Boekverslag : N.m. Buckby - Les Chiens-guides D'aveugles
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 472 woorden.

Franse boekje: les Chiens-Guides d'AveuglesATitel : Les Chiens-Guides

Schrijver : N. M. Buckby

Aantal pagina's : 16

Collectie : Collection vecueB Personen:De blinde geleiden honden: de eerste blinde begeleide hond was een Duitse herders hond dit was in 1917. De blinde geleiden honden worden van 8 tot 20 maanden opgevoedDe 2e hoofdspersoon is meneer Corteville. Hij begon in 1957 als eerste honden op te leiden tot blinde geleide honden. In 1967 kwam daardoor een school. Meer wordt niet over hem verteld.C inhoudHet boek gaat in het begin over dokter die met een hond en een blinde soldaat aan het wandelen is, als hij weggeroepen wordt ziet hij bij terugkomst dat de hond zijn taak heeft over genomen, de hond begeleid nu de blinde.

In 1957 begint meneer Corteville honden op te leiden als blinde geleide hond. Hierdoor ontstaat in 1967 een blindengeleidehondenschool in Sospel. In Sospel worden de honden zo begeleid dat ze als ze ouder zijn blinde kunnen begeleiden, Ze moeten allerlei hindernissen afleggen. Elke dag gaan de honden naar Nice, omdat het daar een drukke stad is zodat ze kunnen wennen aan de drukte en aan de mensen. Als de honden terugkomen uit Nice zijn hun toekomstige bazen daar om met hun kennis te maken en met de hondenopleiders te praten.

Dan komt eraan de orde dat blindengeleidehonden niet in Parijs in de metro of in de autobus mogen, omdat dit is volgens het Parijse Gemeentelijk Vervoerbedrijf te gevaarlijk is voor de honden en voor de blinden, want dan zouden de blinden kunnen vallen of de poten van de honden zouden tussen de roltrap kunnen komen. Ook zouden de honden kunnen gaan blaffen en dan medepassagiers bang kunnen maken, of laten schrikken. De blinden vinden dit niet leuk en houden een petitie. Als er meer dan 260000 mensen van de Parisien libéré 'ja' antwoorden dan wil het Parijse Gemeentelijk Vervoerbedrijf het voor 2 maanden proberen. De actie slaagt. Omdat de proefperiode goed was verlopen mogen de honden altijd samen met de blinden in de metro. De krant wil na deze actie nog meer voor de blinden doen en start daarna een nieuwe actie, omdat het opleiden van 1 hond 10000 frank kost willen ze dat iedere lezer 10 frank betaalt. Deze actie slaagt ook. Er is zelfs 20000 frank opgehaald en dat is goed voor 2 honden.Waar speelt het verhaal zich af?

In Sospel en in NiceWaarneer speelt het verhaal zich af?

Verspreid in de 20e eeuw: 1917, 1957 en 1967D: MeningIk vond het een interessant boek, want ik wist niet dat het zo duur was om een hond op te leiden. Ook vind ik het een heel goed van de krant dat ze zo goed met de acties hebben meegeholpen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen