Boekverslag : Pieter Aspe - Grof Wild
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 667 woorden.

Pieter Aspe – Grof WildGenre : Thriller

Uitgeverij Manteau Antwerpen 1998Pieter Aspe werd geboren in 1953 in Brugge waar hij nog steeds woont.

Van zijn hand verschenen nog andere bekende misdaadromans zoals onder andere De kinderen van Chronos, De vierde gestalte, Het vierkant van de wraak en De midasmoorden. Zijn minder bekende werken zijn : Luchtpost, Grof wild, het Dreyse-Incident, en Bloedband.Verklaring van de titelVictor en Eva worden door de bende opgejaagd als waren zij niet meer dan enkel wat ‘grof wild’ voor de jagers.Hoofdpersonen :Victor Borremans : Directeur van een goeddraaiend electronicabedrijf.

Eva Borremans : Vrouw van Victor.

Jeroen Borremans : Zoon van Victor.

Sonja : Vriendin van Jeroen.

Oscar Piryns : Mededirecteur en vriend van Victor.

Rolf, Martin, Kevin en Marc : Motorbende.Korte samenvatting.Om hun vijfentwintigste huwelijksverjaardag te vieren besluit Eva Borremans om samen met haar man Victor naar een verlaten chalet in de ardennen te trekken. Omdat Victor een workaholic is die volgens Eva te weinig tijd voor haar maakt, maakt ze samen met Oscar Piryns een plan om hun liefdesleven weer wat op te krikken.

Ze spreken af dat Oscar enkele acteurs zal inhuren die het koppel zal lastigvallen, zodat Victor terug de heldhaftige ridder zal worden die hij was in het begin van hun relatie.Victorex, het bedrijf van Victor en Oscar staat net op het punt om voor ettelijke miljarden overgenomen te worden door een Japanse multinational, En Victor zal hier het grootste deel van kunnen houden als persoonlijk fortuin.

Oscar Piryns krijgt slechts enkele miljoenen, en is hier niet gelukkig mee, tot hij met de ongewilde hulp van Eva een idee krijgt om zelf het geld in handen te krijgen.

Als blijkt dat de zogenaamde acteurs die hij zou inhuren echte gangsters zijn met de opdracht Victor en Eva te vermoorden, wordt het romantische uitstapje al gauw een nachtmerrie.

Afgesloten van de buitenwereld, proberen Victor en Eva de gangsters kwijt te raken.Het plan had feilloos kunnen verlopen als Jeroen niet argwaan had gekregen, en samen met zijn vriendin Sonja op zoek gegaan was naar zijn vader.BeschouwingGrof wild is een vlot leesbare thriller, met een realistisch verhaal en goed geschetste personages. Door de gedetailleerde beschrijvingen van vechtpartijen, achtervolgingsscènes en momenten van angst, wordt het boek zeer spannend en luguber.

Ook grof taalgebruik maakt het verhaal zeer geloofwaardig.

Dit betekent dus ook dat ik het boek graag heb gelezen.

Aanrader voor een avondje griezelplezier.De figuur die mij het meest aansprak is Eva Borremans, ongeveer veertig jaar oud, maar volgens Victor nog steeds zeer knap, niet enkel voor haar leeftijd.

Ik kies voor dit personage omdat zij in alle situaties kalm blijft en naar de gemakkelijkste oplossing probeeert te zoeken.Een passage die de spanning van het boek kan beschrijven is de volgende :(Victor en Eva wagen het om na een vlucht door de bossen de weg terug op te gaan om zo misschien hulp te vinden)Kevin grijnsde toen hij de prooidieren door de bocht zag komen. Hij liep naar zijn Suzuki en draaide de contactsleutel om. Het gehuil van de brullende motor deed Victor een moment verstijven. Tijd om zichzelf te vervloeken was er niet. Als ze hier bleven staan, had de nozem hen binnen tien seconden te pakken. Victor nam Eva bij de hand en sleurde haar voor de tweede keer het bos in. Ze renden als bezetenen. Victor negeerde de takken die zijn gezicht striemden. De gedachte dat hij als eenkind in de val was gelopen maakte hem woedend. Nu besefte hij waarom de nozems de achtervolging niet hadden ingezet. Zij kenden hun territorium immers, en wisten dat het dorp enkel via de weg toegankelijk was.Verdere commentaar lijkt mij overbodig, want het blijkt duidelijk dat dit boek een must is voor de liefhebbers van het genre, en dat anderen er ook veel plezier in zullen hebben.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen