Boekverslag : Thea Beckman - De Verloren Schat
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 566 woorden.

Titel

De verloren schat



Auteur

Thea Beckman



De dertienjarige Mickey verveelt zich. Het is paasvakantie en er is niet veel te doen in het stadje Koekeloeren. Dan krijgt ze Arnold in het oog. Ze probeert op allerlei manieren zijn aandacht te trekken; eerst lukt dat niet, maar daar komt al snel verandering in. Een vreemde advertentie in de krant trekt Mickeys aandacht. Twee geleerde mannen vragen informatie over de verloren gegane schat van een adellijke familie genaamd de D'autrbuve. Samen met Arnold gaat Mickey op onderzoek uit. Ze weten toch niks anders te doen, en er bestaat geen leukere manier om de paasvakantie door te brengen dan naar het zoeken van de oude verloren schat



Mickey en arnold gaan elke dag op onderzoek uit en vinden een hoop aanwijzingen dat de vreemde mannen helemaal geen geleerden zijn. Arnold vertelde:"Ik dacht al gelijk dat het geen geleerden waren want die gedragen zich niet zo vreemd en plaatsen al helemaal geen advertenties in de krant". De volgende dag hoort Mickey van haar moeder dat ze een boek heeft geschreven over de verloren schat van D'autrbPve, dat gedrukt gaat worden en in de winkels komt te liggen. Daardoor is er opeens zoveel belangstelling voor die schat.



De oma van Arnold heeft een oude kaart waarop staat tot waar het land loopt van bepaalde families ook die van de D'autrbPve. ze uitgerekt dat de plaats waar de schat moet liggen in haar tuin is. Ze huurt die twee nep geleerden in om de schat op te graven en deze mannen een oude houten kist onder de grond. Toen ze deze open kregen zaten er alleen maar oude vergane perkamenten. Die avond toen baron Harry de D'autrbPve een paar bloembollen in zijn tuin wou zetten kwam hij op een kistje terecht met het graven . Hij maakte het kistje open en er zaten allemaal waarde volle dingen in.



De Schrijver

De schrijfster heet: Thea Beckman. Twee andere boeken die zij heeft geschreven zijn: Kruistocht in spijkerbroek & Wij zijn wegwerpkinderen.



Het Boek

Het boek is geVllustreerd door: Jan Wesselink. Het boek is uitgegeven door: Lemniscaat b.v. Rotterdam. Het boek telt 111 bladzijden.



De Inhoud

Het verhaal is een avonturenverhaal.



De hoofdpersonen zijn Mickey & Arnold. Mickey: zelfverzekerd en heeft een eigen mening & Arnold: doet wat hij zelf wil. De personen zijn apart, anders dan anders. Het verhaal gaat over interessante mensen en dingen.



Het verhaal gaat over dingen die je zelf ook mee kan maken. Het leukste moment vond ik toen in de kist die ze hadden opgegraven de schat er niet in zat, omdat iedereen zo teleurgesteld was. Het verhaal speelt zich af in de plaats Koekeloeren. In de Paasvakantie.



Ik wil graag nog een boek van deze schrijfster lezen, want het lijkt allemaal of het ook echt gebeurd is. Ik kon lekker door dit boek heen lezen, want het boek is zo leuk dat ik niet zo snel stopte met lezen. Ik zal nog lang aan dit boek denken, want zo'n schat zou ook in je eigen tuin kan liggen. Iedereen moet dit boek lezen, want als je van lezen houdt je dit boek heel leuk vindt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen