Boekverslag : Stephen King - Ogen Van De Draak
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 664 woorden.

Auteur: Stephen King

Titel: Ogen van de Draak. Originele titel: “The eyes of the dragon”


Dit verwijst naar de draak die koning Roland gedood heeft. Hij heeft het hoofd van de draak bij de rest van de trofeeën gehangen. Achter de draak is er een geheime gang en men kan door de ogen van de draak kijken, om zo de koning te bespioneren.

Kader: Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. De vertelde tijd is ongeveer vanaf de


dood van koning Roland, tot de officiële troonopvolging van zijn zoon Peter.

Hoofdpersonage: Er zijn eigelijk twee hoofdpersonages. Namelijk Peter, de zoon van de koning,


en Flagg, de hofmagiër. Peter is een zeer goede jongen, hij is heel verstandig


en hij zal later koning van Delain, het land, worden. Daartegenover staat Flagg, hij is de slechte in het verhaal. Met hem beginnen en eindigen alle problemen.

Synopsis: Het verhaal begint met koning Roland, vanaf zijn dood. Flagg, de hofmagiër,


wil eigenlijk aan het hoofd van het land geraken. Maar omdat hij ziet dat Peter niet te


beïnvloeden is, moet hij een manier vinden om hem uit te schakelen. Dit blijkt niet zo


simpel te zijn. Maar Flagg is zeer vindingrijk, hij weet dat Peter zijn vader elke avond


een glas wijn brengt. Daar gaat hij gebruik van maken. Op een avond, nadat Peter net


weg is, brengt hij de koning een nieuw glas, maar dit heeft hij vergiftigd. Alleen weet


Flagg niet dat Thomas dit gezien heeft. Hiervan legt hij alle bewijzen in de kamer van


Peter, zodat hij ervan wordt beschuldigd. En verbannen naar de hoogste toren voor de


rest van zijn leven. Peter weet te ontsnappen en met behulp van zijn broer kan hij


Flagg doden.


Persoonlijke leeservaring:

Het personage naar wie ik telkens weer uitkeek, was Flagg, de hofmagiër. Hij is door en door slecht. Dat vond ik wel tof. Hij heeft ervoor gezorgd dat Peter voor de rest van zijn leven werd verbannen naar de hoogste toren van het kasteel. Alles wat hij doet is spannend. Bijvoorbeeld als hij op het einde van het verhaal, de toren komt ingestormd om Peter te vermoorden omdat hij te veel weet. En omdat hij probeert te ontsnappen. Dat was toch wel één van de spannendste momenten uit het verhaal. De reden dat hij Peter weg wilde, is dat hij zelf aan het hoofd van Delain wilt staan. Hij weet dat hij Peter niet kan beïnvloeden, en Thomas wel. Hij wil dus Thomas aan het hoofd van Delain krijgen. Want wat Flagg met Delain van plan is, is niet goed, zeker niet voor de bevolking.

De schrijver heeft alles goed voorzien van details, dit is een zeer positief ding. Één van de redenen dat ik Flagg verkies is dat ik zelf ook wel magiër zou willen doen, als ik in die tijd zou leven. Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor tovenaars en helden. Ook als ik klein was heb ik veel met ridders gespeeld. Ook tovenarij interesseert mij, ik geloof daar ook in, zoals ik in het buitenaards leven geloof.

Een tweede reden waarom ik Flagg koos is omdat hij zo door en door slecht is. Dat boeit me wel. Zo leer je ook hoe iemand handelt als hij niets goed in zich heeft. Zo begrijp je ook hoe het kan dat iemand een ander levend wezen, mens of dier, kan vermoorden. Zomaar voor zijn eigen plezier. Nu kan ik dat beter begrijpen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het goedkeur.

Het boek is een aanrader, zeker voor jongeren of volwassenen die van de Middeleeuwen houden. Het boek is voorzien van veel details, wat voor mij al een goed voorteken is. Op deze manier kan je jezelf beter inleven in de personages, wat voor karakter ze hebben en om hun handelingen beter te begrijpen. Dus als je dit boek begint te lezen, zorg dan maar dat je veel tijd hebt, want het kan heel moeilijk worden om op te houden met lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen