Boekverslag : Assesnede, Diederik Van - Floris En De Blanchefloer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 313 woorden.

,,Ik ga een liefdesverhaal vertellen dat niet voor de oren van lomperiken en dwazen bestemd is. Een verhaal over een oprechte en trouwe liefde. De liefde tussen Floris en Blanchefloer."


Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen ten tijde van de verovering van Spanje door de Moren. De Mohammedaanse koning die in die tijd heerste liet voor zijn vrouw tijdens een van zijn veldslagen een christin meenemen die dienst zou doen als slavin. Deze vrouw was weduwe en in verwachting van een kind. En laat het nou héél toevallig zijn dat ook de koningin in verwachting van een kind is dat ook op dezelfde dag geboren wordt als het kind van de christin, op Palmzondag nog wel. En daarbij komt ook nog dat ze allebei de twee móóiste kinderen van de wereld zijn.


Ze groeien samen op in het paleis van de koning en er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen. Dan vindt Floris' vader, de koning, het een beetje al te hecht worden en besluit hij Blanchefloer te verkopen op de markt door twee koopmannen. Wanneer Floris hier achter komt is hij vastbesloten Blanchefloer te vinden al moet hij de hele wereld afzoeken.


Hij komt erachter dat Blanchefloer gevangen wordt gehouden in een v-reemd land bij een zogenaamde non-vrouwofobische emir. Floris weet met behulp van een aantal mensen de toren binnen te dringen waar de harem van de emir verblijft. Hij vindt daar zijn geliefde Blanchefloer en leven daar even gelukkig tot de emir erachter komt dat er een man verblijft bij zijn verloofde. Als het aan de emir had gelegen hadden er gelijk koppen gerold, maar ze krijgen toch nog een "eerlijk" proces. De edelen werden zo ontroerd door de liefde die ze in hen zagen dat ook de emir niet langer boos kon blijven. En zo liep het allemaal weer goed af. De twee geliefden hebben elkaar weer teruggevonden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen