibi te controleren en ging intussen naar de kroegbaas. Hij vroeg aan hem waar heer Blasek van hield en hij vertelde dat heer Blasek heel erg veel van vissen en Canada hield en dat hij daar graag nog een keer als hij geld zou hebben naar toe wou. Toen kwam iedereen die de moord zou kunnen plegen binnen. Het moordwapen werd op tafel gelegd en heer Blasek zei meteen dat is mijn vismes. Toen zei de kroegbaas ik heb ook zo'n mes. Op dat moment vertelde de kroegbaas dat hij de moord had gepleegd, omdat Traufer heer Blasek heel veel geld had geboden om Heynold te vermoorden, omdat hij dan de zaak zou erven. Heer Blasek had geweigerd en toen zei de kroegbaas, als jij hem niet vermoordt, vermoord ik hem wel. En dan ga ik naar Canada.Waar vond de moord plaats?

De moord vond plaats in de buurt van het café. De taxi met de dode erin stond namelijk voor het café, en een man met een messensteek in zijn rug kan niet meer dan een aantal minuten lopen. De moord is dus gepleegd in de GolliersstrBe.Wanneer vond de moord plaats?

Wanneer de moord plaats vond wordt niet precies verteld, wel denk ik dat het een moord is in de jaren 90, omdat het gaat over een taxi en een taxi bestaat nog niet zo lang. En het gaat ook over fotografen.Mening:

Ik vond het een spannend boekje om te lezen, wel vond ik dit verhaal moeilijk om te lezen, omdat er woorden in stonden die ik nog nooit had gezien.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen