Boekverslag : A.c. Baantjer - De Cock En Een Duivels Complot
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 415 woorden.

Auteur

BaantjerTitel

De Cock en een duivels complotUitgeverij

FonteinSamenvatting

Op een dag komt een zekere Dorethea Van Hellendoorn vertellen aan De Cock dat ze denkt dat haar vader vermoord zal worden, door haar moeder. Haar vermoeden staaft ze door een brief die ze van haar vader gekregen heeft. De volgende dag wordt haar vader, Hermanus Van Hellendoorn, vermoord in z'n kantoor aangetroffen.

De Cock verneemt dat Van Hellendoorn aan het hoofd stond van BRAIN TRUST, een organisatie van wetenschappers om de bedrijven bij te staan in hun research. De Cock verneemt ook dat Brain Trust een formule had ontdekt om het brandstofverbruik met 25% terug te schroeven en dat Hermanus de formule niet openbaar wenste te maken. De Cock vermoedt dat de moordenaar in de kring van Brain Trust te vinden is. Na een paar dagen wordt het tweede lid van Brain Trust, Harold Van Haastricht, vermoord op exact dezelfde manier. Harold had de formule al doorverkocht aan een oliemaatschappij, maar waarom werd hij dan vermoord? De volgende dag wordt het derde lid gedood, Winfred Van Wateringen. Terug met hetzelfde wapen op dezelfde wijze. Winfred had weer een andere visie op wat er met de formule gebeurd moest worden : ze moest vernietigd worden. Waarom werden 3 leden vermoord met een compleet ander standpunt op het verdere gebruik van de formule? En wat zal er met het vierde lid gebeuren?

Die avond komt de vrouw van het vierde lid Leonardus Van Ledeacker, Maria, naar het kantoor van De Cock. Ze zei: "ik wil alleen niet meer dat hij wordt vermoord, ik doe het niet".

De Cock moest niet langer zoeken naar de moordenaars : het waren hun echtgenoten. Ze wisten allemaal van elkaar dat ze problemen hadden met hun mannen en dat leidde tot een samenzwering. Elke vrouw vermoorde haar man en gaf dan het moordwapen door. En dankzij hun bridgeclub hadden ze alle vier een perfect alibi. Maar ze hadden er niet op gerekend dat Maria Van Ledeacker alles aan De Cock zou komen opbiechten.Persoonlijke mening

Het is een spannend verhaal. Je bent echt benieuwd naar het einde van het verhaal. Dat einde komt wel een beetje onverwacht. Je verwacht je er niet aan dat de vrouwen hun echtgenoten zouden vermoorden.

Zoals in elk verhaal van Baantjer komen er wel veel woordherhalingen in voor( hij maakt zijn zin niet af,…), maar dat geeft je toch een beeld over het karakter van De Cock en Vledder.

Een zeer goed boek, dat zeer gemakkelijk leest.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen