Boekverslag : Arne Berggren - Stillemannen / De Stille
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 469 woorden.

De titel van het boek is: De Stille

De auteur is: Arne Berggren

Het genre is: Drama, romanWie is de hoofd persoon?

De hoofdpersoon is een jongen van 15 jaar. Zijn naam weet ik niet, want het is een IK persoon. Hij heeft donkerblond haar en heeft blauwe ogen en puistjes. het is een jongen waarvan de vader 2 jaar daarvoor is overleden, daardoor heeft hij zich erg in de dood verdiept. Het is wel een stille rustige jongen.Wie zijn de belangrijkste bijpersonen?

Martin is zijn beste vriend en hij wordt vermoord door de IK persoon.

Miriam is de beste vriendin van de IK persoon. De IK persoon is ook verliefd op Miriam, maar ze neemt verkering met Martin. En zij wordt ook vermoord.Waar speelt het verhaal zich af?

Het speelt zich af in Noorwegen, op een eiland.Wanneer speelt het verhaal zich af?

Het speelt zich op meerdere tijden af of het is een verhaal over iets dat gebeurd is en dat wordt na verteld.Welke betekenis heeft de titel?

Er wordt een man die Samuelsen heet, de Stille genoemd, maar die heeft eigenlijk niet zo veel met de gedeurtenis in het boek te maken.Wat is het belangrijkste probleem en hoe loopt het af?

Het probleem is dat de ik persoon verliefd is op Miriam, maar die heeft verkering met Martin. Als Martin een weekje weg is, gaan Miriam en de ik persoon met elkaar naar bed. (Martin heeft dat nooit geweten.) De avond nadat ze met elaar naar bed waren geweest, kwam Martin terug.

En die zei dat er die avond een feest was in een villa. Iedereen ging er naartoe en iedereen had veel drank op, vooral de ik persoon. Toen de ik persoon Miriam zocht, trof hij haar met Martin in bed aan!!!! De ik persoon was zo kwaad dat hij een geweer dat aan de muur hing pakte en die met kogels die ernaast hingen vulde en het richtte op Martin en hij schoot. Het schot raakte Martin op een plek, dat hij opslag dood was.

Daarna richtte hij het geweer op Miriam, ze smeekte hem om niet te schieten, maar dat raakte de ik persoon niet. En hij schold haar eerst uit voor hoer en schoot haar daarna door haar hoofd. Miriam was opslag dood.

Het verhaal eindigde met een soort vehaal van de ik persoon aan Miriam.Beschrijfwat je van het boek vindt. Geef ook uitleg.

Ik vond het een meeslepend boek. Sommige stukjes begreep ik niet, maar toen ik het nog een keer las wel. Het is wel een beetje een verwarrend boek, want dan speelt het verhaal zich af en daarna in de rechtzaal.

Ik vond het een heel goed boeken ik ben blij dat ik het gelezen heb.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen