Boekverslag :  - Harry Potter En De Steen Der Wijzen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 779 woorden.

Auteur: J.K. Rowling

Titel: ‘‘Harry Potter en de steen der wijzen’’ de titel vertelt al dat er verschillende boeken zijn van J.K. Rowling. Dit verhaal is het eerste van een aantal. Harry ontdekt dat er zich in zijn school een mysterieuze steen bevindt. De zogenaamde ‘steen der wijzen’. De speciale steen bevat een vloeistof die er voor zorgt dat je eeuwig kan leven. Maar niet alleen dit, je kan er ook rijkdom mee krijgen. Dit soort steen is dus zeer gegeerd.

Kader: het verhaal speelt zich af in de hedendaagse tijd. De vertelde tijd is ongeveer van Harrys geboorte, totdat hij zijn eerst jaar humaniora heeft gedaan. Het tweede boek begint vanaf dan en gaat weer een jaar verder. En zo voort.

Hoofdpersonage: Het hoofdpersonage is, zoals wel te verwachten, Harry. Hij is een jongen wiens ouders tovenaars waren die vermoord werden, door een slechte tovenaar, toen hij nog een baby was. Hij is dus een tovenaars jongen. Maar dit wist hij niet. Hij is een jongen die het beste voorheeft met zijn vrienden en als hij problemen heeft zal hij ze eerst zelf proberen op te lossen, voordat hij help zal inroepen.

Synopsis: Na de dood van Harrys ouders, wordt hij naar zijn enige overblijvende familie gebracht. Naar tante Petunia en nonkel Herman en zijn neefje Dirk, die ongeveer even oud is als Harry. Toen hij naar hen gebracht werd, zat er een brief bij waarop stond dat Harry een tovenaar in spe is, maar dit zeiden ze hem nooit. Harry werd altijd gekleineerd door zijn neef. Hij kreeg geen nieuwe kleren, maar moest de afdankertjes van Dirk dragen. Op een dag komt er een brief voor Harry aan. Maar Harry krijgt hem niet te lezen en oom Herman beslist om op reis te gaan. En op reis krijgen ze weer een brief, dezelfde. Er staat in dat Harry zich hoogdringend moet inschrijven in Zweinstein, dit is de school voor tovenaars. Harry gaat naar de school en ontdekt dat hij heel beroemd is, omdat hij zich als baby heeft kunnen verweren tegen de kwaadaardigste tovenaar van allemaal. Hij leert er van alle dingen en hij krijgt het al gouw aan de stok met een andere leerling, Malfidus genaamd. Malfidus probeert er alles aan te doen om Harrys leven zo slecht mogelijk te maken, maar Harry laat zich niet doen en weert zich goed af. Op een dag is het les in leren bezem vliegen. De leraares, mevr. Anderling, deze ziet echter dat Harry, die nog nooit eerder een bezem had vast gehad, het heel goed kon. Zo goed zelfs dat ze Harry in de zwenkbal ploeg zet, dit is een soort vangbal, maar op bezems.


Op een dag ontdekt Harry dat de steen der wijzen in de school aanwezig is en ontdekt dat er een leraar achter de steen aanzit. Dit zal Harry ten allen tijde proberen te vermijden en dit lukt hem ook. En op het einde van het jaar komt uit dat de leraar die dit probeerde een aanhanger was van die kwaadaardige tovenaar. En ‘‘wonder bij wonder’’ slaagt Harry nog voor zijn eerste jaar. En alles is weer opgelost.

Persoonlijke leeservaring:

‘‘Er is een andere wereld boven die van ons, die alleen zichtbaar is voor wie weet van heeft.’’ Dit is de stelling die ik gekozen heb. Het werd aan Harry gezegd door Hagrid, de man die Harry vertelde dat hij een tovenaar ging worden. Het was op het moment dat Harry nog niets van zijn afkomst wist.

De eerste reden waarom ik deze stelling gekozen heb, is omdat ik dat geloof. Ik geloof dat er ergens een wereld is waar wij niets vanaf weten. En dat alleen de mensen die er weet van hebben hem kunnen zien. Eigelijk is het een wens om er zelf bij te horen, bij de groep mensen die deze wereld kunnen zien.

Je kan het ook op een andere manier bekijken, alsof er een wereld zou bestaan ver van ons. Een soort buitenaardse wereld. Want hier geloof ik dus ook in. Ik geloof namelijk dat wij, mensen, niet alleen in dit immens grote heelal wonen. Maar dat er ergens, ver weg van ons, een wereld ligt waar wij dan ooit mee in contact kunnen komen. Dit natuurlijk op een vredelievende manier.

Ten slotte zou ik het boek zeer hard aanraden, daarom dank ik u ook meneer, omdat u gezegd hebt dat de boeken van Harry Potter iets voor mij zijn. Het is ook zo. Ik zou daarom het boek willen aanraden aan iedereen die in iets geloofd dat moeilijk te bewijzen valt, namelijk toverkunst en andere dingen die daarmee in verband gebracht worden. Dus het boek is een aanrader.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen