Boekverslag : Plan International - Foster Parents Plan Ingezonden Door: Alenka Cat
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 592 woorden.

Foster Parents Plan


(PLAN International) is een internationale, humanitaire, op het kind gerichte ontwikkelingsorganisatie, zonder banden met religie, politiek of overheden. De organisatie ontstond in 1937, tijdens de Spaanse burgeroorlog.


Financiële adoptie vormt de basis van de organisatie. De ingezamelde fondsen worden gebruikt voor de financiering van langetermijnprojecten in de onmiddellijke omgeving van het Foster Kind. Alleen op die manier kunnen de leefomstandigheden van de kinderen duurzaam verbeterd worden.


Foster Parents Plan is wereldwijd actief met hulpprojecten in 43 programmalanden, verspreid over Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 15 donorlanden verzamelen fondsen om de vele duizenden projecten in de programmalanden te bekostigen.


Het internationaal hoofdkwartier van Foster Parents Plan bevindt zich in Woking (Londen), Groot-Brittannië. Daar gebeurt de aansturing, de coördinatie en de evaluatie van de projecten die Plan International werelwijd ondersteunt.


Aan de hand van de beschikbare fondsen worden elk jaar opnieuw budgetten opgesteld. Vanuit het internationaal hoofdkantoor wordt het geld doorgestuurd naar de projecten die op dat moment in de programmalanden worden gerealiseerd. Op die manier vermijdt de organisatie muntontwaarding en wordt u bijdrage maximaal benut.


Zo, nu weet u een beetje wat Foster Parents Plan doet. Maar wat heeft dit nu met onze godsdienst te maken? Wel, één van de aspecten van onze godsdienst is het helpen van de mensen die het niet zo goed hebben. Foster Parents Plan is geen christelijke organisatie, ze staat open voor alle godsdiensten, maar haar doel is kinderen in arme landen een kans geven om te studeren en in deftige omstandigheden te leven. Dit doet ze aan de hand van financiële adopties. Wat zijn financiële adopties?


Financiële adoptie


Financiële adoptie betekent dat u een kind, zijn gezin en de gemeenschap waarin het leeft, financieel steunt. Daardoor geeft u een kind kansen die het anders nooit zou krijgen. Wat financiële adoptie zo uniek maakt, is dat het kind in z’n vertrouwde omgeving blijft. Thuis bij de familie, in de gemeenschap waar het geboren is.


Voor slechts 27 frank per dag schenkt u een kind en de hele gemeenschap waarin het leeft uitzicht op een betere toekomst. Uw bijdrage is bovendien fiscaal aftrekbaar. Uw Foster Kind krijgt het geld niet rechtstreeks. Uw bijdrage wordt gebruikt om langetermijnprojecten te realiseren in de omgeving van uw Foster Kind. Elk project bereikt gemiddeld 9 kinderen. Reken daar nog de familieleden bij en u helpt in uw eentje de ruime omgeving van uw Foster Kind.


Zelf hebben zijn wij thuis ook foster ouders. Ons fosterkindje noemt Franklin, hieronder kan u een foto zien van hem en zijn moeder:
Zoals u ziet heeft Franklin en zijn familie het niet breed. Door het geld dat wij en andere fosterouders geven, kon er in het dorp van Franklin een school worden opgericht.
Doordat Franklin nu naar school kan, krijgt hij ook godsdienstlessen. Deze lessen, zijn Rooms Katholiek, omdat 89 % van de bevolking Rooms Katholiek is.

Kortom, ik denk dat, Foster Parents wel degelijk op een moderne manier de christelijke boodschap vertaalt. Mensen helpen en gelijke kansen geven is namelijk een heel belangrijk aspect.

Tot slot wil ik nog zeggen dat je ook met een hele klas voor een jaartje een fosterkindje kan hebben. Dit zou een mooi project zijn voor in de godsdienstlessen.

U vindt nog bijkomende informatie in het mapje zoals:


· folders om zelf fosterouder te worden;


· hoe scholen plan kunnen steunen;


· een petitie om het welzijn van de kinderen in de wereld te verbeteren;


· 1 exemplaar van een Plan Magazine (ontvang je als je fosterouder bent).
Bronnen:


· www.fosterparentsplan.be


· brieven en informatie van ons eigen fosterkind
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen