Boekverslag :  - Is Vakantie Wel Zo Leuk ? Ingezonden Door: Alenka
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 259 woorden.

Steeds meer mensen reizen met een anticlimax terug, men gaat op vakantie maar alleen als men de nodige verzekeringen en zekerheden heeft.

Vakantie heeft voor velen een ventielfunctie, maar dit is het niet altijd, men rechtvaardig vakantie omdat men het verdiend heeft, toch gaan men zich nog es extra vermoeien alvorens op vakantie te gaan. De meeste mensen hebben dan ook vakantiefantasieën, zoals de ware liefde hopen tegen te komen, bruinen op het strand tussen de kokosnoten, sommigen beginnen zich ook heel anders te gedragen, dit alles veroorzaakt dat er verschillende types vakantiegangers bestaan.

Ook als therapie kan vakantie dienen, het veranderen van omgeving, de aangename temperatuur,… kunnen hiertoe bijdragen. Kortom, vakantie is een mythe geworden, het is niet alleen als recht ingevoerd maar is ook een elementaire behoefte geworden, bijna vergelijkbaar met honger en dorst.

Vakantie kan echter ook angstaanjagend zijn want het betekent het achterlaten van de vertrouwde omgeving, mensen verhelpen dit dan door zich tegen alles en nog wat te verzekeren. Voor sommigen kan het ontbreken van de vertrouwde omgeving een totale ontreddering betekenen. Het kan dus ook best wel stresserend zijn vooral dan omdat de dagelijkse probleempjes zoals een insectenplaag er zich ook wel eens kunnen voordoen.

Waarschijnlijk wordt het meeste vakantieleed veroorzaakt door relatieproblemen want je hebt minder privacy en men moet de vaak moeizaam opgebouwde taakverdeling samen terug bespreken.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat vakantie een bedreiging is voor de volksgezondheid, het is goed voor de behoefte aan nieuwe prikkels te bevredigen, maar het lost in ieder geval geen problemen op.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen