Boekverslag : Koolhaas, Anton - De Hond In Het Lege Huis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 460 woorden.

Een echtpaar gaat jaarlijks op vakantie naar een eiland. Op dat eiland krijgen ze altijd gezelschap van een hond, die dan naar hun huisje toekomt. Die hond, die zij heer Brave noemen, kwam waarschijnlijk uit het dorp dat in het midden van het eiland lag.


Naast een oud onbewoond fort aan de ene kant en een hotel aan de andere kant was dit dorp het enigste dat er op dit eiland te vinden was. In het hotel werd veel over het echtpaar gepraat. Zij kwamen immers ieder jaar twee maanden en lunchten eenmaal in het hotel.


Er werd eigenlijk nooit door iemand in de zee gezwommen, behalve dan als het echtpaar er was, want Jacqueline (de vrouw) hield erg van zwemmen. Zij ging vaak erg ver de zee in en niemand wist dat dit haar uiteindelijk haar leven zou gaan kosten. Na het zwemmen gingen ze wel eens wat drinken bij 'Caprice', waar een zeeman met zijn vrouw woonden.


Op een dag ging Jacqueline weer ver de zee in, maar omdat haar man, Paul, niet zo goed kon zwemmen, keerde hij al snel weer om. Hij besloot naar kreeften te gaan zoeken. Maar toen hij later terugkwam was zijn vrouw nergens meer te zien en raakte hij in paniek. Paul belandde uiteindelijk bij 'Caprice', waar de zeeman hem vertelde dat het laag tij was.


Na enkele dagen, Jacqueline was nog steeds niet gevonden, keerde hij terug naar zijn eigen huis. Hij voelde zich leeg. Waarom zou hij nog verder leven er zou immers niemand zijn die hem miste?


De volgende morgen ging Paul naar zijn werk. Iedereen wist ervan en betuigde zijn deelneming. Opeens schoot het hem te binnen dat de heer Brave misschien opgesloten zat in het huisje, waarvan hij de luiken en deuren had gesloten. Zat de hond in het lege huis?


Toen Paul 's avonds in bed lag, begon hij steeds meer aan het lot van de hond te denken. Eigenlijk was hij ook een deel van zijn bestaan. De hond was er altijd bij geweest wanneer ze gingen zwemmen. Elke dag droomde hij nu over de heer Brave.


Paul besloot om terug te gaan naar het eiland. Daar kon hij de hond bevrijden en zichzelf aan de zee toevertrouwen. Eenmaal op het eiland aangekomen liep het allemaal anders dan verwacht. Paul liep de zee in en dacht aan Jacqueline. Hij wilde zichzelf verdrinken. Hij nam een poging om te verzuipen, maar het lukte niet. Hij probeerde het nog een keer, en liep de zee in. Het had allemaal geen zin meer. Toen kwam de heer Brave hem tegen- moet. Paul keerde terug naar het lege huis en 's nachts huilde hij om Jacqueline die er niet meer was en om hemzelf die er nog wel was.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen