Boekverslag : Loo, Tessa De - Isabelle
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 525 woorden.

De beginsituatie. Op een dag verdwijnt in Auvergne de beroemde filmster Isabelle Amable. Dagenlang zoekt de politie en de omwonenden het gebied (Auvergne) door, maar hoe goed ze ook zoeken Isabelle blijft spoorloos. Als


Isabelle spoorloos blijft stopt men met zoeken. Alleen Bernard Buffon, een onderwijzer en aanbidder van Isabelle, legt zich er niet bij neer en blijft doorgaan met zoeken. Ondertussen is Isabelle gegijzeld door Jeanne Bitor, een oude vrouw die alleen in een afgelegen boerderij woont. Naast haar werk als bedienster in een café maakt Jeanne schilderij-en. Hierin laat ze het proces van aftakeling laten zien. Ze heeft al van vele diersoorten zo'n reeks gemaakt, maar ze wil er heel graag een serie maken over een mens. Daarom ontvoert ze Isabelle. Zij is namelijk beeld-schoon en daardoor is het proces van aftakeling erg goed bij haar te zien. Hierdoor kan ze ook wraak nemen op de natuur, die haar zo benadeeld heeft (Jeanne Bitor is namelijk een ver-schrikkelijk lelijke vrouw). Aanvankelijk verloopt het plan precies zoals ze het zich heeft voorgesteld. Isabelle kwijnt steeds verder weg, totdat ze het niet meer kan opbrengen om te poseren of tegen te werken. Dan bedenkt ze een laatste po ging om te ontsnappen. Ze begint te praten tegen Jeanne over Jeanne's uiterlijk, over mooi en lelijk in het algemeen en over haar eigen proble-men. Dit verhaal raakt Jeanne erg en ze stort voor het eerst in haar leven haar hart uit. Hierdoor wordt Jeanne's vastberadenheid min-der. De komende dagen wordt er niet alleen maar geschil-derd maar er wordt ook steeds meer gepraat. Nu krijgt Isabelle tot haar grote opluchting weer te eten. Isabelle hangt lange verhalen op over alle problemen in haar leven en langzamerhand lijken de twee vrouwen dichter bij elkaar te komen. Op dat moment gooit Bernard Buffon onbewust roet in het eten door Jeanne te vertellen dat alle dingen die Isabelle gezegd heeft gelogen zijn. Tot Isabelle's schrik is het tij de volgende dag volledig gekeerd. Jeanne stelt weer discipline in en Isabelle krijgt niet meer te eten. Nu helpt praten niet meer. Als Jeanne de volgende dag Isabelle komt halen om weer te gaan schilderen ziet ze tot haar schrik dat Isabelle zich heeft opgehangen. Hier wordt ze zo kwaad over dat ze alle schilderijen van Isabelle verbrand. Als ze hier mee bezig is komt Bernard Buffin langs om met haar verder te praten over Isabelle. Als ze Isabelle haar schoenen vind gaat hij het huis binnen. Hier ziet hij Isabelle. Als hij dichterbij komt ziet hij dat ze nog leeft. Als hij haar heeft los gemaakt gaan ze stille-tjes het huis uit. Jeanne blijkt verdwenen te zijn. Als ze een stukje van het huis weg zijn verteld Isabelle hem het hele verhaal. Bernard wil achter Jeanne aan gaan, maar Isabelle zegt dat hij dat niet moet doen. Jeanne heeft volgens haar al genoeg ellende meegemaakt.


De eindsituatie. De terugkeer van Isabelle heeft weer tot veel oproer gezorgd. Weer wordt er een grote zoekactie opgezet, maar nu om Jeanne Bitor te vinden. Opnieuw levert dit niets op . Ook Bernard die de zoektocht eerst doorzette moet zich uiteindelijk bij haar verdwijning neerleggen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen