Boekverslag : Eddy C. Bertin - Overal Vuur
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 982 woorden.

Boekverslag: Overal vuurHet boek dat ik gelezen heb is overal vuur. Het is geschreven door Eddy C. Bertin.

De uitgeverij Elzenga. De tekeningen zijn van Joyce van Oorschot. Ik heb het gelezen van

10- 1O- 1 998 tot 17-11-1998. De plaats waar het zich afspeelt is in Greyshuysen. De tijd waar het afspeelt is nu. De hoofd persoon is Valentina en ze is een witte heks. Ze moet het kwaad bestrijden. Ze heeft roodachtige krullen en is ongeveer 14 jaar. Ze heeft ook vrienden ze heten Freddie , Vickie en Anton. Hier komt mijn samenvatting:Valentina en haar vrienden, Freddie en Vickie krijgen dromen over vuur. Valentina droomt over een gek wezen dat Vuurtong heet. Ze krijgt een voorgevoel. Ook als Vickie en

Valentina samen op de bus wachten. Valentina zegt dat Vickie niet mee mag en duwt haar weg. Dan ziet Valentina een vrouw in de bus in brand vliegen. Zomaar zonder aanleiding. Dat gebeurt in 3 รก 4 minuten. Heel haar lijf verbrandt maar haar kleren niet. De vrouw die verbrandde was Spiegel.( Zo heette die vrouw die verbrandde) Ze is 1 van de wachters.( Dat zijn mensen die Vuurtong in een soort gevangenis houden omdat Vuurtong geprobeerd heeft de wereld in zijn macht te hebben) Spiegel heeft een zegel bij en geeft dat voor dat ze sterft aan Valentina. Valentina moet de wachters gaan zoeken. Dan denkt Valentina dat ze er goed aan gedaan heeft om Vickie weg te duwen. Want anders zou Vickie misschien wel in brand gevlogen zijn.

Valentina vertelt alles aan haar oma Hennie.(Zij is namelijk ook een witte heks, Valentina's moeder niet)

Vickie is de laatste tijd een beetje bang. Ze zegt dat ze ook al weg wil uit de coven.(dat zijn 12 witte heksen bij elkaar) Ze fietst weg zonder Freddie. Anders fietst ze altijd met hem naar huis. Als ze in het bos is ziet ze iets geks naast haar lopen. Het lijkt wel een soort jogger. Vickie vindt het maar eng en trapt snel verder. Maar de jogger gaat ook sneller. Maar dan ziet ze de jogger zijn gezicht. Het is helemaal geen jogger. Het is een heel gek wezen. Het heeft klauwen en scherpe witte tanden. Dan komen er meer 2, 3, 4, 5. En nog meer 7, 8, 9, 10 enz. Ze houden de weg voor Vickie dicht. Ze valt en raakt buiten bewust en de wezens nemen Vickie gevangen. Freddie vindt haar na heel lang zoeken. Ze ligt in een huis in de nieuwe wijk. In een flat op nummer 33

Als Valentina naar huis gaat komt ze een andere wachter tegen. Zijn naam is Bloem. Hij wil het zegel van Valentina afpakken. Maar Valentina wil het zegel niet geven. De vrouw in de bus heeft het zelf aan haar gegeven. Maar dan komen er zomaar uit het niets vreemde wezens. Ze helpen Valentina om de wachter weg te laten gaan.

Als ze alle vier, Valentina, Fredddie, Vickie en Anton samen aan een tafeltje zitten krijgt Valentina het heel heet. Ze voelt overal vuur in haar lichaam. Haar vriend Anton gooit dan snel een glas cola over Valentina heen. Het is even weg. Dan komt het weer terug. Ze denkt: ik ga verbranden net als die vrouw in de bus. Dan zegt iemand in haar gedachten : spug het uit. Ze doet het.

Valentina probeert alles om Vuurtong tegen te houden omdat Vuurtong nog steeds wil dat de wereld in zijn bezit komt. Ze haalt de wachters erbij. Samen gaan ze naar een tunnel. De tunnel is onder de aarde. In de tunnel is het heel donker. Valentina volgt de voetsporen van de wachters door te luisteren. Maar dan houden ze opeens op. Opeens zakt de grond onder haar weg.

Haar vrienden Freddie, Vickie en Anton, hebben rondom hun heen lichte tekens. Ze hebben ook gekleurde draadjes om hun pinken. Dit doen ze om Valentina te beschermen als ze onder de aarde is en komt Vuurtong tegen. Dan komen er plots weer die gekken wezens. Ze zeggen dat ze de draadjes moeten breken. Dan is Valentina niet meer veilig. Alleen Vickie gehoorzaamt. Want toen de wezens haar te pakken hadden genomen was ze de hele tijd een

soort spion voor Vuurtong. Omdat Vickie de draadjes heeft gebroken worden de tekens zwarter en vager. Maar uit de tekens verschijnt een zwarte kat. Het is de kat ven Valentina. Zijn naam is Sir James. Sir James springt op Vickie af Met zijn nagels krauwt hij Vickie's neus open. Er zat een zwarte schub in. Nu is Vickie weer normaal. Anton trekt Vickie naar zich toe en ze maken de draadjes weer aan elkaar. Nu worden de tekens weer lichter. Valantina is is ondertussen bij Vuurtong gekomen en ze moest het zegel aan Vuurtong geven. Ze heeft samen met Vuurtong het zegel vast. Ze probeert haar hand dicht te maken omdat zo Vuurtong geen kracht meer heeft. Dan lukt het haar, naar heel lang proberen en nu heeft Vuurtong minder kacht. Ze verlost zich van Vuurtong en rent snel weg. Ze gebruikt haar athame.(dat is een heksenmes) En ze heeft Vuurtong vernietigd. Maar nog niet helemaal , want Vuurtong kan niet helemaal vernietigd worden. En Vuurtong zal er altijd zijn.

Valentina gaat dan naar huis. Maar als ze vlak bij haar huis is gekomen ziet ze vlammen. Het is Valentina's huis dat in brand staat. In haar gedachten hoort ze: aanvaard de prijs. Valentina denkt: niet deze prijs. Dan rent ze naar huis en huilt. Haar moeder is dood. Ze hoort nog: hou van je, hou van je, hou van jeDit is het Derde boek van Eddy C. Bertin over Valentina. Eerst waren er De dertiende nacht en Bloedrode kamers. Er is ondertussen al een vierde boek over Valentiena uit en dat heet Dorstige schaduwen.

Ik vond zelf het derde en het vierde boek het leukste.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen