Boekverslag : Fernand Auwera - Wachttijd
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 538 woorden.

Datum: 4/1/2000

Titel: Wachttijd



Genre: Psychologische Roman, want er wordt het relaas van Serge Akvelt beschreven.



Inhoud: Serge Akvelt wordt ervan verdacht en bekent dat hij zijn vrouw Elly Akvelt heeft vermoord. Hij wordt opgesloten en veel ondervraagd.Als Serge Akvelt vrijkomt omdat zijn vrouw weer terecht is vermoordt hij haar echt.



Hoofdpersoon: Serge Akvelt, decorontwerper, zijn gedachten worden uitvoerig beschreven in de talrijke schuingedrukte stukken tekst.



Bijpersonen: -Onderzoeksrechter R.Mathieu waarmee Serge tijdens zijn vele ondervragingen een hechte vriendschap opbouwt. -Serge zijn vrouw Elly Akvelt.



Auteur: Fernand Auwera (pseudoniem voor F.Van der Auwera)



Waar: Er wordt niets over tijd verteld.



Wanneer: In deze tijd, Het verhaal is chronologisch, de schuingedrukte stukken zijn meestal flash-backs.



Hoelang: Ongeveer twee weken.

Het belangrijkste probleem en afloop. Het probleem is dat Akvelt in de gevangenis wil blijven, maar hij heeft niks gedaan. De afloop is dat akvelt zijn vrouw echt vermoordt.



Samenvatting: Er werd aangebeld, akvelt wist niet wie dat zouden kunnen zijn, het waren twee politieagenten die op zoek waren naar Elly Akvelt.Akvelt bekent meteen dat hij haar vermoord heeft. De agenten nemen hem mee naar het politieburo waar hij zijn bekentenis nog eens doet aan een officier, maar Akvelt weigert iets te vertellen over hoe, waar en wanneer hij haar vermoordt heeft tot ergernis van de officier. De volgende dag werd hij verhoord door Mathieu.Akvelt verteld veel in moeilijke bewoordingen, maar verteld ook tot ergernis van Mathieu niets. Dit gaat zo dagen door. De vriendschap tussen Akvelt en Mathieu wordt steeds groter. De politie en Mathieu geloven Akvelt niet, maar laten hem niet gaan. Als list zeggen ze(onderzoeksrechter en Mathieu) Akvelt dat ze het lijk hebben gevonden, maar akvelt houdt zich goed door te vragen of hij het lijk zou mogen zien). Akvelt wordt overgeplaatst naar een minder mooie gevangenis en hij begint het gevangenisleven heel langzaam minder leuk te vinden. Uiteindelijk duikt Elly weer op, ze was bij een vriend in het buitenland verbleven. Akvelt wordt na het invullen van formulieren(dit nam enkele dagen in beslag) vrijgelaten. Die nacht slaapt hij nog in een hotel. De volgende dag gaat naar zijn huis en ziet Elly weer, ze hebben elkaar weinig te vertellen en Elly begint met schoonmaken.Maar toen ze ‘s avonds sliep doodde hij haar. Hij stopte alles wat hij wou meenemen opnieuw in een koffertje en belde onderzoeksrechter Mathieu uit bed.



Wat betekent de titel? Akvelt is aan het wachten tot zijn vrouw weer terugkomt.



Beoordeling: Het boek was best lastig geschreven door de vele lastige woorden.Het was niet erg spannend, wel vraag je je een beetje af hoe het afloopt.De afloop is een beetje raar, maar laat wel heel lang op zich wachten.Het verhaal is een beetje realistisch, maar kan niet echt gebeurd zijn.Er was weinig humor.Het taalgebruik is onduidelijk, wat het verhaal lastig maakt en vermoeiend om te lezen.



Autografie: Fernand Auwera (1929) is sinds de jaren 60 zeer actief als auteur van romans en verhalenbundels, kreeg daarvoor onder meer de ‘Arkprijs van het vrije woord’, schreef ook een aantal; kinderboeken, een detectiveboek, enkele scenario’s voor televisie en film, en is tevens zeer bedrijvig als medewerker aan kranten en tijdschriften. In het dagelijks leven werkt hij bij het stadsbestuur va Antwerpen.



Bibliografie:

Allerlei redenen om te zwijgen

Chantage

Cowboy spelen

Een duidelijk maar doodlopend spoor

De katten van Krakau

De koning van de bijen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen