Boekverslag : Pieter Aspe - De Kinderen Van Chronos
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 683 woorden.

Titel

De kinderen van ChronosVoornaamste personages

- Pieter Van In: Van In is de commissaris die het onderzoek leidt. Hij is getrouwd met substituut Hannelore Martens. Zijn onderzoekmethodes zijn niet altijd traditioneel en soms zelfs in strijd met de wet. Maar hij staat bekend als een goede speurder, en hij zet zich volledig in voor het onderzoek. Hij pluist alles grondig uit en ontziet niets of niemand. Hij aarzelt ook niet om prominente figuren in een slecht daglicht te plaatsen, waardoor hij niet door iedereen even graag gezien wordt.- Hannelore Martens: Zij is de vrouw van commissaris Van In en zelf is ze substituut. Ze kan Van In vaak helpen in zijn onderzoek, omdat ze gemakkelijker contact heeft met "hogerhand". Hannelore is in verwachting van hun eerste kind en daarom moet ze een alcohol- en sigarettenvrij dieet volgen. Hier heeft ze wel wat problemen mee, dus betrekt ze Pieter in haar dieet, maar dat is voor Pieter zeker niet gemakkelijk.- Guido Versavel: Brigadier Versavel is de rechterhand van Van In tijdens het onderzoek. Hij is homo, maar tijdens het verloop van het verhaal wordt hij verlaten door zijn vriend. Gelukkig vindt hij troost bij Van In, met wie hij al jarenlang samenwerkt en met wie hij een sterke vriendschapsband heeft.- Lodewijk Vandaele: Vandaele is een machtsgeile, gepensioneerde leraar. Hij is een pedofiel, en hij toonde vroeger een overdreven affectie voor Provoost, Brys en Aerts. Blijkbaar hebben deze personen nog contact gehouden met elkaar, want ze kwamen allemaal geregeld in De Love. De Love is een gerestaureerde boerderij, die vroeger als lustoord fungeerde voor tal van prominent figuren, en beheerst werd door Vandaele.Thema

De doofpotpraktijken door prominente figuren in verband met seksfeestjes en moorden.Bespreking en beoordeling

In het boek volgen we niet alleen Pieter Van In in zijn speurtocht, maar het verhaal vertelt ook over de mogelijke daders en hun doen en laten. Dit zorgt ervoor dat de auteur soms van de hak op de tak springt, maar het maakt het geheel eigenlijk alleen maar spannender.Het verhaal begint wanneer een meisje een skelet vindt tijdens het spelen. De familie Vermast woont in een gerestaureerde boerderij in de omgeving van de stad Brugge. Vroeger fungeerde deze boerderij, "De Love" als hoerentent voor rijke en invloedrijke personen.Commissaris Pieter Van In wordt met het onderzoek belast. Met de hulp van zijn vrouw, substituut Hannelore Martens, en brigadier Guido Versavel probeert hij het lijk te identificeren en de moordenaars te vinden. Dit is het begin van een moeilijke speurtocht, maar beetje bij beetje krijgt Van In zicht in het ingewikkelde web.

Het is duidelijk een zeer belangrijke zaak, en de betrokken personen hebben er veel belang bij om het stil te houden.

William Aerts, een medewerker van Vandaele, de ex-eigenaar van De Love, verdwijnt spoorloos, maar duikt op het einde van het verhaal weer op. Yves Provoost, een alom gerespecteerd advocaat en vaste klant van De Love wordt vermoord en dit zorgt voor een belangrijke wending in het verhaal.

Maar het wordt allemaal nog veel ingewikkelder, zeker als blijkt dat Johan Brys, minister van Buitenlandse Zaken, ook verwikkeld is in de zaak.

Van In komt ook banden met het VLOK op het spoor, een malafide uiterst-rechtse groepering, waarvan je lid moet zijn om geholpen te worden door de VZW Eigen Hulp. Deze VZW wil zogezegd mensen in nood helpen, maar eigenlijk is het gewoon een dekmantel voor de echte praktijken in De Love.

Als ze uiteindelijk het skelet kunnen identificeren, blijkt dat het een travestiet was: Dani Desmedt. Dit op zichzelf is niet zo erg, maar Dani is de tweelingbroer van Dirk Baert, die de naam van zijn moeder heeft aangenomen. Dirk Baert is hoofdinspecteur bij de politie, wat natuurlijk niet zo voordelig is voor de goede naam van de politie.

Uiteindelijk wordt pas gans op het einde van het boek de ware ontknoping prijsgegeven, waardoor het boek spannend blijft tot op het laatste ogenblik, want het verhaal krijgt telkens maar nieuwe wendingen.

Kortom: het is een thriller die tot op het laatste moment spannend blijft; een aanrader dus.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen