Boekverslag : Isabella Leitner - Isabella
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 410 woorden.

1. De titel van het boek is Isabella.

2. De schrijfster van het boek is Isabella Leitner.

3. Ik heb ongeveer 4,5 uur aan het lezen besteed. Het telde 127 bladzijden.

4. Ik heb geen woordenboek gebruikt.

5. Ik had verwacht dat het een aangrijpend oorlogsboek zou zijn omdat er een meisje met een davidsster op de voorkant stond. Mijn verwachtingn klopten wel.

6. Het boek gaat over het Joodse meisje Isabella dat met haar zussen probeert te overleven in concentratiekampen en na de oorlog haar leven weer probeert op te bouwen.

7 Ik denk dat het boek niet speciaal voor een bepaalde doelgroep is geschreven . Volgensmij is het juist voor iedereen die kan lezen en oud genoeg is om het te begrijpen geshreven om de mensen te laten begrijpen hoe verschrikkelijk de oorlog was en dat zoiets nooit weer mag gebeuren.

8. Ik kan me niet met iemand in het boek identificeren. Ik heb een veel te gemakkkelijk en goed leven gehad om hun lijden en strijd om te overleven te begrijpen. Ook kan ik me niet indenken dat ik medemensen zo onmenselijk zou behandelen als de Nazi’s in het boek deden. Ik hoop niet dat ik me ooit met iemand uit het boek zal kunnen identificeren. Niet met de Joden omdat het me afschuwelijk lijkt om als minder dan dieren behandeld te worden en ook niet met de Nazi’s omdat ik niet wil worden als zij om hun vreselijke optreden tijdens de 2e wereldoorlog.

9. Als ik het boek een andere titel zou meoten geven zou ik het Overleven tot je sterft noemen. Dat is eigenlijk wat de Joden in de concentratiekampen deden., koste wat het kost overleven terwijl je weet dat je zal sterven. Ik vind het een wonder dat er mensen geweest zijn die het echt overleefd hebben.

10. Ik zou anderen het boek aanraden om te lezen ten eerste omdat het niet zo moeilijk is, ten tweede omdat er veel materiaal over dit thema te vinden is dus als je extra informatie wilt is dat niet moeilijk te verkrijgen, en ten derde omdat het ook een mooi en aangrijpend boek is daarom is het geen straf om te lezen.

11. Ovet het boek zou ik nog willen zeggen wat ik het aangrijpendst vond. Het aangrijpendst vond ik hoe Isabella sprak over het Lagerisch in Lagerland. De taal van de Joden in de concentratiekampen. Een taal waarin ieder woord lijden betekent maar die toch van je overleven afhing.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen