Boekverslag : Stine, R.l. - De Grote Dorst
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 881 woorden.

Dana en Deirdre gaan naar school, de eerste schooldag naar de vakantie van het laatste schooljaar. Dana moest, samen met de andere meisjes van het cheerleading team, van Phoebe voordat de school begint even naar de gymzaal gaan om te oefenen. Als Dana daar is, Danielle (ook een cheerleader) dood op de grond liggen. Dana gilt en 2 sec. later staat Clark naast haar. Hij troost haar, en even later staat iedereen buiten, de ambulance, de politie, en iedereen staat de praten over wat er is gebeurd. Dan denken ze opeens aan de visioen die Trisha heeft gehad, de hele klas werd één voor één vermoord, maar ze denken er niet verder over na.


3 dagen later is de begrafenis van Danielle. Als Dana en Deirdre aan de beurt zijn Danielle dood in haar grafkist te zien, zien ze dat ze oranje is geverfd, maar opeens verandert die kleur in blauw, Danielle doet haar mond open en zegt dat ze niet kan slapen. Dana is bang en rent snel de kerk uit. Maar Deirdre gaat het aan Trisha, Josie en Jennifer. Ze gaan Danielle helpen, door geesten op te roepen, maar in plaats dat Danielle komt, komt er een andere geest die zegt dat Trisha Danielle heeft vermoord.


De volgende dag horen ze op de radio dat Danielle geen bloed meer in zich had, terwijl Dana nergens bloed in de gymzaal heeft zien liggen. Ze noemen het de vampier moord. Ondanks dat Danielle is vermoord, gaat het kamp wat dat weekend was gepland gewoon door. Deirdre ontmoet Jon, en ze wordt verliefd op hem, terwijl ze ook nog wel wat voelt voor Mickey. Deirdre wordt als ze ’s avonds gaan dansen om het kampvuur door Anita in het vuur gedrukt, maar Jon red haar. Jon laat zijn geheime blokhut aan Deirdre zien, en dan gaat iedereen slapen, Dana komt niet in slaap, en dan hoort ze een geluid. Ze voelt steken in haar nek, en ze wordt heel slap, ze probeert zich los te rukken, maar het lukt haar niet ze gaat gillen. Iedereen hoort het en gaat naar haar toe, ze voelt aan haar nek, en voelt een bultje, ze denkt dat het een muggenbult is, ze zegt dat ze een nachtmerrie heeft gehad en dan gaat iedereen weer slapen. De volgende ochtend gaat iedereen een wandeling maken, maar Dana is te zwak om mee te gaan, als iedereen terugkomt, ziet Dana dat Dierdre weg is, ze gaan haar zoeken en zien haar liggen ze is heel zwak en heeft 2 bultjes in haar nek, ze zegt dat ze gestoken is door een wesp, en daar is ze allergisch voor, dus viel ze flauw. De volgende dag wordt er een lerares vermoord, ook heeft ze geen bloed meer in haar lichaam.


Op school komen bewakers. Deirdre wordt gebeld en krijgt briefjes dat zei de volgende is. Een paar dagen later wordt Anita dood gevonden in de meisjeskleedkamer. En de politie heeft de dader gevonden, Graaf Clarkula. Iedereen staat in groepjes bij elkaar te praten over dat Clark de moordenaar is. Maar dan Mickey komt hijgend aanrennen. Het lichaam van Anita is verdwenen, en dat betekent dat Mickey de moordenaar niet is, want hij is al gepakt. Jon vraagt of Deirdre zin heeft om met hem mee te gaan naar zijn blokhut, omdat hij daar iets heeft gezien. Maar het mag niet van Dana. Dan gaat Jon wel alleen. Dana en Deirdre gaan 2 uur later toch maar met zijn tweeën naar de blokhut, omdat ze Jon niet alleen wouden laten. Maar als ze bij de blokhut aankomen en door het raam gaan, omdat de deur dicht zit, zien ze dat het heel stoffig is, terwijl Jon zei dat hij het had opgeknapt, en er staan niet eens stoelen. Ze kijken rond en zien op eens een dichte grafkist staan. En ze horen de kist opengaan, Anita komt eruit. Anita is de vampier en nu wil ze Dana en Deirdre vermoorden, omdat ze het geheim weten. Maar daarvoor was er nog een reden, Deirdre ging met haar ex Jon, terwijl Anita hem nog leuk vond, en Dana had haar misschien gezien in de gymzaal. Maar als Anita naar een achtervolging in de blokhut de tanden in Deirdre’s nek zet, komt Jon binnen. Hij pakt een houten stok en steekt het in de borstkast van Anita. Anita valt op de grond en wordt een hoopje stof, zo zegt Jon en hij gaat naar Deirdre. Nu heb ik je leven nog een keer gered, nu krijg je geen telefoontjes meer, en is alles voorbei. Maar Deirdre pakt ook een stok en steekt het in de borstkas van Jon. “Wat doe je nou?”,vraagt Dana. Hij heeft je leven gered. En Jon veranderd ook in een hoopje stof. “Hé, Jon was ook een vampier, hoe wist je dat, Deirdre?”. “Nou heel simpel, ik heb hem nooit verteld over de telefoontjes, en hoe kan je een vriend van een vampier zijn, zonder er zelf één te zijn?”. Als ze thuis komen zien ze Trisha uit het huis komen. “Wat is er vraagt Dana. “Ik heb weer een visioen gehad”, zegt Trisha, jullie zullen niet geloven wat ik nu heb gezien.” Nee, inderdaad niet.” Dana en Deirdre gaan snel naar binnen en gooien de deur hard dicht.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen