Boekverslag : Michael Crichton - Onthulling (disclosure)
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 682 woorden.

Uitgever: Luitingh B.V., Amsterdam

Jaar van uitgave: 1994

Voor vertaald werk:

-oorspronkelijke titel: Disclosure

-vertaald uit het: Engels



1. Ik vond het verhaal:



droevig

in moeilijke taal geschreven

spannend

levensecht



Probeer bij a en e in een paar regels aan te geven waarom je vindt en waarom je daar een kruisje hebt gezet:



het gaat over sexuele intimidatie en ik dat niet grappig vind. omdat het een beschrijving is van een echt gebeurt verhaal zodat het een verhaal is dat ook echt voor kan komen.



2. Zeg in je eigen woorden wat jij het spannendste stuk van het verhaal vond:



Het spannendste gedeelte van het verhaal vond ik toen Tom Sanders Meredith Johnson beschuldigde van de mislukking van de fabrikage van de cd-romspeler "Twinkle" omdat, daardoor vele ontslagen vielen bij het bedrijf Digicom ( o.a. Philip Blackburn en Meredith Johnson) en omdat hierdoor de fusie van het bedrijf Digicom met Conley-White bijna niet doorging.



3. En dit gedeelte vond jij het saaist:



Het saaiste gedeelte van het verhaal vond ik toen er een bemiddeling plaatsvond om de aanklacht van ongewenste intimiteiten van Tom Sanders tegen Meredith Johnson omdat hierin voor de zoveelste keer het verhaal word herhaald over hoe het voorval gebeurde.



4. Vind jij de titel goed gekozen?



Ja, want in het verhaal wordt verhuld hoe o.a. Meredith Johnson aan haar baan kwam, hoe de Twinkle speler niet goed gefabriceerd kon worden en hoe Conley-White Digicom wilde kopen.



Een andere titel voor het verhaal zou zijn:



Het spel van een oplichtster.



5. Wie is volgens jou de belangrijkste persoon in het verhaal? Tom Sanders



6. Wat kun je van die hoofdpersoon vertellen (bijvoorbeeld over zijn/haar karakter, uiterlijk, verhouding met anderen enz.) en met welke problemen krijgt hij/zij te maken?



Tom Sanders: werkt bij Digicom,is 41 jaar oud,zijn functie is Divisiedirecteur Technische dienst, hij is getrouwd met Susan die advocaat is,ze hebben 2 kinderen,dat zijn Eiliza en Matt ( 1 en 4 jaar), Tom Sanders word aangeklaagt voor ongewenste intimiteiten en begint een plan tegen Meredith Johnson.



7. Welke belangrijke personen komen nog meer in het verhaal voor?



Meredith Johnson, Louise Fernandez,Arthur Kahn en Bob Garvin.



8. Welke persoon uit het verhaal zou jij het liefst willen zijn?



Bob Garvin omdat hij President-Directeur is van Digital Communications Technology (DigiCom) en omdat hij heel veel macht heeft.



9. Zou je anderen aanraden om dit boek te lezen? Maak dan eens een goede en korte reclametekst voor dit verhaal:



Ja, als je te weten wilt komen wat sexuele intimidatie is en niet zelf wilt ondervinden moet je dit boek zeker lezen!



9.a. Geef een korte duidelijke samenvatting van het boek van maximaal 15 regels.



1. Tom Sanders,devisiedirecteur bij Digicom komt op een maandagavond om 6 uur bij zijn 2. nieuwe baas om de problemen met de Twinkle speler te bespreken. Zijn nieuwe baas, Meredith 3. Sanders is een oude vriendin waarmee hij 10 jaar terug 6 maanden heeft samengewoond. Na 4. het bespreken van het probleem begint Meredith met de overtreding. Hij voelt weinig voor een 5. "slippertje" met zijn nieuwe baas,vooral omdat hij getrouwd is en hij haakt af. Dan dient 6. Meredith een aanklagt in tegen hem omdat hij haar vernedert heeft,zegt ze. Tom neemt dit niet 7. en klaagt Meredith aan. Nu was het zijn woord tegen het hare. Tom had het geluk dat deze 8. aanklacht voor Digicom absoluut niet openbaar gemaakt mocht worden anders ging de fusie 9. niet door. Daarom probeerde Digicom het binnen het bedrijf te houden en



10. Wat verwachtte je van het boek toen je het begon te lezen?



Zijn die verwachtingen uitgekomen? (Je mag hierbij ook letten op het omslag, de tekeningen, titel en dikte van het boek.)



Een saai en niet door te komen boek. De verwachtingen zijn niet uitgekomen want er gebeurde verder in het boek zoveel spannende dingen die mijn indruk aan het begin van het boek hebben laten verdwijnen.



11. In welke groep hoort dit verhaal volgens jou thuis?



avonturenverhaal



12. Waarom past dit boek goed - matig - minder goed in deze groep?



Het past er goed in omdat ze (bijna) een en al avonturen beleven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen