Boekverslag : Rene Appel - Geronnen Bloed
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 468 woorden.

Eerste uitgave: 1994

Ik heb de eerste uitgave gelezen.Het boek Geronnen bloed gaat over een meisje die vermoordt is. Ze heeft een zwakbegaafde broer die niet goed begrijpt wat er gebeurd. De twee rechercheurs die op de zaak worden gezet, Frank & Josien, komen niet veel verder. Josien gaat vaak naar de zwakbegaafde broer van het vermoorde meisje en krijgt een goede band met hem. Ze gaat bijna dagelijks naar de woonboot in de Amstel, waar Gerard onverzorgd en doelloos leeft. De buurt waarin de woonboot ligt is wat vreemd, er wonen allemaal rare mensen. Op een dag gaat Josien naar Gerard toe en dan laat hij een heleboel los. Hij vertelt dat hij een relatie had met zijn zus. Ze gingen met elkaar naar bed, maar na een tijdje wilde zijn zus dat niet meer want die had een vriend. Toen werd Gerard zo kwaad dat hij zijn zus vermoord heeft. Op dat moment werd Gerard handtastelijk. Hij wilde met Josien hetzelfde doen als met zijn zus. Een relatie beginnen met haar en als ze tegenwerkt dan... Op het moment dat Gerard Josien wil verkrachten komt de vriend van Josien binnen, Gerard heeft daar geen erg in en toen heeft Theo hem vermoord. Op dat moment word het moeilijk voor Josien.In het boek Geronnen bloed is Josien de hoofdpersoon. Ik identificeer haar met mijzelf. Haar gedachten komen erg overeen met die van mijzelf, ze is behulpzaam. Ik vind dat Josien een sympathiek iemand is. Ze pakt alles goed aan en denkt na over wat ze doet.

Josien is iemand die goed op kan schieten met haar collega's. Ze is ook iemand die zich zorgen maakt om de slachtoffers. Ze bekommert zich erg om Gerard.

In dit verhaal is Josien een slachtoffer, vriendin, goede collega en een helpster tegelijk. Ze helpt Gerard, ze is een vriendin van Theo, een goede collega van Fred, en ze is medeplichtig op de moord van Gerard.

Josien is iemand die anderen mensen graag wil helpen. Ze vind het bijvoorbeeld zielig voor Gerard dat hij zo alleen is achtergebleven. Zonder vader, moeder en zus zal hij zichzelf niet redden, dan verwaarloost hij zichzelf.De afloop van het verhaal had ik anders verwacht. Ik had verwacht dat Josien alles zou bekennen en dat ze haar baan zou verliezen. De afloop was echter heel anders. Josien liep weg bij haar vriend en vlucht weg met de woonboot van de vermoorde broer en zus.

De spanning wordt opgebouwd met behulp van deze citaten:

"Waarom blijf je niet hier?" vroeg Gerard. (P.111) Hier word de spanning opgebouwd want hij wil haar dwingen om te blijven.

Hij pakte plotseling haar hand, trok haar omhoog uit de stoel, en sloeg zijn armen om haar heen in een wilde omhelzing. "Nooit meer alleen...., nooit meer." zei Gerard (P.116)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen