Boekverslag :  - Ik Moet Heel Stil Zijn Ingezonden Door: Ik Moet Heel Stil
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 336 woorden.

Ik moet heel stil zijn Karel Verleyen, 1995, Uitgeverij Davidsfonds


<br>

<br>


1. korte bespreking van het boek


<br>


Mirjam en Robbie zijn goede vrienden van elkaar. Elke dag trekken ze samen op. Meestal spelen ze samen in het park. Op een dag is Robbie onstuimig. Hij wil kastanjes rapen in het park. Mirjam gaat mee op stap. Doch hun oogst is tamelijk mager. Robbie ziet een man zwaaien naar hem. Hij heeft kastanjes gevonden. Robbie loopt naar de man toe. Mirjam probeert hem tegen te houden, maar Robbie wil niet luisteren. Hij gaat mee met de man. Mirjam is boos en gaat naar huis.


<br>


De dagen die op dit voorval volgen, zijn heel moeilijk voor Mirjam. Iedereen doet zo vreemd rond haar. Mama is verdrietig en verschrikkelijk angstig. Papa, die weg is van huis, komt opeens tevoorschijn. Opa komt ook vaak langs en is zo lief. Mirjam mag niet naar school en ze snapt niet waarom. Dan is er ook nog de vreemde vrouw voor wie ze tekeningen moet maken van die man… en Robbie… die is er niet meer. Iedereen doet zo vreemd. Mirjam wordt er wat angstig van. Ze begint na te denken. Zo komt ze tot de vaststelling dat haar papa met een andere vrouw samenwoont: daar had ze vroeger nooit bij stilgestaan. Mirjam begint ook meer en meer schrik te hebben wanneer ze van Jonas, een klasgenootje, hoort dat Robbie dood is. Nu wordt alles duidelijk voor Mirjam: Robbie werd vermoord door die rare man en Mirjam hielp de politie door tekeningen te maken van die man. Gelukkig zit die man nu achter tralies en mag Mirjam toch nog altijd brieven schrijven naar Robbie.


<br>

<br>


2. Biografie van de auteur


<br>


zie bijlage


<br>

<br>


3. Gedicht


<br>


zie bijlage


<br>

<br>


4. Uitleg: wat heeft dit boek met dromen te maken?


<br>


Gedurende het hele boek, zijn er flashbacks. Mirjam droomt weg: ze beleeft het verleden over. Door er in het heden over na te denken, komt het verleden wat duidelijker voor haar over en komt zij tot de ontdekking va
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen