Boekverslag : Carry Slee - Razend
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 716 woorden.

Mijn boekverslag over RAZEND1. zakelijke boekgegevens; schrijfster: Carry Slee

Illustratie: Roelof van der Schans

Uitgeverij: van Holkema & Warendorf

Jaar: 20002. De hoofdpersoon; Sven is de hoofdpersoon hoe hij er uit ziet staat niet in het boek.3. Het probleem van de hoofdpersoon; Sven wordt door zijn vader mishandeld4. De andere belangrijke personen in het verhaal; zijn vader zeer dominante man; zijn broertje Lennart een meeloper; Roosmarijn een klasgenootje waar Sven verliefd op is; oma de enige waar Sven naar toe kan en die naar hem luistert; Bob van Steen ( wiskundeleraar) een zeer populaire meester op school die niet zo leuk is als hij lijkt.5. Waar speelt het verhaal zich af; in het huis van Sven en de Middelbare school waar Sven op zit.6. In welke tijd speelt het; in 2000 de tegenwoordige tijd, het zou bij ons op school kunnen zijn.7. Mijn mening over het verhaal; ik vind dit verhaal erg ingrijpend, spannend en zielig .

Ingrijpend, want je vader en je meester zijn de mensen waar je op moet kunnen vertrouwen en bij wie je je veilig moet voelen als dat niet zo is dan kan je nergens meer heen en als je er achter komt dat je broertje je grote liefde afpakt dan voel je je helemaal niet goed. En het feit dat het echt gebeurt kan zijn het kan zelfs in je eigen klas kan gebeuren. Een realistisch boek.

Spannend, want de situatie met Sven loopt zo erg uit de dat ik dacht dat Sven zijn eigen vader ging vermoorden gelukkig gebeurt dat niet.

Zielig, want Sven wordt de hele tijd gepest en geslagen door zijn eigen vader en dat zijn broertje de hele tijd wordt voorgetrokken omdat hij geen eigen mening heeft en alle doet wat zijn vader wil. Ook de gebeurtenissen tussen Roosmarijn en de meester is heel afschuwelijk.8. In het kort; Sven is niet gelukkig thuis. Zijn vader trekt Svens broertje Lennart voor, omdat hij wel alles doet wat zijn vader wil, hij heeft geen eigen mening. Met Sven ligt dat heel anders hij heeft wel een eigen mening en is gestopt met wat zijn vader wil dat hij doet. Het gevolg is dat zijn hem zwaar mishandeld en hij het gevoel heeft dat zijn vader hem dood wil. Een licht puntje voor Sven is zijn verliefdheid voor Roosmarijn. Zijn broer Lennart zorgt er voor dat ook dat stukloopt.

Roosmarijn heeft zo haar eigen problemen. De meest populaire meester van de school kan niet van haar afblijven. Als ze dit na veel twijfel en angst aan de klas verteld is er maar een die haar gelooft en dat is Sven. Sven is ook degene die in aanwezigheid van de hele klas de meester zijn een grote mond geeft over wat Roosmarijn heeft verteld. Dat heeft tot gevolg dat hij geschorst wordt en thuis het zoveelste pak slaag krijgt. Dan neemt Sven de beslissing van huis weg te lopen.Ondertussen is de directeur van de school achter de waarheid gekomen, en wordt het voor Roosmarijn allemaal opgelost. Als Roosmarijn Sven thuis gaat opzoeken leest zij de afscheidsbrief van Sven aan zijn moeder.

Sven heeft ondertussen nagedacht, terwijl hij op straat rondhangt, en heeft een plan waar hij zelf van schrikt, hij koopt een MES. Hij gaat echter niet zoals ik dacht zijn vader vermoorden, maar zegt tegen zijn vader:”Je haat me toch, zo kan ik niet verder leven, hij houd het mes voor zijn vader en zegt GA JE GANG , STEEK ME DAN DOOD.Door dit gebeuren beseft zijn vader dat er heel veel mis is met hem, via oma wordt mevr. Simons erbij gehaald ( waarschijnlijk een maatschappelijk werkster of zoiets)zij heeft met iedereen van het gezin een gesprek. Vader blijkt als kind zelf ook mishandeld te zijn, en vaak gebeurt het dan dat zo iemand dat later zelf ook doet. Daarmee maak je de mishandeling natuurlijk niet goed maar je gaat het wel iets beter begrijpen. Lennart bleek zo bang voor zijn vader en zo jaloers op Sven dat hij daarom zo lelijk tegen Sven deed. Het gaat nog heel lang duren voor alles weer goed komt maar er is een begin.Tussen Sven en Roosmarijn komt alles weer goed ze krijgen verkering en zoenen er op los.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen