Boekverslag : Theo Hoogstraaten - Het Nerthusmysterie.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 736 woorden.

Titel:

Het Nerthusmysterie.Schrijver:

Theo Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten werd op 9 julie 1948 in Mijdrecht geboren. Na de middelbare school ging hij naar de Pedagogische Academie. Hij was een tijdje onderwijzer aan een basisschool en studeerde daarna M.O Nederlands en geschiedenis.Hoofdpersonen:

Henk: hij is 20 jaar oud en zit in VWO 6. Hij is verlegen, kan niet goed kwaad worden, is beleefd en schept niet vaak op over bepaalde dingen.

Mirjam: is een klaim meisje, ze zit in VWO 3 is een keer blijven zitten. Ze heeft opvallende grote borsten, wordt daarom vaak "tit" genoemd.

Monica: Is henk zijn zusje, ze is niet bang om wat te zeggen.

Mevr. Van Dam: is Henk zijn moeder.

Ander bijpersonen: Mr. van Vliet, Chris, Anja, Freek, Herman.Samenvatting:

Henk rijdt in het donker op een smal weggetje, als hij plotseling iemand voor zich ziet aankomen. Hij kan de fietser niet meer ontwijken en ze botsen op elkaar. Hij stapt uit en ziet het meisje daar liggen, ze heeft een ketting om haar hals zitten en ze ziet er net uit alsof ze een drugsverslaafde is. Hij doet een plastic zak over haar hoofd en rijdt naar een boerderij om hulp te halen en daar ontmoet hij Mirjam. Als ze terug rijden naar de plek des onheils kunnen ze geen spoor meer vinden van het meisje en de fiets is ook weg. Als ze elkaar weer op school zien praten ze er veel over. En op een dag heeft Mirjam een plastic zak gevonden op weg naar school, en als ze die vergelijken met de zak die Henk over het hoofd van het meisje heeft gedaan, blijken ze te kloppen. Ze vragen de politie om de nabijgelegen sloot te onderzoeken en af te zoeken op een fiets. Een fiets vindt de politie niet, maar ze vinden wel nog meer lijken.

Dat is toch wel vreemd, maar op school wordt er nu uitvoerig verteld over de gebruiken van de oude “Nerthusoffers” en dat vinden ze maar al te interessant.

Het is een koude dag geweest en Henk begint steeds meer aan Mirjam te wennen. Hij belt haar op en vraagt of ze de volgende mee wil gaan schaatsen. Mirjam wil wel en de volgende dag schaatsen ze lekker, nou ja, wel koud, maar toch. Mirjam was zo druk met Henk bezig dat ze helemaal niet ziet dat er een scheur in het ijs zit, ze komt met haar schaats vast te zitten in de scheur en valt vol op haar achterhoofd! Er komen 2 schaatsers voorbij en vragen hem of ze iets kunnen doen. Ze brengen Mirjam naar een eenzame boerderij waar Henk al eens eerder geweest was, en rare dingen heeft gehoord! Er doet een nokkige man open en behandelt hun niet vriendelijk. Als Mirjam weer bijkomt heeft ze veel hoofdpijn. Als ze weer weggaan vergeten ze om hun schaatsen mee te nemen. En dus moet Henk dezelfde avond nog terug om de schaatsen op te halen. Als hij naar een paar keer aankloppen een meisje ziet opendoen die wel heel erg schaars gekleed is en hij verbaasd zich daarover. Het meisje vraagt of hij ook morgen kan langskomen en ze doet de deur weer dicht.

Als hij dan door het raam kijkt ziet hij een heleboel meisjes die net zo gekleed zijn als degene die bij de deur stond. Hij ziet ook een paar mannen die hij eerder al had horen praten over “het spul”. Hij vond het al vreemd en schakelde de politie in. De politie had al zo’n idee wat voor een bende het om ging en stelde een arrestatie ploeg samen. Ze gingen met de ploeg op een avond naar de boerderij en vielen binnen, er vielen twee schoten en toen was het stil. Henk bleef stil in de auto zitten. Toen de politie de verdachten gingen ondervragen kwamen ze erachter dat er nog twee mannen in een auto aan moesten komen. Ze verborgen alle auto’s en wachtte in de boerderij. Toen de twee mannen het erf op reden stormde de politie op ze af en de twee mannen draaide de auto en probeerden weg te rijden. Henk zag en startte het politiebusje en reed op de twee mannen in, de twee mannen belandden in de sloot en waren allebei dood.

Toen de politie de boerderij doorzocht vonden ze drugs en pornobladen. De mannen kregen en celstraf en de meisjes werden naar een afkickcentrum gebracht.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen