Boekverslag : Hazelhoff, Veronica - Elmo
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 502 woorden.

Vera zit op een bloedhete dag op het muurtje in de voortuin. Dan komt er een jongen langslopen. Hij en Vera beginnen te praten. Hij blijkt Elmo te heten en Vera vindt hem wel leuk. Hij is nieuw in de straat komen wonen met zijn moeder. Ze gaan naar Elmo’s huis. Het huis ziet er nog steeds hetzelfde uit als toen de vorige bewoners het achterlieten. Dan komt de moeder van Elmo thuis. Ze draagt echte countrykleren, ze is country-zangeres.


Vroeger zaten de ouders van Elmo in dezelfde groep: Wildflowers. Toen zij ruzie kregen, stapte Jolene eruit en gingen ze scheiden.


Jolene wil nu haar come-back maken als solo-zangeres. Haar vriend Martin helpt haar daarbij en dat lukt aardig. Hij regelt een optreden voor haar. Vera mag ook mee. Het optreden ging heel goed en Martin regelde nog een optreden voor haar. Ze moet op een festival in Belgie zingen.


Martin en Jolene gaan in een hotel slapen, de band in een caravan en Elmo en Vera met z’n tweeen in een tentje. Ze blijven daar voor drie dagen en twee nachten.


De eerste avond vroeg een bandlid aan Vera of ze even meeging. Ze gingen naar een caravan verderop, want daar bleek de vader (Bill) van Elmo te zijn met zijn groep. Het was heel gezellig allemaal. De volgende dag moest Jolene optreden. Tijdens de soundcheck ging Vera naar Bill. Ze vertelde hem dat zij met Elmo en Jolene hier naar toe was gekomen. Toen de soundcheck was afgelopen was Vera net terug. Na Jolene moest Wildflowers z’n soundcheck doen. Bill en Elmo waren hartstikke blij toen ze elkaar zagen.


Na het optreden gingen Elmo en Vera naar Bill toe.


De volgende dag was de laatste dag van het festival. Elmo ging douchen en Vera en Jolene bleven achter. Jolene vertelde dat ze bang was dat Elmo bij z’n vader zou gaan wonen. Vera zei dat dat niet zou gebeuren, hij zou bij haar blijven. Hij was niet boos meer (ze hadden de dag daarvoor ruzie). Jolene wilde alles weten wat er die avond was gezegd. Vera vertelde alles: over het aanbod dat Elmo van een vage tante kreeg om bij haar te wonen.


Ze gingen terug naar huis. Vera ging huiswerk maken, net als Elmo. Jolene ging nog een eindje rijden. Die avond kwam ze niet meer thuis.


De volgende ochtend werd er aangebeld. Het was Martin, hij zei dat Jolene een ongeluk had en nu dood is. Eigenlijk heeft ze zelfmoord gepleegd: ze reed expres tegen een boom aan en viel toen met de auto in de sloot.


Vanaf toen wou Elmo niks meer met Vera te maken hebben, omdat Vera alles tegen Jolene had verteld. Dat was de reden dat ze zelfmoord pleegde: ze was bang dat Elmo het liefst bij z’n vader wou zijn.


Vera voelde zich hier erg schuldig over.


Na anderhalf jaar belde Vera Elmo op. Het was een kort gesprek. Elmo zei dat hij haar wel zou bellen als hij aan haar toe was.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen