Boekverslag : A.c. Baantjer - De Cock En Moord A La Carte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 555 woorden.

Baantjer:De Cock(met ceeooceekaa) en moord à la carte!HOOFDPERSONEN:

De Cock: hoofdrechercheur

Vledder: assistent rechercheur

Mevr. Donkersloot: weduwe van Frederik van Ravenstein

Adelbert Teijsterling: drugsdealer

Annelies Breitenbach: vriendin van Adelbert Teijsterling

Frederik van Ravenstein: 1e vermoorde en voormalig drugsdealer

Pieter Valenkamp: vriend van mevr. Donkersloot en

Hendrik Pieter Donkersloot: vermoorde Frederik van Ravenstein

Arnold van Beuningen: fatman(bijnaam), drugsdealer en ook het slachtoffer van een moord

Gert-Jan van Brunschoten: een jongen die het mysterie naar de Cock toebrengt

Evert-Hendik Waterman: vermoorde neef van Hendrik-Pieter DonkerslootBIOGRAFIE SCHRIJVER:

Albert Cornelis Baantjer is geboren op 16 september 1923 te Urk. Hij woont op dit ogenblik op de Poortweijdt 4, 1671 RC te Medemblik. Zijn huidige telefoonnummer is 0227-528056. Zijn grote hobby is modeltreien in zijn tuin en zijn hond. Zijn boeken komen sinds 1959 uit en er komen nog steeds nieuwe boeken uit. Binnenkort komt er ook weer een nieuwe serie uitzendingen van Baantjer uit. De meeste boeken in 1 jaar die over hem zijn verschenen was in 1979. De volgende boeken kwamen toen uit:

Baantjer vertelt ‘2’,

Uit het leven van een Amsterdamse diender,

Een Amsterdamse rechercheur,

De Cock en de broeders van de zachte dood.

VERSLAG:

De Cock krijgt Gert-Jan Burnschoten op bezoek en krijgt een menu-kaart van de Poort van Eden in Amsterdam. De Cock had niet verwacht dat er op de achterkant een bekentenis van een moord op stond die op Frederik van Ravenstein is gepleegd. Die bekentenis was erop geschreven omdat Hendrik-Pieter Donkersloot niet wou dat andere voor de daden van hem werden gestraft. Hij had Frederik van Ravenstein in de prinsengracht laten zakken om het onderzoek te vertragen. De Cock kreeg een boos bericht van de Narcotiga-brigade omdat de moord op Frederik van Ravenstein hun zaak was. De Cock had de zaak weggeven omdat hij het te druk had en nu zat hij volgens de Narcotiga-brigade in hun zaken te rommelen en dat schoot de Cock het verkeerde keelgat in. Een rechercheur rommelt nooit volgen hem een rechercheur onderzoekt een zaak. Later worden nog Evert-Hendrik Waterman en Adelbert Teijsterling en Arnold van Beuningen vermoord. Alleen werd Evert-Hendrik Waterman werd niet gedood met een Sauer 16 mm. De Sauer is een oud pistool en was vroeger in bezit van Hendrik-Pieter Donkersloot. Dus nu wist de Cock wie al de moorden had gepleegd met Sauer 16 mm. Evert-Hendrik Waterman heeft alle moorden op zijn gewten met de Sauer 16 mm. En het was ook een motief dat elk slachtoffer drie kogels in zijn borstkas had zitten.ANALYSE:

Plaats en Tijd: alles speelt zich af inde negentiger jaren want de Cock leeft nog steeds en is nog steeds werkzaam als rechercheur in de Warmoesstraat.

Relatie en Karakter: de verhoudingen tussen de Cock en Vledder waren goed maar ze hadden soms wel menings verschillen. De Cock kon tegen zijn clieënten heel rustig zijn maar ook kon hij heel erg direct zijn en soms wel te direct.

Taalgebruik: het is modern taalgebruik en worden geen moeilijke woorden ingebruikt, het is simpel nederlands.

Waardering: ik geef dit boek een 6.5 omdat het verhaallijn heel moeilijk te volgen is omdat er veel personen in voor komen en er wordt telkens de hele naam gebruikt als ze iemand bedoelen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen