Boekverslag : Slee, Carry - Verdriet Met Mayonaise
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 558 woorden.

Leentje moet een cadeautje kopen voor haar vriendin die de volgende dag jarig is en een feestje geeft. Ze koopt een boekje met foto’s van paarden. Als ze de winkel uitloopt ziet ze haar vaders auto met haar vader erin. Naast hem zit een vrouw die hem zoent. Leentje schrikt en rent weg. De volgende dag was Leentje een beetje stil op school, omdat ze aan haar vader dacht. Ze wist niet wat ze met een vader moest die vreemdging.


In Leentje’s klas zit een nieuwe jongen, Paul. Een paar kinderen uit Leentje’s klas vinden hem maar een sukkel, omdat hij zo stil is en heel goed kan leren. Simone (een meisje uit dat groepje) is heel goed in rekenen, maar Paul is eigenlijk nog beter. Dat vindt Simone niet leuk en ze besluit de walkman van Annemiek (ook een meisje uit dat groepje) in Paul z’n tas te doen. Als Annemiek merkt dat haar walkman weg is, denkt zij, maar ook dat groepje, dat Paul de dader is. Ze kijken in z’n tas en vinden de walkman. Leentje denkt dat Simone de dader is en besluit met Paul haar te betrappen bij een volgende ‘diefstal’. Ze gaan naar Paul z’n huis, hij woont boven een boekwinkel waarvan zijn opa de baas is (Paul logeert daar, omdat zijn moeder ziek is). Daar maken ze een plan: Leentje legt haar portemonnee op haar tafel. Als het goed is, zal Simone die in Paul z’n tas doen. In Paul z’n tas zit de rat van Paul z’n opa. Simone is doodsbang voor ratten en zal waarschijnlijk heel hard gaan gillen. Ondertussen zal Leentje er voor zorgen dat er een heleboel kinderen zijn die dat zien en iedereen weet dat Paul niet de dader is, maar Simone.


Leentje gaat naar huis. Haar vader belt om te zeggen dat hij niet thuis eet om een vage reden, maar Leentje weet zeker dat hij naar die vrouw gaat.


De volgende dag gaan Leentje en Paul hun plannetje uitwerken in de pauze: Leentje legt de portemonnee op haar tafel en gaat naar buiten, de rat zit in Paul z’n tas. Het plannetje werkt en nu weet iedereen dat Simone de dader is. Als de school uit is gaat Leentje weer met Paul mee om het aan z’n opa te vertellen, maar die heeft geen tijd. Leentje dacht direct aan haar moeder die thuis zit en graag wou werken, ze vertelde het aan de opa van Paul en vroeg het aan haar moeder. Allebei vonden ze het een goed en een leuk idee. De volgende dag toen Leentje thuis kwam was haar moeder er niet, omdat die aan het werken was, maar haar vader was er wel. Ze gingen iets leuks doen: een pizza bakken. Toen ze bezig waren ging de telefoon. Leentje nam op: het was die vrouw uit haar vaders auto. Ze schreeuwde dat hij geen tijd had. Nadat ze had neergelegd, legde haar vader uit waarom hij met haar omging, maar vooral waarom hij haar zoende. Hij vond Leentjes moeder een beetje saai worden, omdat ze de hele tijd maar thuis zat en niks zat te doen. Leentje zei direct dat haar moeder nu wel wat te doen had.


Uiteindelijk kwam alles toch weer goed: Leentjes vader ging niet meer vreemd, Paul werd niet meer gepest en zijn moeder was weer beter.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen