Boekverslag : Heeresme, Heere - Een Dagje Naar Het Strand
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 517 woorden.

Bernard is een alcoholist. Hij heeft een dochter, Walijne, die gehandicapt is. Ze heeft beugels om haar benen, waardoor ze niet zo goed kan lopen. Omdat hij geen huis, baan en geld heeft woont Walijne bij Carl en Medusa, de ex-vriendin van Bernard. Op een regenachtige dag wilt Bernd een dagje uit met Walijne. Hij vraagt het aan Carl die op het punt staat te vertrekken en geeft hem heel wat geld mee. Als Bernard Walijne ophaalt bij Medusa, drinkt Bernard stiekem zijn eerste slok alcohol al. Bernard en Walijne gaan naar het strand, ze gaan er met de tram naartoe.


Op weg naar de tram vindt het eertse drama al plaats, Bernard wordt in elkaar geslagen door een kroegbaas die nog geld krijgt van hem.


Als ze op het strand zijn geeft Bernard Walijne een schelp. Ze vindt deze erg mooi en speelt er de hele tijd mee. In de tussentijd drinkt Bernard drie biertjes bij een strandpaviljoen. Daar wordt Bernard zo boos op de kroegbazin en haar dochter, dat hij Walijne roept en snel met haar wegloopt. Door de haast die Bernard heeft, vergeet Walijne haar schelp. Hier wordt ze helemaal verdrietig van, maar Bernard wilt niet terug. Om haar te troosten koopt hij een nieuwe schelp voor haar samen met drie flesjes bier en sigaretten die voor zichzelf zijn. Walijne was doorgelopen zonder dat ze wist waar Bernard was. Ze was dan ook heel erg overstuur geworden en was ook boos op Bernard, omdat hij zomaar weg was gelopen. Ze lopen weer naar het strand waar Walijne op een strandstoel gaat zitten. Een man kwam aanlopen om te vragen of ze de huur voor de stoel al hadden betaald. Bernard houdt de man voor de gek, door te zeggen dat hij niet gaat betalen, maar geeft het uiteindelijk toch. Walijne vindt het een heel leuk toneelstukje, maar Bernard speelt niet, hij is al dronken. Dan komt Bernard een vriend van hem tegen, Nicolaas, samen met zijn vrouw Tonia en zoontje Juultje. De kinderen worden in de auto gelaten en ze gaan met z’n drieën naar een café. Daar drinkt Nicolaas zich helemaal lam, hij valt zelfs in slaap. Bernard loopt ondertussen een beetje te flikflooien met Tonia.


Walijne en Bernard lopen samen verder, totdat Bernard een café binnenloopt en Walijne buiten laat, zoonder dat ze het weet. Hij drinkt veel en begint zelfs ruzie te zoeken. De kroegbazin zet hem er uit, precies op het moment dat er een man binnen stapt en vraagt wie er bij ‘dat huilende kind’ hoort. Er staat buiten een groep mensen om Walijne heen. Walijne is weer overstuur geraakt, omdat Bernard zomaar weg is gelopen. Bernard koopt voor Walijne een flesje limonade en voor zichzelf een fles jenever en wat biertjes. Walijne valt in slaap, Bernard verlaat wankelend het café met de gedachte dat hij wat tijd voor zichzelf heeft.


Hij valt in slaap in een kuil op het strand. Als hij wakker wordt is het schemerig. Hij weet niet waar hij precies is en kan Walijne niet meer vinden, hij begint zoekend over het strand te rennen…
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen