Boekverslag : Abbing & Van Cleeff - Struisvogelkoorts
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1458 woorden.

Titelblok.

Auteur: Abbing & Van Cleeff

Titel: Struisvogelkoorts

Plaats en datum uitgaven: Amsterdam 1996Gegevens over de schrijvers.

Marjet van Cleeff is 43 jaar en geboren in Arnhem. Ze heeft Nederlands gestudeerd en deed onder meer werk voor uitgeverijen zoals correctiewerk. Ze heeft altijd een geheime droom gehad en dat was om schrijver te worden

Marja Roscam Abbing heeft ook Nederlands gestudeerd en is daarna de journalistiek ingegaan. Ze had gedacht dat de stap van het schrijven van een echt boek te groot zou zijn maar het is toch gelukt.

En samen vormen ze een goed duo en ze hebben al drie titels laten verschijnen. Bij uitstek detectives vinden ze samen een genre om over te schrijven en ze houden allebei niet van probleem boeken of boeken over een bepaald thema.Gegevens over het boek.

Aantal bladzijden: 206 Blz.

Aantal hoofdstukken: 7

Geïllustreerd: nee

Lege bladzijden: neeGegevens over het verhaal.

Waar speelt het verhaal zich af: onbekend

Wanneer: Nu of over een paar jaar

Hoe lang duurt het verhaal: een half jaar

Hoofdpersonen: Sem

Feya

Soort verhaal: detective

Flashbacks: Nee

Soort einde: Gesloten eindeTitelverklaring.

Er is een soort speeltje de Yacca dat gemaakt wordt van struisvogel eieren. De kinderen die zo’n Yacca hebben worden op een vreemde wijze allemaal ziek.Thema.

Sem en Faya zijn op een spoor wat er echt met de zieke kinderen aan de hand is en ze gaan op onderzoek uit om er achter te komen wat er precies gaan de is.Vertel het verhaal in het kort.

Je kunt nu lezen wat er in de dagboeken van Sem en Feya die zoveel mogelijk hebben proberen op te schrijven over hun gebeurtenissen sinds de eerste Yacca’s op school zijn gekomen. Ze vormen samen het boek Struisvogelkoorts.In de eerste paar weken weken op school is er een nieuwe rage gekomen de Yacca’s iedereen wil er een één hebben want ze voelen zo lekker aan en je kunt er zo lekker mee spelen. Maar al gauw waren de kinderen niet meer aardig voor andere die geen Yacca hadden, zo mocht niemand anders er mee spelen en zaten alle Yacca kinderen op het klimrek en mochten kinderen die geen Yacca hadden er niet bij zitten. Sem en Feya krijgen op een gegeven moment iets door als Kaj uit het klimrek is gevallen en naar het ziekenhuis toe met een hersenschudding, ze krijgen het pas door als ze bij de ouders van Kaj gaan om te vragen hoe het met Kaj gaat. Maar ze mochten Kaj noch niet zien had zijn moeder gezegd. Ondertussen is Ilona van school gesteurd omdat ze tegen de regels toch in de klas met haar Yacca zat te spelen.

Sem en Feya zijn goede vrienden ze lopen samen naar school en terug soms blijven ze na school ook nog even bij elkaar een kopje thee drinken. Op een dag hoort Sem dat zijn broer stopt met zijn opleiding en bij farmayaca gaat werken, een medicijnen fabriek en Niels vond het een eer om voor dokter Brand te gaan werken. Maar Sem vond dat de brief raar was en besloot dat hij aankomend weekend naar Niels toe zou gaan samen met Feya. Want ze wilden weten wat er in de Yacca’s zat maar ze kwamen er niet achter via Niels.

Ondertussen verdwijnen er steeds meer kinderen en niemand weet wat er precies met ze aan de hand is een ding is zeker en dat is dat de Yacca’s er iets mee te maken hebben.

Als de moeder van Feya ziek wordt krijgt ze medicijnen van farmeyaca zodat ze weer kan opknappen op het moment dat de medicijnen worden afgeleverd loopt Sem net naar Feya toe hij kijkt vanuit de bosjes hoe Feya stiekem met het busje meegaat om bij farmeyaca op onderzoek uit te gaan want er klopte iets niet daar waren ze al achter. Na een paar dagen weet Feya waar de kinderen zich bevinden, waar de Yacca’s worden gemaakt en waar ze eten. Overdag is het een brave medicijnen fabriek maar ’s avonds en ’s nachts dan gebeuren er een hele hoop andere dingen dan medicijnen maken, dan moeten de kinderen in de oude fabriek Yacca’s maken aan de lopende band.

Al die kinderen die er rondlopen hebben een rare rode streep op hen wang hebben allemaal jeuk en een soort rode iets opgezette riem met stoppels om hun middel. Als Feya op gegeven moment ook aan zo’n paars blauwe overal is gekomen durft ze zich ook tussen de kinderen te mengen en ze helpt zelfs mee met Yacca’s te maken.

Ondertussen weet Sem helemaal niet meer wat hij moet en heeft tegen de ouders van Feya gezegd dat ze bij hem logeerde en dat ze voor school een werkstuk moesten maken en dat zij samenwerkte de ouders van Feya vonden het goed en gingen een poosje de weg zodat de moeder van Geya weer een beetje kon opknappen.

Ondertussen was Sem al bezig geweest met het uitzoeken waar het teken van de enveloppen voor stond, het was uit de Middeleeuwen van een gilde voor een stel artsen die zich afzonderden van andere door hun eigen medicijnen te maken en alleen die te gebruiken.

Ondertussen is Feya er achter gekomen hoe Yacca’s kapot kunnen door een klijn vonkje verbranden ze helemaal en zijn de kinderen weer normaal, dat had ze ontdekt toen er een klein brandje was in de oude fabriek en dat er van een jongetje, dat stiekem zijn Yacca had meegenomen, zijn Yacca ook verbrand werd maar hij kreeg meteen weer een nieuwe van de enge lange man die ze al een keer eerder had gezien op school.

Sem kan het niet meer aan en gaat naar de politie waar hij het hele verhaal verteld van al die kinderen die vermist worden en de vage brieven. Maar die nemen hem niet serieus en Sem besluit dat hij naar fermayaca toegaat om Feya te helpen maar hij komt er niet in zo goed is het terijn afgesloten op de hekken zit zelfs alarm maar hij heeft noch wel kontact gehad met Feya doormiddel van lichtsignalen en ze deed het ook terug.

Op een gegeven moment besefte Feya dat haar dagboek daar te gevaarlijk werd en ze steurde het op naar Sem zodat hij zou weten wat daar binnen allemaal gaande was, ook had Feya als laatste bladzijde geschreven dat Sem moest komen om haar te helpen en dat hij lucifers mee moest nemen zodat ze de Yacca’s konden verbranden. Als Sem een maal binnen is bij fermayaca is zijn zusje er ook al omdat zij ook een Yacca had sinds kort. Zodra hij Feya heeft gevonden weet hij dat ze plan exit in plan willen stellen maar Feya is ondertussen al ontdekt en erg ziek geworden maar ze wordt goed verzorgd door een van de medewerkers van Fermayaca. Zodra Sem en Feya vrij zijn weet Niels de broer van Sem dat ze beiden binnen zijn maar ze hebben hem alles verteld wat ze weten en sommige dingen wist hij zelf niet eens. Sem en Feya gaan terwijl de kinderen liggen te slapen alle Yacca’s verzamelen en ze stoppen ze in een kussensloop en die steken ze ergens aan mee werd het een gekkenhuis in de zaal waar de kinderen sliepen totdat dokter brand binnen in de slaapzaal kwam, hij zij dat hij plan exit in werking had gesteld, alle kinderen waren daarna stil. De dokter had alle ingangen afgesloten zodat niemand er nog uitkon maar een uitgang was niet afgesloten, die naar in het kanaal uitkwam, gelukkig had het gevroren en Sem en Feya hadden schaatsen gevonden in het magazijn en ze zijn toen naar huis toe geschaatst om hulp te halen. Als ze thuis zijn is iedereen bij Sem thuis De beide ouders en de directrice van school toen ze hun verhaal gedaan hadden zijn ze naar de fabriek toe gegaan om de kinderen op te halen.

En uit eindelijk loopt alles goed af.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen