Boekverslag : Karin De Koning. - Job De Vacances
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 477 woorden.

1. De Titel van het boek is Job de Vacances.2. De schrijfster is Karin de Koning.3. De plaatjes uit het boek zijn niet echt mooi, maar je kan wel aan de plaatjes zien wat in de tekst bedoeld wordt.4. In het begin is het een beetje langdradig verhaal maar daarna wordt het gelukkig spannend.5. Het is een avonturen boek.6. Ik vond het soms toch een beetje moeilijk om te lezen.7. InhoudDamien`s vader heeft werk gevonden als monteur in een garage in Créteil. Dat betekent dat Damien uit Bretange moet verhuizen naar Créteil. Damien vindt dat vreselijk, hij zou het liefst gewoon in Bretange willen blijven. De verhuizing vindt plaats in de zomervakantie en Damien verveelt zich enorm, zo zonder vrienden, tussen de onuitgepakte verhuisdozen. Gelukkig komt hij in de supermarkt een advertentie tegen waarin iemand vakantiewerk aanbiedt. Damien wordt aangenomen bij een zieke oude dame (Madame Duchatel) om bij haar de tuin op orde te maken, voordat ze haar huis gaat verkopen.

Damien geniet van zijn baantje en na de eerste week heeft hij de voortuin al gedaan. De tuin achter het huis is erg groot en er hoort ook nog een stuk bos bij. Als Damien op onderzoek gaat in dat bos, ontdekt hij een hut, die bewoond wordt door een agressieve jongen die zich daar schuil houdt.

`s Avonds op het nieuws ziet hij toevallig een oproep van de politie. Sinds een aantal weken wordt een jongen vermist en iedereen wordt gevraagd om aan de politie door te geven als ze die jongen gezien hebben. Tot Damien`s grote verbazing is het de jongen uit de hut. Zijn zus vindt dat hij maar meteen de politie moet bellen, maar Damien zelf wil liever eerst weten waarom die jongen zich daar verstopt.

Omdat Damien weet dat Paolo gevaarlijk is, lijkt het hem geen goed idee als hij alleen met zijn zus gaat, dus hij vraagt ook zijn voetbal vrienden mee. Als ze bij de hut zijn vertelt

Paolo dat hij zich in de hut verstopt omdat de politie denkt dat hij een moordenaar is. Paolo heeft gezien dat een politie- agent een zwerver heeft doodgeschoten, maar hij gaat er van uit dat de politie denkt dat Paolo dat heeft gedaan.

Het groepje kinderen willen Paolo helpen. Ze brengen hem eten en drinken en ze zoeken in oude kranten naar artikelen over de vermoorde zwerver. Ze vinden een artikel en lezen dat de zwerver niet vermoord werd maar in zijn been geschoten werd door een agent.

De zwerver M. Sabat, die eigenlijk een miljonair is, is al lang weer thuis. Paolo mag dus weer gerust naar huis en M. Sabat koopt het huis van Madame Duchatel en nodigt soms nog iedereen uit om te gaan barbecuen voor de hut van Paolo. Dus alles is toch goed gekomen.Geschreven door Inge.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen