Boekverslag :  - Harry Potter
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 4054 woorden.

Je kunt alle boeken van harry vinden bij deze adressen:







De boekenkaften

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Vuurbeker

Harry Potter en het bevel van de Feniks

Harry Potter Deel 6

Harry Potter Deel 7

Fabeldieren & Waar ze Te Vinden

Zwerkbal door de Eeuwen heen

De Opbrengst van de twee schoolboekjes





De Hoofdpersonen!





Poppy Plijster

Madame Plijster is het hoofd van de ziekenzaal. Ze verzorgd iedereen die iets mankeerd. Harry is daar vaak

geweest, minstens een keer per jaar. Niet omdat hij nu eenmaal iets mankeerd, maar omdat hij steeds iets meemaakt waardoor hij in de ziekenzaal terchtkomt. Madame Plijster houdt ervan ietwat te overdrijven, ze wil niet graag dat zieken bezoek krijgen en al helemaal niet dat de zieke van de ziekenzaal afgaat.





alastor dollman dwaaloog

Een oude verminkte man die heel wat Dooddoeners heeft opgepakt. Helaas heeft hij er zó veel opgepakt, dat hij nu iedereen met grote achterdocht behandeld. Hij heeft een eigen veldfles waar hij uit drinkt, en niet uit iets anders. Hij is bang dat hij dan vergiftigd wordt.

In Harry's vierde jaar kwam Barto Krenck jr. naar Zweinstein vermomd als Dolleman. Hij gaf les in Verweer tegen de Zwarte kunsten. Hij wilde Harry naar Voldemort brnegen...



prof. kist

Dit is de enige geest die lesgeeft op Zweinstein. Hij was erg oud toen hij stierf; hij zat voor de haard en viel in slaap. Toen hij wakker werd en naar zijn klas ging om les te geven, ontdekte hij dat hij dood was en een geest was geworden. Hij bleef lesgeven, en nog steeds op die saaie manier. Harry begrijpt niet dat Prof. Kist zijn lessen zo saai kan maken, terwijl het vaak gaat over bloeddorstige kobolden. Wat eigenlijk best interessant kan zijn. De enige die niet haast in slaap valt tijdens zijn lessen, is Hermelien, die overal aantekeningen van maakt.



mevr. vaals

Mevr. Vaals is een gestoorde oude vrouw die vroeger op Harry moest passen als de Duffelings iets leuks gingen doen. Haar hele huis ruikt naar bloemkool en ze is verzot op katten. Dat heeft Harry ook al gemerkt, want steeds als Harry bij haar was, moest hij alle portretten van Poekie, Witje en al haar andere katten die ze ooit gehad heeft, bekijken.



vilder

Vilder is de congiërge van Zweinstein. Hij houdt ervan kinderen te betrappen die iets doen wat niet mag, want misschien worden ze wel van school gestuurd. Vilder vindt het erg jammer dat je kinderen niet mag mishandelen als ze iets misdaan hebben. Maar hij bewaard voor alle zekerheid nog zijn handboeien, je weet maar nooit.



Dennis Krauwel



Dennis Krauwel is het jongere broertje van Kasper Krauwel. Hij zit ook op Griffoendor.



Vincent wapenaar

Nieuwe leerling van Huffelpuf als Harry in het vierde jaar zit.



ernst marsman

Hij zit in hetzelfde jaar van Harry



laura maansteen

Nieuwe leerling van Huffelpuf als Harry in het vierde jaar zit.



joost fletsfrimel

Een leerling van Huffelpuf, hij zit in hetzelfde jaar als Harry.



walter doedijns

Nieuwe leerling van Huffelpuf als Harry in het vierde jaar zit.



lena braafjens

Nieuwe leerling van Huffelpuf als Harry in het vierde jaar zit.



hannah albedil

Leerling van Huffelpuf, ze zit in hetzelfde jaar als Harry



natalie munter

Nieuwe leerling van Griffoendor als Harry in het vierde jaar zit.



belinda broom

Leerling van Griffoendor die in de zelfde klas als Harry zit.



angelique jansen

alicia spinet

katja bel

Zij zijn de Jagers van het team van Griffoendor



olivier plank

Plank is de aanvoerder en Wachter van het team van Griffoendor.



karkarov

Karkarov is het hoofd van een toverschool ergens in het Noorden. Kruml zit ook op die school. die school heet klammfels.



marcus hork

Marcus Hork is aanvoerder van Zwadderich en haat daarom het team van Griffoendor en iedereen die daarin zit. Hij haat Griffoendor zelf ook.



mevr. stronk

Mevr. Stronk is de lerares Kruidenkunde.



kasper krauwel

Kasper Krauwel is waarschijnlijk de grootste fan van Harry. Hij zit ook bij Griffoendor en dat is ideaal voor hem omdat Harry daar ook op zit. Hij volgt Harry met een fototoestel en laat geen moment voorbijgaan om een praatje met hem te maken.



Cho Chang

Cho Chang zit bij Ravenklauw en is Zoeker van hun team team. Harry is verliefd op haar...



carlo kannewasser

Carlo Kannewasser was de aanvoerder en Zoeker van Huffelpuf. Tijdens het Toernooi om de Vuurbeker is hij door Voldemort gedood.Harry heeft met gevaar voor eigen leven zijn lichaam terug naar Zweinstein gebracht.



Percy wemel

Percy Wemel is een oudere broer van Ron. Hij is onuitstaanbaar, vindt Ron. Percy kan betweterig zijn en leeft altijd volgens de regels. Hij is Hoofdmonitor op Zweinstein geweest. Nu werkt hij voor het Ministerie van Toverkunst.



Marcel lubbermans

Marcel Lubbermans is een Griffoendor die ontzettend klunzig is. Hij wordt vaak uitgelachen door de Zwadderaars, maar gelukkig nemen Harry, Ron en Hermelien het vaak voor hem op. Hij vergeet vaak van alles en gaat over met de hakken over de sloot. Zijn zware onvoldoende voor Toverdranken komt door Sneep. Die hem kleineerd tijdens de lessen.



Daan Thomas

Daan Thomas is een Griffoendor die in hetzelfde jaar zit als Harry. Hij is de beste vriend van Simon Filister



Simon Filester

Simon Filister is een Griffoendor die in hetzelfde jaar zit als Harry. Hij is de beste vriend van Daan Thomas.



Korzel en Kwast

Vincent Korzel en Karel Kwast zijn de vrienden van Malfidus. Ze zijn allebei sterk, groot, dom en lelijk en het is een wonder dat ze niet zijn blijven zitten.



Albus Perkamentus

Albus Perkamentus is het hoofd van Zweinstein. Hij is heel erg oud (over de honderd) en heeft een zilvergrijze baard. Desondanks is hij behoorlijk goed bij de pinken, hij gaf zelfs raad aan Cornelis Droebel. Hoofd van het Ministerie van Toverkunst. Maar door een grote ruzie doet Cornelis nu alles zelf. Perkamentus had zelf hoofd van het Ministerie kunnen worden, maar hij wilde liever hoofd van Zweinstein blijven. Dus hebben ze Cornelis maar aangenomen. Perkamentus weet op de een of andere manier ALLES wat er op Zweinstein gebeurt. Hij is aardig en staat voor iedereen open. Hij heeft veel vertrouwen in mensen waar anderen nooit ook maar een glimp vertrouwen in zouden hebben, mensen als Remus Lupos, die een Weerwolf is.



Minerva Anderling

Prof. Anderling is hoofd van Griffoendor. In tegenstelling tot Sneep, trekt zij haar leerlingen niet voor. Prof. Anderling is streng en geeft les in Transfiguratie.



Severus Sneep

Sneep is Harry's meest gehate leraar, Harry is Sneeps meest gehate leerling. En dat is te merken. Tijdens zijn les Toverdranken heeft hij altijd wel wat op te merken aan Harry. De ene keer zou Harry zichzelf te goed voelen om mee te doen aan de les en weer een andere keer zou Harry het leuk hebben gevonden om Marcel niet te waarschuwen zodat zijn brouwsel mislukte en over Marcel heen kwam. Sneep trekt vaak punten van Griffoendor af door iets wat Harry gedaan zou hebben. Sneep trekt zijn eigen afdeling: Zwadderich voor. Hij laat ze van alles doen zonder straf te geven. Terwijl Harry puntenaftrek krijgt als hij ook maar iets doet wat Sneep niet bevalt. En bij Sneep is dat bijna alles. Sneep heeft ook een lievelingsleerling: Draco Malfidus. Harry's aartsrivaal...



Sybella zwamdrift

Professor Zwamdrift geeft Waarzeggerij, iets waarin Hermelien en Prof. Anderling absoluut niet geloven, omdat het een onnauwkeurige tak in de Toverkunst is. In Zwamdrifts lokaal hangt altijd een zoetige en weeïge geur, in het lokaal staan fautuils en over de lampen zijn rode lappen stof gedrapeerd zodat het lokaal een rode gloed heeft. Er is altijd een vuur in de haard, ook al is het hartje zomer. "Dat stimuleert het Waarzeggen" vindt Zwamdrift. Ze is dun en heeft grote brillenglazen, Harry vindt dat ze iets wegheeft van een dunne gespikkelde sprinkhaan.



prof. Remus J Lupos

Dit is Harry's beste leraar Verweer tegen de Zwarte kunsten in Harry's derde jaar. Vroeger was hij bevriend met Harry's vader: James Potter en met Peter Pippeling en Sirius Zwarts.

Hij vertelt Harry de geschiedenis van hem en zijn ouders en door wie ze verraden waren.

Hij helpt Harry met een tegenspreuk voor Dementoren. Professor Lupos is een weerwolf, maar Perkamentus vertrouwde hem genoeg om hem aan te nemen. Hij draagt sjofele kleren, maar is een geweldige leraar.



Glandianus Smalhart

Professor Smalhart was Harry's leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten in zijn tweede jaar. Hij heeft een heleboel boeken over zichzelf geschreven, maar hij gebruikte andermans avonturen om ze onder zijn eigen naam uit

te geven. Van zijn lessen leerde niemand iets, alleen dat Gladianus een hoge eigendunk van zichzelf heeft. Bovendien liepen de lessen die niet over hemzelf gingen uit op rampen. Toen hij Harry en Ron met een Vergetelheidsspreuk wou beheksen omdat zij zijn geheim wisten (over zijn boeken), kaatste de spreuk dankzij Ron's kapotte toverstaf op hem terug, waardoor hij zijn geheugen kwijtraakte.



Prof. Banning

Professor Banning geeft Bezweringen op Zweinstein. Hij heeft niet veel orde in de klas.



Madame Hooch

Madame Hooch is de lerares Zwerkbal. Ze heeft haviksogen en heeft erg veel verstand van Zwerkbal en bezemstelen.



Lily en James Potter

Lily en James Potter waren Harry's ouders. Ze zijn vermoord door Voldemort. Ze waren allebei Hoofdmonitor op Zweinstein. Ze waren geliefd bij iedereen (behalve Sneep, die bij James in de klas zat). Het is daarom ook geen wonder dat iedereen treurde om hun dood. Hun zoontje Harry heeft het, naar ieders verbazing, overleefd en zit nu op Zweisntein.



De Duffelings

De Duffelingen zijn Harry's dreuzel oom, tante en neef, hij leefde tien jaar lang bij hen, de ergste jaren van zijn leven. Hij leefde in de bezemkast onder de trap. Dirk ,de zoon van de Duffelings, treft het een stuk beter. Volgens zijn ouders Herman en Petunia is hij het mooiste kind op aarde, met zijn vele onderkinnen en zwaar gewicht. Zijn ouders geven hem alles wat hij wil hebben. Oom Herman is directeur van Drillings, een bedrijf dat boormachines maakt. Tante Petunia is een huisvrouw met een ongewoon lange nek. Dat komt goed van pas, want daarmee kan ze de buren goed bespioneren.



Tante Margot

Tante Margot is geen bloedverwant van Harry, maar toch moet hij haar 'tante' noemen. Ze woont op het platteland, waar ze buldoggen fokt. Als op bezoek is koopt ze altijd peperdure cadeaus voor Dirk, en kijkt Harry dan woedend aan, soms heeft ze wel een cadeau voor Harry: hondenbrokken. Dit doet ze omdat zij hem niet uit kan staan, terwijl Harry haar nooit iets misdaan heeft.



Heer Voldemort

Ook bekend als Marten Asmodom Vilijn, Jeweetwel of Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. De Heer van het Duister probeerde de wereld over te nemen. James Potter was een krachtige tovenaar en Voldemort wist dat hij hem moest doden. Peter Pippeling, een oude schoolvriend van James, verraadde hun verstopplaats en Voldemort ging erheen. Hij doodde Harry's ouders. Maar in het laatste moment van haar leven kreeg Lily Potter het voorelkaar Harry te beschermen en de Heer van het Duister kon hem niet doden. Dat kwam omdat hij zich volkomen onbewust was van de liefde van Lily Potter, dat had zich doorgedrongen tot onder Harry's huid en beschermde Harry. Zijn bliksemvormige litteken herinnerd nog steeds aan die nacht.



Lucius Malfidus

Lucius Malfidus is de vader van Draco Malfidus. Hij zit in het Schoolbestuur van Zweinstein en heeft nooit iets goeds in de zin. Hij heeft geprobeerd professor Perkamentus als schoolhoofd te schorsen en ook om onschuldige Hippogrief terecht te laten staan. Harry heeft hem herkent als Dooddoener.

Verder heeft hij helaas ook invloed op het Ministerie van Toverkunst.



Peter Pippeling

Hij was vroeger een van de beste vrienden van James Potter. Hij was zelfs zo'n goede vriend, dat Peter Pippeling geheimhouder van de Potters mocht worden. Peter Pippeling heeft zijn vrienden die zoveel vertouwen in hem hadden, verraden aan Voldemort die ze vermoord heeft. Hij heeft zijn eigen dood in scène gebracht en Sirius de schuld van alles gegeven met getuigen erbij. Daarna deed hij alsof Sirius hem doodde en is Peter Pippeling het riool in gevlucht, naar zijn meester. Nu dient hij Voldemort en doet hij alles wat hij zegt, ook Harry doden...



Arthur Wemel

Arthur Wemel is de vader van Ron.

Hij werkt bij het ministerie van Toverkunst bij de saaiste afdeling: Hij moet erop letten dat magische voorwerpen niet in de handen van Dreuzels vallen. Hij verzamelt stekkers en stopcontacten en allerlei andere dingen die Dreuzels gebruiken om het leven draaglijk te maken. Hij haalt ook Dreuzelspullen uit elkaar, behekst ze, en zet ze weer in elkaar



Molly Wemel

Molly is de moeder van Ron Wemel. Ze is mollig en klein. Ze is erg aardig voor Harry. Met kerstmis breidt ze latijd een Wemeltrui voor hem, en een zak zelfgemaakt snoep. Harry logeert in de zomer meestal bij de Wemels. Molly kan heerlijk koken



Winky

Winky was de huis-elf van mr. Krenkel.

Ze is ontslagen omdat ze gezien is met een toverstok die het duistere teken had opgeroepen. Dit had zij niet gedaan, de dader was onzichtbaar. Nu werkt Winky samen met Dobby in Zweinstein.



Bill Wemel

Bill Wemel is de oudtste broer van Ron Wemel.

Hij is al van school af en werkt nu voor Goudrijp in Egypte. Bill heeft lang haar en een ring met een drakentand in zijn oor. Net als Charlie heeft hij het heel erg goed gedaan op Zweinstein.



Charlie Wemel

Charlie Wemel is de broer van Ron Wemel. Hij is al van school af en werkt nu in Roemenië met draken. Charlie had voor Engeland kunnen spelen, als hij dat gewild had. Hij was op Zweinstein de beste Zoeker die ze ooit hadden, nu is Harry dat.



George Wemel

George Wemel is de tweelingbroer van Fred Wemel. Ze doen alles samen. George zit in het Zwerkbalteam van Griffoendor als Beuker, net als zijn tweelingbroer. George wil later met Fred een fopshop oprichten. Maar natuurlijk wil zijn moeder dat niet. George krijgt (net als Fred) vaak puntenaftrek en haalt (net als Fred) veel fratsen uit. Iedereen lacht om ze. En al zijn hij en Fred voor de leraren ontzettende klieren, ze halen toch best goeie punten. Ze hebben zelfs een SLIJMBAL gehaald!



Fred Wemel

Fred Wemel is de tweelingbroer van George Wemel. Ze doen alles samen. Fred zit in het Zwerkbalteam van Griffoendor als Beuker, net als zijn tweelingbroer. Fred wil later met George een fopshop oprichten. Maar natuurlijk wil zijn moeder dat niet. Fred krijgt (net als George) vaak puntenaftrek en haalt (net als George) veel fratsen uit. Iedereen lacht om ze. En al zijn hij en George voor de leraren ontzettende klieren, ze halen toch best goeie punten. Ze hebben zelfs een SLIJMBAL gehaald!



Ginny Wemel

Ginny Wemel is het jongste zusje van Ron en zit op Zweinstein bij Griffoendor. Ze is verliefd op Harry. Dat weet ik, doordat ze in een duister dagboek schreef dat ze bang was dat Harry haar niet leuk zou vinden (de geheime kamer).

Ginny wordt snel rood als Harry iets tegen haar zegt. Normaal kletst ze bij iedereen de oren van het hoofd, maar als Harry in de buurt is, zegt ze niks.



Sirius Zwart

Sirius heeft 12 jaar onterecht in Azkaban gezeten. Hij zou de Potters verraden hebben. Dit had Peter Pippeling, die nog steeds op vrije voeten is en zich heeft aangesloten bij Voldemort, gedaan. Sirius is ontsnapt en de politie zit hem nog steeds achterna. Hij is Harry's peetvader en Harry schrijft hem regelmatig.



Dobbie

Dobby was de huiself van de familie Malfidus, maar werd door Harry bevrijd. In de zomervakantie voor zijn tweede schooljaar waarschuwde hij Harry voor vreselijke gebeurtenissen die zouden gebeuren op Zweinstein. Uiteindelijk weet Harry die gebeurtenissen te stoppen.



Rebeus Hargrid

Hagrid ziet Harry de eerste keer maar een paar minuten nadat zijn ouders door Voldemort vermoord werden. De tweede keer zegt hij tegen Harry dat hij een tovenaar is en naar Zweinstein kan gaan. Op Zweinstein is hij Jachtopziener, Sleutelbewaarder Terreinknecht.

Hagrid is in zijn derde jaar van Zweinstein getrapt, nadat hij onterecht is beschuldigd voor het verzorgen van het monster in de Geheime Kamer en daardoor zou hij de schuld zijn van alle ongelukken die het monster (wat een basilisk was) heeft aangericht.

Hagrid ziet er woest uit, maar is precies het tegenovergestelde.



Cornelis Droebel

Cornelis Droebel is Minister van Toverkunst, het hoofd van het Ministerie van Toverkunst. Hij moet vooral de toverkunst voor Dreuzels verstoppen. Cornelis vroeg altijd raad aan Perkamentus, omdat Perkamentus zoveel weet. Dat doet hij niet meer omdat hij en Perkamentus ruzie hebben.



Draco Malfidus

Draco Malfidus is de aartsvijand van Harry en zit (jammer genoeg voor Harry) ook op Zweinstein. Op de afedeling die meer duistere magiërs heeft voortgebracht dan alle andere afdelingen bij elkaar: Zwadderich. Niet dat Malfidus dat erg vindt, hij is er juist trots op om op Zwadderich te zitten. Zijn vader Lucius Malfidus is een dooddoener, dat betekend dat hij aan de kant van Voldemort staat. En DAT betekend dat Lucius Harry dood wil hebben. Hij heeft een grote invloed op het ministerie van toverkunst, wat niet bepaald een geruststellende gedachte is. Malfidus' moeder zou er best leuk uit hebben gezien, als ze niet had gekeken alsof ze poep onder haar neus heeft.

Draco Malfidus is het lievelingetje van Sneep, het afdelingshoofd van Zwadderich en Harry's meest gehate leraar aan Zweinstein. Malfidus kan van alles uithalen onder Sneeps lessen, zonder ervoor gestraft te worden. Desondanks haalt Malfidus over het algemeen slechte cijfers. Harry hoopt dat hij een keer blijft zitten. Toch gaat Malfidus steeds weer over.



Hermelien Griffel



Hermelien Griffel is de beste vriendin van Harry en Ron en zit ook op Zweinstein, hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Haar ouders zijn allebei Dreuzels (niet magische mensen) en tandarts. Ze is, wat tovenaars noemen, een halfbloed. Ze is een perfecte leerlinge die zó goed is dat ze ontevreden zou zijn met een 10-. Ze krijgt hordes punten voor Griffoendor omdat ze gewoonweg alle antwoorden in de lessen weet. Dat is ook wel logisch als je (letterlijk) alle schoolboeken EN vele boeken uit de bibliotheek uit je hoofd leert. Ze is natuurlijk de beste leerlinge van de school en het is daarom ook niet onlogisch dat alle leraren (behalve Sneep) op haar gesteld zijn. Af en toe kan Hermelien ook een ongelooflijke betweter zijn. Maar Harry en Ron zijn haar aan het bijspijkeren, wat al aardig lukt.





Ron Wemel

Ron Wemel is een jonge tovenaar die op Zweinstein zit, hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Zijn vijand is Draco Malfidus en zijn beste vriend en vriendin zijn: Harry en Hermelien. Ron zit in een gezin van 9 leden, zijn ouders zijn een beetje arm en daarom moet Ron het doen met afdankertjes en tweedehands spullen.

Hij heeft: 5 broers, 1 zusje en twee ouders:



- Ginny Wemel, het jongste lid van het gezin, zijn zusje.

- George Wemel, zijn iets oudere broer.

- Fred Wemel, zijn andere iets oudere broer (Fred en George zijn tweeling)

- Percy Wemel, zijn oudere broer, hij werkt op het ministerie van toverkunst.

- Charlie Wemel, de op Harry na beste Zoeker die Zweinstein heeft gehad in lange tijd, hij werkt nu in Roemenië met draken.

- Bill, Rons oudste broer, die allang van school af is en in Egypte werkt voor Goudrijp.

- Molly Wemel, Rons moeder, ze is klein en mollig en kan overheerlijk koken.

- Arthur Wemel, Rons vader, hij werkt bij het ministerie van Toverkunst op de saaiste afdeling, namelijk: Preferentie van Dreuzelvoorwerpen.





Harry Potter



Harry Potter is een jonge tovenaar van 14 jaar. Hij zit op Zweinstein, hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Harry heeft op Zweinstein een beste vriend en vriendin; Ron Wemel en Hermelien Griffel. Zijn grootste vijand is heer Voldemort, die hem wil vermoorden. Zijn aartsvijand op Zweinstein is Draco Malfidus, een blonde jongen die uiterst irritant is.

Harry's Geschiedenis:



Harry Potter heeft 11 ellendige jaren lang bij de Duffelings gewoond (zijn oom Herman Duffeling, tante Petunia Duffeling en zijn neef Dirk Duffeling) zonder dat hij wist dat hij een tovenaar was. Zijn leven bij de Duffelings was zó erg, dat je nog net niet van kindermishandeling kan spreken. Hij sliep in een bezemkast onder de trap, hij kon niet naar hartelust eten, werd gepest en geslagen door zijn neef Dirk en zijn vrienden, werd uitgelachen op school, droeg de afdankertjes van Dirk en werd afgesnauwd door zijn oom Herman als Harry ook maar iets zei dat volgens Hermans gedachtegang niet normaal was (een droom of tekenfilm hoorde daarbij). Harry leidde een eenzaam, vreselijk leven zonder vrienden totdat hij "gered" werd door een woestuitziende halfreus. Hagrid genaamd, de jachtopziener, terreinknecht en sleutelbewaarder van Zweinstein. Harry kreeg van hem te horen dat hij een tovenaar was en dat hij een ander leven kan gaan leiden op Zweinstein. Dit doet Harry maar al te graag en hij krijgt een beste vriend en vriendin: Hermelien Griffel en Ron Wemel. Samen beleven ze de grootste avonturen en Harry voelt zich voor het eerst in zijn leven gelukkig.









Harry Potter deel 5

Dit zijn roddels over Harry Potter deel 5 die ik op http://thedutchharrypottersite.homestead.com/boekvijf.html heb gezien. De docent Verweer tegen de Zwarte Kunsten zal een vrouw zijn! Misschien wel Fleur DeLacour! Veel oude bekenden komen terug, zoals de oude auto van de familie Wemel, de dementors, Dobby de huiself en Professor Lupos. Harry en Cho Chang zullen NIET! voor korte tijd verkering krijgen. Harry zal haar nog steeds wel leuk vinden, maar zij hem niet. Harry, Ron en Hermelien zullen in dit deel weer het verboden bos in moeten Hagrid gaat in dit deel misschien trouwen met madame Mallemour! En ze zullen samen naar de reuzen gaan om hen aan de goede kant te krijgen. Dit deel gaat waarschijnlijk `Harry Potter & the Order of the Phoenix` heten. In het Nederlands: `Harry Potter & het Bevel van de Fenix`. Ginny, Ron`s zusje, gaat waarschijnlijk weer een grote rol spelen. De Duffelingen krijgen financiele problemen en we zullen dingen over hen te weten komen die we niet zouden verwachten. We krijgen meer te weten over Lily Potter misschien doordat we een oude vriendin van haar tegen komen Dit wordt het laatste jaar dat George & Fred Wemel op school zitten. Professor Lupos komt terug en zal weer een belangrijke rol spelen. Hermelien wordt Klassenoudste. Harry wordt misschien aanvoerder van het Griffoendor Zwerkbal team. We zullen meer te weten komen over Harry`s grootouders. Ron zal verliefd worden! Misschien wordt Ron keeper van het Griffoendor Zwerkbal team Harry zal een geheime aanbidder krijgen. Hermelien zal een groot geheim onthullen dat misschien in verband staat met de dood van Harry`s ouders! Harry moet terug naar de Duffelingen omdat hij daar veilig is voor Voldemort

harry potter deel 6

Dit zijn roddels over Harry Potter deel 6 die ik op http://thedutchharrypottersite.homestead.com/boekzes.htmlgelezen heb. Harry zal een bezoek brengen aan de plek waar zijn ouderlijk huis stond. Er zal nog iemand vermoord worden door Voldemort, waarschijnlijk een vriend(in) van Harry. Dobby de huis elf krijgt een vriendin (Winky?) Harry redt misschien Draco`s leven, of andersom. Professor Anderling blijkt misschien een vriendin van Lily Potter te zijn geweest! Iemand in Harry`s nabije omgeving waarvan eerst werd gedacht dat het een Dreuzel is zal toch magische krachten vertonen. De nieuwe leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten wordt misschien Prof. Lupos` tweeling-broer! Griffoendor wordt niet eerste in de Zwerkbal Cup Eindstand. Peter Pippeling komt terug en Harry zal eindelijk wraak op hem kunnen nemen. Hermelien krijgt ruzie met een nieuw meisje dat in het Engels Icicle zal gaan heten. Dit deel gaat `Harry Potter & the Green Flame Torch` heetten, Dit omdat Harry een fakkel vindt die goeie dingen beter maakt En slechte dingen doodt. Harry zal niet terug hoeven naar de Duffelingen maar gaat misschien bij Sirius wonen! Sirius komt terug en speelt een belangrijke rol. We zullen nog een vriendin van Lily Potter tegen komen. We zullen te weten komen hoe Foppe is overleden En waarom Voldemort er zo eng uit ziet. We komen de broer van Prof. Perkamentus tegen. George & Fred Wemel zijn van school af en starten waarschijnlijk een fopwinkel. Hermelien zal in de ziekenboeg terecht komen. Ron & Harry `ontmoeten` Voldemort. Harry zal uit het Zwerkbal team gegooid worden, omdat een andere jongen beter is dan Harry, maar later wordt Harry toch weer Zoeker.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen