Boekverslag : Yennik Meert - De Foto In Mijn Hoofd
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 362 woorden.

Het boek gaat over Eli. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder, haar vader heeft ze van haar twee jaar niet meer gezien. Haar moeder, kristina, heeft altijd gezegt dat haar vader er met een andere vrouw vandoor was gegaan.

Maar de laatste tijd gaat het niet meer zo goed tussen moeder en dochter. Dat vind Eli vreemd want vroeger vondt ze het best wel gezellig met haar moeder. Kristina blijkt haar verdriet vast te leggen in haar kunstwerken, want vroeger waren ze allemaal kleurijk en nu zijn ze grauw, grijs en somber. Ook haar atelier wordt verboden terrein voor Eli.maar als Eli een keer haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen ontdekt ze een beeldje van een jongenshoofdje. Haar moeder wil niets zeggen over het beeldje zodat Eli met haar vragen alleen blijft zitten.

En dan vind Eli een foto van hetzelfde hoofdje met daarbij een ontvangstbewijsje met de naam van haar vader, Herman, op.

Wanneer Eli samen met Arne, een vriend van op school, op zoek gaat naar haar vader blijkt dat hij haar na veertien jaar nog steeds herkent. Dat vind ze vreemd en op één van haar vioolconcerten ziet ze hem weer en gaat met hem mee om het hele ware verhaal te horen.

Het blijkt dat Eli normaal een broer had, Matthias, maar die is op vierjarige leeftijd gestorven omdat hij van de trap is gevallen. Dat was de oorzaak van de scheiding .Vanaf de dood van Matthias wou Kristina Eli voor haar alleen, ze kon de dood van haar kleine zoon niet aanvaarden en daarmee mocht Herman niet meer aan zijn dochter komen. Herman vond het beter als een tijdje uit elkaar gingen en dat gebeurde. Hij mocht Eli vanop afstand zien opgroeien, bijvoorbeeld naar een vioolconcert komen (maar dan later toekomen en vroeger vertrekken) of na school kijken als ze buiten komt.

Nu Eli het hele verhaal kent Kristina besluit Eli het graf te laten zien van Matthias, nu voelt Eli zich al stukken beter. Kristina belooft weer normaal te gaan doen, maar ze wil wel de belofte van Eli dat ze altijd naar haar terugkomt. Dat vindt Eli vanzelfsprekend en ze kunnen nu weer normaal naast elkaar leven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen