Boekverslag : Cats, Gillian - Huilen Tegen De Maan
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 510 woorden.

Het verhaal


Hoofdpersoon is de bijna 14 jarige Cassy Phelan die bij haar oma Nan woont aan de rand van Londen in White City. Een plotseling bezoek bij Nan doet deze besluiten om Cassy naar haar moeder Goldie in Clapham in Londen te sturen. Goldie woont in een kraakpand samen met Lyall Cornelius en diens zoon Robert. Samen beheren ze het 'bedrijf' Maankijker dat op scholen projectjes organiseert om kinderen tot betere acteer-, schrijf- en denkprestaties te brengen. Goldie leeft gescheiden van haar man Mick Phelan, een voortvluchtige IRA activist. Zijn bijnaam is "De Bommenwerper van Cray Hill". Nan steunt Mick in zijn activiteiten, maar wel onder dwang. Feitelijk moet Cassy kneedbommateriaal naar Mick brengen, die af en toe naar Goldie komt.


Goldie heeft Cassy in het verleden naar haar grootmoeder gestuurd om daar op te groeien. Het was daar beter dan in een kraakpand. De activiteiten van Mick zijn veel te gevaarlijk. Soms komt Mick in de buurt. Lyall en Robert moeten niets van hem weten. Zij denken dat hij ingehuurd is door de beheerder van het huis. De contacten tussen Goldie en Mick gebeuren altijd in het geheim. Cassy moet van Nan voor onbepaalde tijd bij Goldie blijven.


De groep is bezig met een nieuw project dat over wolven gaat. Goldie heeft dit voorgesteld, maar niet hoe ze op het idee gekomen is. Tijdens een bezoek aan de dierentuin vertelt Goldie tegen Cassy dat zij vroeger met Mick en Cassy altijd naar de wolven gingen kijken, omdat Mick erg op ze gesteld was. Wolven zijn eenlingen die hun eigen weg kunnen gaan, maar ook vaak samen werken. Ze zijn moedig en slim en verdedigen hun eigen territorium. Micks huidige activiteiten geven hem een soort wolf gedrag: opkomen voor zijn eigen idealen, alleen zijn en je eigen weg gaan. Cassy kan zich haar vader niet meer herinneren. Ze heeft alleen een oud fotootje. Over Mick wordt weinig gesproken. Alleen een speciaal klopsignaal komt haar bekend voor. Ze hoort het bij de groep, maar heeft het bij Nan ook gehoord.


Cassy vindt het leven in het kraakpand in het begin maar niks. Ze wil graag terug naar Nan. In haar dromen komt dit ook naar voren. Deze gaan steeds over Roodkapje die naar haar grootmoeder gaat, maar uiteindelijk het pakje bij de wolf brengt.


Een vreemde hinkende man loopt 's nachts rond de bus van de groep: de Maankijkerbus. Cassy gaat er naar toe en vindt een briefje gericht aan Caitlin Phelan. De dreigende brief begint met: "Lief Roodkapje" en eindigt met: "De groeten van de Boze Wolf". Het kneedbomspul in nog niet overhandigd en het moet snel gebeuren ook. De afspraak wordt gemaakt bij Nan.


De Maankijker-groep gebruikt ondertussen het kneedbom-materiaal bij wolvenmaskers voor opvoeringen, zonder te weten hoe gevaarlijk het spul is. Hierna gaat Cassy met het kneedbommenspul terug naar Nan. Goldie vindt later het briefje. Omdat ze het gevaarlijk voor Cassy vindt belt ze de politie. Mick is te ver gegaan in het nastreven van zijn idealen. Iedereen wordt door hem gebruikt. Hij wordt bij Nan gearresteerd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen