Boekverslag : Ann Ladiges - Hau Ab, Du Flasche!
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 673 woorden.

Het verhaal gaat over een jongen die Roland heet en 13 jaar is. Buddi is een nieuwe jongen die in de klas komt. De meeste in de klas mogen Buddi wel maar Buddi mag alleen Roland.

Roland treft Buddi in het park aan en geeft hem een fles advocaat en Buddi drinkt hem bijna leeg en zegt dan dat hij altijd whisky en andere sterke alcoholistische dranken drinkt. Waarop Roland antwoord dat hij dat ook altijd drinkt. De volgende dag treffen ze elkaar weer en Roland brengt wat te drinken mee dat hij uit een winkel heeft meegenomen. Hij deelt de fles drinken met Buddi en drinken alles op.

Roland’s moeder mag Buddi niet echt graag. En op school gaat het niet echt goed met Roland.

Roland en Buddi gaan weg van school en drinken veel bier en ander dranken en ze drinken zoveel dat ze dronken worden. Ze gaan naar een bouwterrein en daar worden ze door de politie opgepakt en brengt ze naar huis. Maar naar dit voorval wordt Buddi op een internaat gezet en blijft Roland alleen achter.

Hij voelt zich natuurlijk niet goed en gaat daarom drinken want daar door voelt die zich weer lekker.

Hij heeft niet veel geld dus jat die geld uit zijn moeders portemonnee en daarvan gaat hij weer alcoholische dranken van kopen.

Wanneer Roland 15 jaar is besluit hij om minder te gaan drinken.

Roland heeft door het kopen van alcohol veel schulden maar het probleem is dat hij dat niet terug kan betalen Dus jat hij dat dan maar weer uit zijn moeders portemonnee.

Dan komt er op een dag een nieuw meisje in de klas ze heet Elizabeth en kan het goed vinden met Roland.

Elizabeth helpt Roland met zijn huiswerk. Veel kinderen uit zijn klas gaan op zaterdag avond naar en discotheek. Natuurlijk gaat Elizabeth ook naar de discotheek en Roland zegt dat die mee gaat en eenmaal in de discotheek drinkt Roland te veel. Elizabeth zag dat en is toen gaan dansen met een andere jongen.

Roland besluit om naar huis te gaan maar ondertussen weet Elizabeth wel dat Roland veel drinkt.

De volgende dag treffen ze elkaar pas weer. Een paar dagen lang kussen ze elkaar en gaat het met Roland beter.

Maar gekheid /onzin praten wordt later weer normaal voor Roland.

Roland belooft een speciaal cadeau voor Elizabeth te kopen. Hij koopt veel whisky en verstopt ze op het bouwterrein. Op de dag dat Elizabeth jarig is komt Roland erachter dat hij nog helemaal geen cadeau heeft voor haar. Hij leent snel van zijn moeder geld maar als hij alles zaken heeft afgezocht heeft hij nog niks gevonden. En treft dan een jongen met wie hij een biertje gaat drinken. Daardoor komt hij te laat bij Elizabeth zonder cadeau en zegt dan dat hij een ongeluk heeft gehad. Maar Elizabeth trapt er niet in en zegt dat die gedronken heeft. Roland gaat weg en gaat naar een jeugdhuis. Hij krijgt er geen bier en de mensen daar zeggen dat die hartstikke dronken is. 1 man brengt hem naar huis. Roland treft later de jongen die hij nog geld schuldig is van de whisky. Hij gaat naar huis en pakt de ring van zijn moeder. De ouders van Roland weten dat hij de ring meegenomen heeft. Roland moet gaan en gaat naar het bouwterrein. Hij drinkt daar heel veel en de politie vindt hem daar en brengt hem naar het ziekenhuis. Hij gaat terug naar huis maar treft onderweg een leraar die hij wel mag en gaat samen met de leraar mee naar huis. Hij heeft een dochter en die ziek is en hij moet die avond een manuscript af hebben. Met de leraar praat hij over zijn afhankelijkheid. De dochter wordt zieker en Roland zegt dat hij wel het manuscript weg wil brengen. Hij treft onderweg Buddi tegen en begint weer veel te drinken en vergeet het manuscript weg te brengen en gaat naar het bouwterrein en wordt dronken. Roland wenst dat hij niks meer drinken kan.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen