Boekverslag : Krabbé Tim - Het Gouden Ei
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 434 woorden.

Raymond Lemore, een scheikundeleraar redde eens een klein meisje uit het water en voelde hij zich toen een held. Maar tegelijkertijd vroeg hij zich af of hij ook iets echt slechts zou kunnen en durven doen. Hij bedenkt het ergste wat hij zich zou kunnen voorstellen en zet uit nieuwsgierigheid de eerste stappen, zonder werkelijk de bedoeling te hebben het plan uit te voeren: Hij bestelt op de school waar hij werkt een potje chloorkalk en maakt daar chloroform van. Tevens koopt hij een pistool. Het gedachtenspel dat hij speelt, waarbij hij dezelfde stappen zet als iemand die dit plan werkelijk uit zou voeren, fascineert hem zo erg dat hij steeds verder gaat. Nu heeft hij alleen nog een slachtoffer nodig. Hij gaat benzinestations af om vrouwen om hulp te vragen met zijn aanhanger.


Het boek vertelt ook dat Rex en Saskia op weg zijn naar hun vakantiehuisje in Frankrijk. Rex stopt om te tanken en ondertussen gaat Saskia naar het toilet en wat drinken kopen. Ze komt echter niet meer terug naar de auto. Ze is spoorloos verdwenen en niemand heeft haar zien vetrekken. Rex is radeloos en vermoedt het ergste. Rex weet niet dat Raymond Lemorne Saskia als slachtoffer heeft uitgekozen en haar heeft weten over te halen om hem te helpen met zijn oplegger. Als Saskia in de auto zit, duwt hij haar een doek met chloroform in haar gezicht waardoor ze bewusteloos raakt.


Dan gaat het verhaal 8 jaar later weer verder. Rex is met Lieneke op vakantie is Italië. Als hij besluit dat hij met Lieneke wil trouwen merkt hij dat hij nog steeds niet over Saskia heen is. Hij bespreekt het met Lieneke en begint weer na te denken over Saskia's verdwijning. Rex gaat naar huis en start een nieuwe zoekactie naar Saskia in Frankrijk waarop hij veel ongeloofwaardige brieven ontvangt. Maar dan komt Raymond plotseling naar Rex toe en zegt hem dat Saskia dood is en dat hij weet hoe ze is gestorven. Raymond zegt dat hij Rex alleen maar duidelijk kan maken wat er gebeurd is als Rex hetzelfde ondergaat.


Ook al weet Rex dat dit zijn dood betekent, stemt hij met het plan in. Raymond rijdt naar het bewuste benzinestation en geeft Rex een slaapmiddel. Dan vertelt hij Rex het hele verhaal over Saskia's verdwijning waarna Rex in slaap valt. Als hij wakker wordt merkt hij dat hij in een houten kist onder de grond ligt; levend begraven. Nu weet hij wat Saskia ook heeft doorgemaakt. Maar hij is de enige die het weet, en Saskia en Rex lijken beide voorgoed van de aardbodem verdwenen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen