Boekverslag : Jan Terlouw - De Kunstrijder
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 946 woorden.

Titel van het boek : De KunstrijderSchrijver : Jan TerlouwNaam van de uitgever : LemniscaatPlaats boek uitgegeven: RotterdamJaar van eerste druk : 1989

Mijn naam : Jeroen Lenten

Klas :TH4c1

Datum: 26-02-02

Verklaring van de titel:Ik vind de titel van het boek wel bij het boek passen omdat, er in het verhaal ook wordt gepraat over schilderijen gaat.Gegevens over de schrijver:Auteur: Jan Terlouw

Geboorte datum: 15 november 1931

Huidige woonplaats: weet ik niet

Elburg Jan Terlouw was lijsttrekker van D66.In 1970 kwam zijn eerste boek uit genaamd Pjotr. In 1981 en 1982 was Jan Terlouw minister van Economische zaken. Later was hij ook nog Commissaris van de koningin in de provincie Gelderland.

Hoofdfiguren:Patrick

Hij is 15 jaar en zit in een rolstoel. In de loop van het boek wordt hij verliefd op Victoria. Hij zit op het Erasmuscollege en is lid van de GENGK ook is hij de beste vriend van Tom.

Tom

Hij is 15 en hij is doof. Hij is ook lid van de GENGK en zit op het Gatsonius instituut.

Ondanks zijn doofheid is hij toch heel slim en kan heel goed liplezen ook is hij de beste vriend van Patrick.

Victoria

Zij is 15 en is heel gesloten door het ongeluk van een paar jaar geleden. Zij heeft en gehandicapt broertje dat Tony heet. Zij zit op Scholen gemeenschap.

Lucie

Zij is net 12 en is blind. Zij zit ook bij de GENGK. Zij heeft heel veel mensenkennis en kan heel goed contact maken met mensen. Als ze wil weten hoe iemand er uit ziet, vraagt ze altijd of ze even aan z'n gezicht mag voelen.

Plaat en tijd:

In en rond om het museum en ik denk dat het gebeurd is in het begin van de jaren 90.Thema en gebeurtenissen:

Het thema van het boek is waarschijnlijk misdaad omdat er mensen worden ontvoerd en omdat er wordt opgelicht en gestolen.

Persoonlijk oordeel:

Het verhaal.

Ik vond het wel een goed verhaal en zo af en toe ook wel een spannend boek het was niet zo moeilijk boek om te lezen en het ver loop liep iets anders af als ik gedacht had.

Het onderwerp.

Ik vond dat hij er wel goed op heeft gelet en dat hij er niet te ver op in is gegaan maar het onderwerp zet mij niet aan het denken. De tekst vond ik niet zo heel interessant en vind dat dit verhaal niet echt zijn kunnen gebeurt omdat verzekering ambtenaren hun mondt dicht houden als zij weten wie de schilderijen heeft gestolen. Het is wel een origineel verhaal en vond het niet echt leerzaam omdat wat er gebeur ik nooit zelf zou doen en ben niet van mening veranderd door het lezen van het boek.

De bedoeling.

De bedoeling van het verhaal vind ik moeilijk om aan te wijzen en is mij niet helemaal duidelijk maar ik ben het er wel mee eens.

De situaties en de personen.

Ik vind de situatie wel duidelijk en kan mij er ook goed in verplaatsen om dat wij ook altijd met een groepje bij elkaar staan en daarom liggen de dingen die er in het verhaal gebeuren ook wel een beetje dicht bij mij in de buurt.

Taalgebruik.

De taal gebruik is makkelijk om te begrijpen en vind ik wel netjes maar niet zo origineel en ze spreken in het verhaal net zo als in de echte werkelijkheid.

Argumentatie.

Ik vond het wel een leuk boek om te lezen maar zou het boek niet willen hebben omdat ik toch nooit boeken zal lezen.

Korte samenvatting.

Het verhaal gaat over een aantal jongeren die nog even een avondwandelingetje maken en als zij in het park zitten zien zij een meisje een ruit in slaan bij het jan steen-museum en dat zij een pakje naar binnen brengt in de kelder. Als het meisje er weer vandoor is gaat tom kijken wat zij daar heeft gedaan en als hij terug komt zegt hij dat hij het gestolen schilderij heeft gezien dat een paar jaar geleden is gestolen en dat het nu weer binnen staat. Daar wouden zij wel meer van weten en gaan op zoek naar het meisje daarbij worden zij bij geholpen door Lucie. En toen ze haar hadden gevonden legde zij uit waarom zij het gestolen schilderij terug bracht en waarom ze het schilderij had gestolen om die reden deden zij geen aangifte en toen ze er bij na achter waren wie de schilderijen hadden gestolen werd Lucie ontvoerd en na wat bespeur hadden ze Lucie weer terug en gingen ze veder met hun onderzoek Patrick en Victoria worden verliefd op elkaar maar denken dat de ander geen belangstelling heeft voor de ander maar naar dat ze Lucie terug hadden wisten ze dat ze de schilderijen nog niet terug hadden en naar een poosje hingen alle schilderijen weer terug op z`n plek op eentje naar want die was nep deze hebben ze weer om gewisseld bij mr. Wijngaerden die het echte schilderij in huis had hangen omdat hij die aan zijn dochter doet denken en toen ze ongemerkt de Schilderijen hadden omgewisseld. Mr. wijngaerden denkt nog steeds dat hij het echte schilderij heeft. Meneer Roerig was alweer een beetje zichzelf geworden en vond dat het zo ook niet langer ging met zij zon en kocht voor hem een rolstoel en werd toegelaten op het gengk. Patrick en Victoria gaven aan elkaar toe dat ze elkaar mogen en gingen samen verder. Ook al kwam de verzekeringsmaatschapij er achter zij hielden omdat alles weer terug was hun mond wel tegen iedereen.

Eindwoord.

Ik vond het niks aan om dit verslag te maken.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen