Boekverslag : Jos Vandeloo - De Muur
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 441 woorden.

Uitgever: A. Manteau n.v. BrusselKorte inhoud:

Een jonge man, Riemans, wordt magazijnbediende bij een groothandel in kantoorbehoeften, als opvolger van de oude Govaerts die met pensioen gaat. Govaerts heeft 30 jaar in hetzelfde magazijn gewerkt. Het heeft één raam, waardoor slechts een bakstenen muur te zien is.

Jarenlang heeft Govaerts voor dit raam gezeten. In het begin stoorde Govaerts zich aan de aanwezigheid van de muur, de muur die hem altijd in de gaten hield. Na drie jaar kon hij niet meer aan de verleiding weerstaan en wilde hij weten hoeveel volledige stenen er in die muur zaten. Het waren er 1095, één steen voor elke dag dat hij toen in het magazijn werkte.

Jarenlang heeft Govaerts voor het raam gezeten en gekeken naar de muur, die tenslotte zijn beste vriend werd. Govaerts waarschuwt Riemans om de geheimzinnige aantrekkingskracht van de muur. Riemans lacht om de vreemde oude man en zijn raam. Riemans raakt geïrriteerd door de aanwezigheid van de muur en besluit het magazijn te veranderen. Toevallig ontdekt hij een ander raam, dat uitziet op een aardig pleintje. Hij plaatst zijn bureau voor dit raam en een kast voor het andere. Aan de andere kant van het pleintje zit elke dag een mooi meisje door haar raam naar buiten te kijken. Riemans ziet haar en wordt stiekem verliefd op haar. Hij begint over haar te dromen en probeert met haar in contact te komen, maar op zekere dat ontdekt hij dat het meisje gehandicapt is en al zijn dromen vallen in het water. Hij kan dit niet aan en verplaatst zijn bureau terug naar zijn oude plaatst en begint de stenen in de muur te tellen.Hoofdthema:

Het hoofdthema is de liefde. In dit boek toont men aan dat iemand verliefd kan worden op iemand die men eigenlijk helemaal niet kent, maar het toont ook de teleurstellingen die je zo kan krijgen. Het boek laat ook zien dat iemand zich kan hechten aan de meest vreemde dingen.Naam der voornaamste personages:

Govaerts: is een oude introverte man, hij heeft 30 jaar alleen in een magazijn gewerkt. Hierdoor is hij enorm verbitterd. Ook hij had vroeger dromen om hogerop te komen, maar die zijn naarmate tijd verder ging stilletjes verdwenen. Hij ziet eruit als een afgeleefde, zieke hond.

Riemans: is een jonge, ambitieuze man. Hij wil is zijn leven hogerop raken. Hij houdt van dromen en van sociale contacten. Wanneer hij ontdekt dat het meisje gehandicapt is stort zijn wereld in.Eigen appreciatie:

Ik vind het een goed verhaal. Het is origineel en bevat veel waarheden. Hetgeen ik vooral apprecieer aan dit verhaal is dat het niet langdradig is, er wordt niet steeds doorgezeurd over hetzelfde onderwerp.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen