Boekverslag : Philippe Labro - Des Cornichons Au Chocolat / Augurken Met Slagroom
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 947 woorden.

Des cornichons au chocolat.Het verhaal gaat over Stephanie een jonge franse. Zij houdt een dagboek bij. Zij noemde de boerderij het lycee. Ze doet op school net alsof ze flauwvalt omdat ze niet naar de verpleegster mag van de leraar. Als ze zich concentreert komt ze aan de andere kant waar de mensen gelukkig zijn.

Stephanie heeft ook een kat Garfunkel. Haar vader is vaak weg om dingen van het leger te kopen.

Stephanie is niet gelukkig omdat ze niet veel aandacht krijgt van haar ouders. Ze gaat veel met Pablo om. Pablo laat haar zijn huis zien. Pablo heeft een broer die in een rolstoel zit hij heeft poly-neuropathie en mag niet naar buiten voordat hij genezen is. Stephanies moeder heeft een hond die overal komen mag terwijl Garfunkel alleen op haar kamer mag komen. Stephanie denkt dat haar ouders allebei voor schut lopen met de kleren die ze dragen. Toen ze een weekend op vakantie gingen was ze ziek omdat ze augurken met chocolade gegeten had.Stephanie doet allerlei rare dingen omdat ze te weinig aandacht krijgt zoals: ze laat s’ nachts het raam open om ziek te worden. Ze slaapt met Garfunkel wat ze niet mag. Ze haalt slechte punten. Ze praat de hele dag tegen niemand. Ze luistert religieuze muziek. Ze drinkt Amerikaans bier. Ze kleedt zich in het zwart. Ze verft met make-up op haar gezicht en veegt het erna weer eraf. Ze gaat vaker naar een handelscentrum in parijs en praat met rare figuren. Ze schrijft zich voor allerlei sporten in maar gaat er nooit heen. Als ze een boterham eet laat ze de kruimels overal slingeren. Ze doet melk bij de cola.Stephanie en Sophie wandelen over het plein van de sterren omdat ze vrij hebben gekregen van de gym. Ze komen Fleur tegen en gaan met haar mee naar huis, ze luisteren muziek en eten daar. Als Stephanie naar huis gaat hebben haar ouders allebei op het antwoord apparaat ingesproken dat ze weg zijn. Ze voelt zich alsof ze niet bestaat en loopt weg. Ze gaat naar Pablo en krijgt van hem een boek om te lezen. Ze slaapt naast pablo in een slaapzak. De volgende morgen gaat ze terug naar huis en krijgt 5 klappen. Ze is verbaasd dat haar ouders geen vragen stellen. Ze moet haar kamer voor 8 uur opgeruimd hebben. Ze denkt dat ze geadopteerd is omdat ze er totaal anders uitziet dan haar ouders.

Haar ouders maken zich zorgen om haar gezondheid. Haar vader vertelt haar dat ze misschien gaan scheiden.Stephanie kan het goed vinden met Nicole de muziek lerares. Nicole heeft zwart haar en kan goed fluit spelen. Nicole neemt de klas mee om een groot orkest te zien omdat Nicole een cadeau van hun gekregen had. Het orkest werd gedirigeerd door Mutti een Italiaan. Stephanie was met Julie aan het kletsen en Nicole zet haar vooraan. Stephanie koopt de cd om hem thuis te luisteren.Ze vindt de wereld onrechtvaardig en de mensen walgelijk. Ze kan goed de aandacht van haar ouders trekken maar in de klas is ze kalm. Een jongen Xavier vindt ze een grote domheid. Op de gang zag ze Sylvie Lacaille met een klein flesje vloeistof. Xavier gooit het over de stoel van de leraar en moet eruit. Xavier wordt voorgoed van school gezet. Xavier staat bij de bus te huilen en ze bedenken een plan. Stephanie vertelt Nicole dat Xavier niet de enige schuldige is maar de conrector wil niet van mening veranderen. Ze gaat onder schooltijd gewoon naar huis en vertelt het haar vader. Xavier had de V op het raam geschreven met tranen. Haar vader zegt haar dat hij met het vliegtuig naar New-York gaat met een collega. Vader belt de conrector en komt erachter dat ze slechte punten haalt en hem nooit op een reunie heeft laten komen. Ze bedenkt een ander plan en hoort haar moeder met nog iemand binnen komen. Ze blijft met Garfunkel op haar bed liggen wachten en ze hoort dat het een man is niet bij haar moeder is. Ze gaat naar de keuken maar vergeet Garfunkel die naar de badkamer rent en moeder ziet haar ze is kwaad dat stephanie niet op school is en slaat haar. Ze loopt weer weg en gaat naar L’autre ze vertel hem alles en hij wil haar helpen. L’ autre is ziek en Stephanie zegt dat het een spierziekte is. L’autre legt Stephanie van alles uit en Stephanie gaat weer naar huis.Er is nog niemand en ze besluit naar mevrouw Moreau te gaan zij heeft haar vroeger toen ze een baby was verzorgd en is toen huilend weggelopen ze woont in Arville en stuurde haar altijd kaarten. Ze neemt Garfunkel mee. Ze neemt een taxi tot aan de autobaan. Ze lift naar normandie en een man zet haar af bij de tol van Louviers. Ze moet nog 20 km lopen en ze vindt het huis van mamo. Ze zegt tegen haar dat haar ouders een paar dagen naar Deauville zijn. Ze krijgt een klein kamertje boven. Mamo heeft een hond die heet medor. Ze is 3 dagen ziek en mamo zorgt goed voor haar de 4de dag voelt ze zich alweer wat beter en gaat ze mee koeien kijken. Ze is Garfunkel kwijt en ze vindt hem dood op de weg. Ze ziet haar ouders met de politie aankomen rijden. Ze gaan terug naar Parijs met de auto. Papa is ook terug gevlogen. Ze praten het thuis allemaal uit. Mama neemt een klein poesje mee en ze noemen hem Simon. Ze heeft ook besloten om te stoppen met schrijven in dit dagboek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen