Boekverslag : Else Van Erkel - De Vriend Uit Amerika
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 652 woorden.

Bibliografie
Liefdesverhaal, C-boek, 127 blz.


Samenvatting
Het begin van het boek begint Sarah met haar dagboek. Het hele boek is eigenlijk haar dagboek. Bij het begin van het boek is ze treurig dat kersmis voorbij is. Ze besluit naar Heleen te gaan. Heleen woont in een groot hij omgeven door een groot bos. Ze heeft een neef waar ze gevoelens voor heeft die meer zijn dan neef en nicht. Ze ziet haar neef ook vaker. Ze zijn een beetje bevriend. Maar als ze met haar vriendin op een zomerse dag gaat zwemmen en ze was er was er net achter gekomen dat ze niks met haar neef wilde beginnen totdat haar vriendin en Nico begonnen te fleurten en samen gingen zwemmen. Nu waren haar gevoelens weer overhoop gehaald. Terwijl ze net dacht dat ze alles op een rijtje had. Totdat David de vriend van Julian uit Amerika hier op bezoek kwam. Julian is haar andere neef. Hij bleef een weken bij Heleen in huis slapen. Hij had een gitaar bij zich en veroverde al snel Sarah's hart. Maar toen Sarah er achter kwam dat David en Heleen een poosje met elkaar hadden kreeg ze een shok maar liet het niemand merken want niemand wist dat ze die gevoelens had. Nico was niet zo blij dat David nu wat met z'n moeder had. En hij bracht beeldjes die haar moeder had gemaakt naar een oud heksje die verder weg in een huisje woonde. Hij was overtuigd dat dat mens wel wat ondernam. Maar toen hij haar zag hoe zijn moeder er onder leed dat haar zelf gemaakte beeldjes opeens waren verdwenen liet hij zich overhalen door Sarah om naar het oude vrouwtje terug te gaan en de beeldjes terug te vragen. Maar hij was een beetje bang voor het oude vrouwtje dus het duurder even totdat hij overtuigd was. Maar hij had de beelden en ze stiekem terug gezet bij Heleen. Heleen had David op het vliegtuig gezet, ze was er erg kapot van. Ze belde wel en schreven maar het was niet zo als voorheen. Maar van de winter zou Heleen, Nico, Julian, Sarah, Sarah's moeder en Sarah's vader naar Amerika gaan om David daar op te zoeken. Eenmaal in Amerika aangekomen leerde ze de vader de moeder en het zusje van David kennen. David had weleens wat over haar zusje verteld, maar ze wisten allemaal niet dat David's zusje Selina geestelijk gehandicapt is. Maar ze waren toch allemaal dol op haar.

Tijdens de terugreis naar Nederland was Heleen vrolijk hoewel ze af en toe wat stil was. David heeft belooft de komende zomer weer naar Nederland te komen.


Personages
Hoofdpersonen:

Sarah is het nichtje van Nico en Julian, haar tante heet Heleen. Ze schrijft dagelijks in haar dagboek en is een fantasievol meisje.

Nico is de broer van Julian, de neef van Sarah en de zoon van Heleen. Hij onderneemt veel dingen met Sarah.

Heleen heeft 2 zoons; Julian en Nico. En 1 zus de moeder van Sarah. Ze is kunstenaar. Ze maakt dingen van klei; beelden en vazen. Ze woont in een groot huis dat omsingeld is door bos.

Julian broer van Nico, zoon van Heleen, neef van Sarah en, vriend van David. Hij studeert.

David komt uit Amerika, heeft in Nederland gewoont en kwam op vakantie. Vriend van Julian.


Eigen mening
Het is een goed begin omdat het net een dagboek is en Sarah is de schrijver. Dat maakt het makkelijk om haar gevoelens te snappen en het verhaal te volgen. Het was een interessant en realistisch verhaal. Hoewel er tussendoor er een haakje aan zat, maar dat maakte het ook wel leuk. Het was boeiend om te lezen daarom had ik het al in een paar dagen uit. Het is een liefdesverhaal maar toch zit er iets avontuurlijks in. Dat maakt het ook weer spannend. Ik vind dat Sarah een mens is die niet echt weet wat ze nou precies wil en snel door de war raakt door haar gevoelens.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen