Boekverslag :  - Blauwe Snoepjes
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 480 woorden.


Nick en Lien gingen bij oom Alex en hun neef Jimmie een tijdje logeren omdat hun moeder en vader drie dagen naar Duitsland vertrokken.


Op de weg naar oom Alex en Jimmie was het niet zo aangenaam omdat Lien en Nick elkaar zaten te pesten.


Alex was kunstschilder van beroep en daardoor moest Jimmie vaak naar de kunstacademie van zijn vader. Soms ging hij niet en werkte hij in het zwart in de opslagplaats van het warenhuis.


Toen Lien en Nick aankwamen bij oom Alex vertrok Lien direct naar de stad en Jimmie besloot Nick mee te nemen naar de opslagplaats. Na een uurtje of twee vonden ze een meisje achter de vuilnisbakken zonder ouders of zonder dak boven haar hoofd en ze noemde Chrissie.


Na lange twijfel mocht ze mee met Jimmie en Nick naar huis.


Ze werkte eerst voor een fotograaf maar die wou op een dag dat ze naakt poseerde en hij begon haar te mishandelen maar ze kon vluchten langs het vensterraampje.


Toen Lien het slechte nieuws hoorde wilden ze Chrissie in volle bescherming nemen.In het huis van de fotograaf zat er ook nog


een Oosters meisje gevangen om gefotografeerd te worden.


Ze zochten op de dag voor Kerstmis het huis van de fotograaf op


vermomt als de drie koningen om het Oosters meisje Tai terug te vinden .


Na lang zoeken vonden ze Fritsie de fotograaf.


Ze mochten hem niet uit het oog verliezen voordat het te laat was om Tai te redden.


Toen Fritsie de naam van Chrissie hoorde , draaide hij zich om en ging erachteraan maar Jimmie pakte hem vast en vroeg waar Tai was met het mes aan Fritsies keel.


Toen Jimmie eventjes zijn mes wegtrok pakte Fristie zijn knipmes en wou Jimmie de keel oversnijden. Een zware knuppel kwam op het hoofd van Fritsie terecht. Met de bakfiets wilden ze hem vervoeren om hem op te sluiten in de koelruimtes van de opslagplaats van het warenhuis maar Fritsie was zo zwaar dat Nick hem niet meer kon houden en de bakfiets reed automatisch naar beneden.


Nick kon nog net van de fiets afspringen en Fritsie belandde tegen een container met eetwaren die omkantelde op zijn hoofd.


Ze legden hem direct in de koelruimtes want hij kon daar langs binnen de deur niet opendoen.


Nadien liepen Lien, Nick, Jimmie en Chrissie snel naar het huis van oom Alex. Toen moeder en vader daar aankwamen en Chrissie zagen, vertelde Lien het hele verhaal omdat haar vader advocaat was en ze wilden Tai nog altijd terugvinden. Thuis gekomen deed vader alles om dit waar te maken. Ze vernamen dat Tai dood teruggevonden was in een afgelegen straatje. Chrissie was erg verdrietig en omdat ze toch niemand had en terug naar het weeshuis zou moeten , mocht ze van moeder en vader bij hun blijven wonen waar ze allen samen kerstmis vierden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen